Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Lejekontrakt A9

En A9 lejekontrakt er en standard lejekontrakt, som bruges i forbindelse med privat udlejning. Legal Desk har udarbejdet en udvidet version af A9 lejekontrakten, der lever op til alle lovmæssige krav, men som samtidig medtager nogle vigtige vilkår, som en standardkontrakt ikke medtager.

Hos LegalDesk

Pris: 299 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 2.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Kort om lejekontrakter

En lejekontrakt er et dokument, der indeholder en række vilkår for det enkelte lejemål, blandt andet størrelsen på lejemålet, huslejen og depositum, hvilket inventar der medfølger, og hvilke faciliteter lejeren har adgang til. En lejekontrakt skaber altså klarhed over de vilkår, der skal gælde for lejeforholdet. Derudover mindskes risikoen for konflikter og misforståelser mellem udlejer og lejer.

Lejekontrakt med særlige vilkår

Det kan være en god idé at udarbejde en udvidet version af A9 lejekontrakten. I den indgår – udover selve standardvilkårene i A9-formularen – også § 11 “særlige vilkår.”

A9 lejekontraktens § 11 “særlige vilkår” beskriver de vilkår, der skal gælde udover de helt generelle vilkår, det gælder for eksempel tidsbegrænset leje, uopsigelighed og rygeforbud mm. De særlige vilkår er derfor meget vigtige at få med i lejekontrakten, da kontrakten ellers kan mangle en lang række væsentlige forhold.

§ 11 fremgår også af A9 typeformular, men her skal udlejer selv formulere og finde frem til, hvad han eller hun ønsker at skrive ind som særlige vilkår. Derfor fravælger mange udlejere at skrive noget i § 11. Derudover skal de særlige vilkår formuleres korrekt, så de er juridisk gyldige, hvilket også kan være en udfordring. Det kan nemlig være svært at vide, hvad der må skrives ind og hvilke af Lejelovens vilkår, som er tilladt at afvige fra.

Du kan nemt lave din A9 lejekontrakt med Legal Desk – så kan du også være sikker på, at du ikke overser noget.

Hvorfor bruge Legal Desk?

Legal Desks lejekontrakt indeholder ikke alene standardkontrakten, men medtager også særlige vilkår, så udlejer sikrer sig, at han eller hun får taget stilling til alle potentielle særlige vilkår, der kan gælde og at disse vilkår formuleres juridisk korrekt. Med Legal Desks lejekontrakt får udlejeren mulighed for at til- eller fravælge alle de vilkår, som må skrives ind i § 11.

Sådan virker Legal Desk

video

Hvem kan bruge Legal Desks lejekontrakt?

Uanset om der er tale om almindelig leje, tidsbegrænset leje eller fremleje, kan du anvende Legal Desks lejekontrakt. Ligesom Legal Desks lejekontrakt også kan bruges ved udlejning af alle former for lejemål, så længe der er tale om lejemål til privat beboelse. Hvis du ønsker en lejekontrakt til erhvervslejemål, kan du læse mere om erhvervslejekontrakt her.

Lav en lejekontrakt online

Når du laver en lejekontrakt med Legal Desk, udfylder du blot en online webformular, betaler for dit dokument, og derefter modtager du lejekontrakten, der er klar til at blive underskrevet af dig og din lejer. Du kan nemt underskrive dit dokument online med NemID. Det kan du læse mere om her.

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder