Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

20. juni 2022

Sådan ændrer du adresse for dit selskab

I denne artikel finder du formkravene til adresseændring for dit selskab og vores guide til, hvordan du selv ændrer den nemt og hurtigt.

Adresseændring skal altid registreres

Hvis din virksomhed flytter, skal du huske at registrere adresseændringen. Det er nemlig et krav, at en virksomheds aktuelle adresse er registreret i Erhvervsstyrelsens IT-system. Heldigvis er det nemt selv at registrere adresseændringer, når du bruger vores vejledning nedenfor.

Hvad er formkravene for en adresseændring?

Hvilke formkrav der gælder for en adresseændring, kommer helt an på de vedtægter, der gælder for selskabet. Hvis vedtægterne ikke angiver noget om selskabets hjemsted, kan adresseændringen ske uden ændringer i selskabets vedtægter, og den skal altså bare registreres på Virk.dk (Erhvervsstyrelsens IT-system).

Hvis vedtægterne indeholder angivelse af hjemsted, kan adresseændringen kun ske uden vedtægtsændring, hvis adresseændringen er i overensstemmelse med vedtægterne.

Eksempel: Af Grønthandleren ApS’ vedtægter fremgår det, at “Selskabet har hjemsted i Københavns Kommune”. Hvis Grønthandleren ApS skal flytte, men forbliver i Københavns Kommune, kan dette ske uden en vedtægtsændring. Hvis selskabet derimod skal flytte væk fra Københavns Kommune, skal der gennemføres en vedtægtsændring.

Hvis adresseændringen kræver, at selskabets vedtægter også ændres, skal der afholdes en generalforsamling. På generalforsamlingen skal ændringerne vedtages og herefter indføres i selskabets vedtægter, sålede at selskabets adresse fremgår af vedtægterne.

Da det ikke er noget krav, at selskabets hjemsted fremgår af vedtægterne, anbefaler vi, at man lader bestemmelsen om hjemsted udgå helt. Hvis man ønsker at beholde bestemmelsen, skal denne som nævnt ændres, så den stemmer overens med den nye adresse.

Se hvordan Legal Desk virker

video

Sådan registreres adresseændring i virk.dk

1. Først skal du gå ind på virk.dk og vælge “Ændre Virksomhed”:

“Ændre virksomhed

2. Herefter skal du trykke “Start” for at komme videre:

“Start

3. Log på systemet med dit NemID, og godkend herefter betingelserne for brug af systemet:

“Nem-Id

4. Nu kan du søge efter din virksomhed ved at indtaste virksomhedens CVR-nummer i søgefeltet:

“Find selskab

5. Når du har fundet virksomheden, skal du først vælge “Ændre” og derefter “Rediger virksomhed”:

“Rediger virksomhed

6. Find “Virksomhedsoplysninger” og tryk på “Rediger”:

“Rediger virksomhedsoplysninger

7. Du kan nu ændre adressen på selskabet. Når du har ændret adressen, skal du trykke “Gem Ændringer” i bunden af siden:

“Rediger virksomhedsoplysninger

8. Hvis adresseændringen kræver en vedtægtsændring, skal de ændrede vedtægter og beslutningsreferatet vedhæftes under “Dokumentation”:

“Dokumentation

9. Hvis der ikke kræves en vedtægtsændring, kan du bare gå til bunden af siden og vælge “Godkend og afslut”:

“Godkend

Du vil herefter modtage en besked om, at selskabsændringen er gennemført. Du vil også modtage en e-mail med bekræftelse på registreringen af adresseændringen.