Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

22. november 2021

Boligstøtte

Hvis du lejer en bolig, har du måske mulighed for at modtage boligstøtte, som er et tilskud til din husleje. Vi forklarer i denne artikel, hvem der kan søge om boligstøtte og hvordan du gør.

Hvad er boligstøtte?

Boligstøtte er et skattefrit bidrag fra det offentlige, som nogle lejere kan modtage som hjælp til huslejen. Boligstøtten er blot et bidrag og dækker derfor ikke det fulde beløb af huslejen. Det betyder, at hvis du modtager boligstøtte, skal du stadig betale et mindstebeløb af din husleje. Der er nogle specifikke forhold, der afgør hvorvidt og hvor meget du kan modtage i boligstøtte, disse forhold er følgende:

  • Huslejens størrelse

  • Boligens størrelse

  • Antallet af personer i boligen

  • Indkomst og formue for alle, der bor i boligen

  • Om du er folkepensionist eller førtidspensionist

Hvem kan søge om boligstøtte?

For at du kan søge om boligstøtte, skal du være lejer af en helårsbolig med eget køkken. Hvis I bor flere sammen, er det kun én person, der kan få boligstøtte. Du kan søge om boligstøtte, hvis der er tale om et forældrekøb, så længe I har indgået en lejekontrakt. Du kan også søge om boligstøtte, hvis du bor i en fremlejet bolig. Hvis du er førtidspensionist eller folkepensionist og bor i en andels- eller ejerbolig, kan du også søge boligstøtte. Dette udbetales dog som et lån og der gælder derfor særlige regler herom.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

video

Hvordan søger jeg om boligstøtte?

Du kan søge om boligstøtte online på borger.dk, hvor du også kan beregne, hvor meget du kan modtage i boligstøtte. Når du søger om boligstøtte, skal du vedhæfte en kopi af din lejekontrakt, så det kan dokumenteres, hvilke aftaler dig og din udlejer har indgået. Det er Udbetaling Danmark, der behandler din ansøgning. Sagsbehandlingen tager omkring 13 uger fra den dag, hvor Udbetaling Danmark modtager din ansøgning. Boligstøtten bliver udbetalt den første hverdag i måneden og er forudbetalt.

Boligstøtten afhænger af din indkomst

Hvis din indkomst ændrer sig, ændrer din boligstøtte sig også. Det er nemlig sådan, at Udbetaling Danmark hver måned ser på, om du har fået den boligstøtte, du har haft ret til ud fra dine indkomstoplysninger fra SKAT. Udbetaling Danmark regulerer også din boligstøtte, hvis du har fået for meget eller for lidt. Det kan eksempelvis være, at du en måned får udbetalt feriepenge og derfor har en større indkomst end normalt. Din boligstøtte bliver dog kun reguleret, hvis din indkomst stiger eller falder med mere end 800 kr.