Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Datterselskab

Ønsker du at stifte et datterselskab, kan du nemt og hurtigt gøre dette med Legal Desk. Et datterselskab kan eksempelvis være et driftsselskab under et holdingselskab.

Hos LegalDesk

Pris: 1.198 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er et datterselskab?

Et datterselskab er et selskab, som et andet selskab har bestemmende indflydelse over og dermed ejer og/eller kontrollerer. Selskabet som ejer datterselskabet kan kaldes et moderselskab og vil ofte være et holdingselskab. Et selskab har som udgangspunkt bestemmende indflydelse, hvis det ejer mere end 50 % af stemmerne og dermed kan træffe beslutninger i selskabet alene (hvis beslutning kræver almindeligt stemmeflertal). Et moderselskab kan sagtens have flere forskellige datterselskaber, mens et datterselskab kun kan have et moderselskab. Et moderselskab og et eller flere datterselskaber udgør tilsammen en koncern.

Sådan virker Legal Desk

video

Er datterselskab en særlig type selskab?

Datterselskaber er ikke en særlig type selskab, men blot et kapitalselskab, der kaldes datterselskab fordi det ejes af et andet selskab. Et kapitalselskab er for eksempel et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Datterselskabet er altså et almindeligt selskab, der “bare” er kontrolleret af et andet selskab. Det betyder, at drift, regnskaber osv. er datterselskabets ansvar.

Ny Blaa

Sådan stifter du et datterselskab!

Hvis du ønsker at stifte et datterselskab, kan du gøre det nemt og hurtigt med Legal Desk. Det kræver blot, at det selskab, der skal eje datterselskabet - altså være moderselskabet - stifter datterselskabet. Det betyder, at moderselskabet skyder penge ind i et nyt selskab, som det herefter vil eje (yde bestemmende indflydelse over). Moderselskabet bliver på den måde stifter af datterselskabet og indført som ejer i datterselskabets ejerbog.

Rent praktisk skal du udfylde vores webformular, betale og derefter vil du straks modtage selskabsdokumenterne til dit datterselskab. Når det er ordnet skal datterselskabet registreres hos Erhvervsstyrelsen, Virk.dk, for at blive gyldigt og for at du kan modtage et CVR-nummer.

 

 

Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder