Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

05. november 2019

Hvad er en egenerklæring?

En egenerklæring er et dokument, som skal laves, hvis du ønsker at stifte et IVS uden at skulle involvere advokat eller revisor. Du kan nemt og hurtigt selv lave de nødvendige dokumenter (inklusiv egenerklæring) til stiftelse af IVS med Legal Desk.

BEMÆRK! IVS blev afskaffet den 9. april 2019 og kan derfor ikke længere oprettes. Du kan i stedet vælge at oprette enten en enkeltmandsvirksomhed eller et ApS.

Hvad er en egenerklæring for IVS?

En egenerklæring for IVS er en skriftlig erklæring, hvor stifterne af et iværksætterselskab (IVS) bekræfter, at der er indbetalt den krævede selskabskapital i det nystiftede selskab. Stifterne indestår dermed for, at selskabskapitalen for iværksætterselskabet er indbetalt. Egenerklæringen skal bruges til at registrere stiftelsen af selskabet på Virk.dk, hvilket er et krav for at selskabet bliver gyldigt.

Hvornår kan jeg bruge en egenerklæring?

Du kan kun bruge egenerklæringer for iværksætterselskaber. Det er derfor ikke muligt at bruge en egenerklæring i forbindelse med stiftelse af et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S).

Et iværksætterselskab kan stiftes med helt ned til 1 kr., men du kan også vælge at stifte med mere i selskabskapital. Du kan kun bruge egenerklæringen, hvis iværksætterselskabet stiftes med op til 25.000 kr. Hvis selskabet stiftes med mere end 25.000 kr. i selskabskapital, skal selskabskapitalen bekræftes på normal vis, som du kan læse mere om i vores artikel om bekræftelse af selskabskapital.

Det er selskabets nominelle selskabskapital, der ikke må være over 25.000 kr., hvorfor du godt kan stifte et iværksætterselskab med mere end 25.000 kr., hvis du indskyder kapitalen til overkurs. Du kan læse mere om overkurs i vores artikel om selskabskurs.

Hvad skal jeg ellers bruge for at stifte et IVS?

Hvis du ønsker at stifte et IVS, skal du udover en egenerklæring bruge et stiftelsesdokument for IVS og vedtægter for IVS. Du kan nemt og hurtigt selv lave en samlet selskabspakke med Legal Desk, hvor du får alle de nødvendige dokumenter til stiftelse af et IVS. Derefter vil selskabet være klar til at blive registreret hos Erhvervsstyrelsen for at opnå gyldighed.

Du kan læse mere om stiftelse af et IVS med Legal Desk her

video

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv