Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

11. juli 2023

Nettoløn

Når man som lønmodtager får løn, får man udbetalt det der kaldes nettoløn. Nettoløn er det beløb, der er tilbage, efter der er trukket skat. Vi forklarer mere om, hvad nettoløn er og hvordan den beregnes.

Forskellen på nettoløn og bruttoløn

Når du modtager en lønseddel, vil der både fremgå en nettoløn og en bruttoløn. Der er væsentligt forskel på, hvad de to beløb står for, selvom det er nemt at forveksle de to begreber.

  • Bruttoløn er det beløb, som din arbejdsgiver giver dig i løn, før der er trukket skat og er altså din grundløn.

  • Nettoløn er det beløb, du modtager, efter at der er trukket skat. Nettolønnen er dermed det egentlige beløb, der bliver udbetalt til din lønkonto og derfor den løn, som du helt konkret har til rådighed.

Det er derfor altid nettolønnen du skal tage udgangspunkt i, når du skal vurdere, hvor mange penge du har til rådighed, da der altid skal fratrækkes skatter af bruttolønnen.

Hvordan beregnes min nettoløn?

Som lønmodtager i Danmark skal man betale skat af sin løn, herunder AM-bidrag, ATP og eventuelle andre offentlige skatter. For at beregne din nettoløn skal disse skatter fratrækkes din bruttoløn. AM-bidrag er altid på 8 %, hvorimod skatteprocent kan variere fra omkring 35 % til 41 % afhængig af, hvilken kommune du bor i. Derudover afgør dit personfradrag også, hvad du får udbetalt i nettoløn, hvilket afhænger af forskellige faktorer.

Se hvordan Legal Desk virker