Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Opstart af virksomhed

Overvejer du at blive selvstændig? Med Legal Desk kan du nemt og hurtigt starte din egen virksomhed. Vi har lavet en samlet pakke til dig, så du kan have dit gyldige ApS inden for få dage.

Hos LegalDesk

Pris: 1.198 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 4.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvilken selskabsform skal jeg vælge?

Før du starter din egen virksomhed, er det vigtigt, at du er bekendt med de muligheder og krav der er til forskellige selskabsformer. De mest kendte selskabsformer er anpartsselskabet (ApS), aktieselskabet (A/S) og enkeltmandsvirksomheden. IVS'et blev afskaffet d. 9. april 2019, og kan derfor ikke længere oprettes.

I denne artikel tager vi udgangspunkt i ApS, da det er den mest populære selskabsform i Danmark. ApS’et har en lang række fordele, som selskabets stifter(e) kan nyde godt af. 

Fordele ved anpartsselskabet

Når du stifter og driver din forretning som et ApS, åbner selskabsformen op for mange muligheder.

  • Begrænset hæftelse. Det betyder, at ejere ikke risikerer egen formue, såsom hus og bil, fordi ejere kun hæfter for de penge, der investeres i ApS’et.

  • Mulighed for flere ejere, også efter stiftelsestidspunktet. Med et ApS er det relativt nemt at overdrage anparter til nye med-ejere.

  • ApS kan bruges i en holdingstruktur, hvilket betyder at ejere kan være både personer og selskaber.  

  • ApS’et bliver af SKAT betragtet som en selvstændig juridisk person, hvilket typisk medfører lavere beskatning.

  • ApS nyder stor tillid i dansk erhvervsliv, hvilket betyder, at det oftere er lettere at skaffe kapital til et ApS, eksempelvis gennem banklån eller investering.

Selskabstyper: 

Legaldesk Selskabsformer Uden Ivs Enkeltmandsvirksomhed2

Krav til anpartsselskabet

Mange iværksættere benytter sig af ApS’et, fordi der stilles relativt få krav til selskabsformen.

  • Et ApS kan kun stiftes med selskabskapital på mindst 40.000 kr. Selskabskapitalen skal bekræftes af tredjemand, hvilket er inkluderet i prisen, når du opretter virksomhed hos Legal Desk.

  • Der skal minimum være en direktion i et ApS, og derudover er der mulighed for også at vælge en bestyrelse. For langt de fleste mindre virksomheder, er det tilstrækkeligt med en direktion, i virksomhedens første levetid.

Se hvordan Legal Desk virker

video

Hvilke dokumenter skal jeg bruge?

Ønsker du at stifte et ApS, skal du bruge selskabsdokumenter bestående af et stiftelsesdokument og vedtægter. Stiftelsesdokumentet beskriver selvsagt forholdene omkring stiftelsen, og vedtægterne beskriver selskabets virke og drift fremadrettet.

I formularen afgiver du de oplysninger og bestemmelser, der skal gælde for dit selskab, og på baggrund af dine svar, fremstilles dokumenterne automatisk. Så snart du har betalt, får du adgang til dine selskabsdokumenter.

Hvordan gør jeg selskabet gyldigt?

Når du har udfyldt formularen og betalt for dine selskabsdokumenter, skal dokumenterne underskrives af selskabets stifter(e). Med Legal Desk kan du underskrive med NemID, så du hverken skal printe eller scanne. Du (og eventuelle medstiftere) vil altid have adgang til alle selskabsdokumenter, da de opbevares digitalt i dit personlige arkiv på siden her.

Når dokumenterne er underskrevet af alle selskabets ejere, skal selskabskapitalen bekræftes hos tredjemand. Når det er sket, kan selskabet sendes til endelig registrering hos Erhvervsstyrelsen, hvorefter selskabet får et CVR-nummer. Alt dette er inkluderet i prisen, når du opretter virksomhed med Legal Desk.

Legaldesk Process For Selskabsstiftelse 19 03 2019

 

Samlet pris for selskabsstiftelse med registreringsservice:

Legaldesk Registreringsservice 20012020 Beskaaret