Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Hvad er en partsrepræsentant?

Du har til hver en tid ret til en partsrepræsentant, hvis du har en sag hos en myndighed. En partsrepræsentant kan overtage eller føre sagen for dig og kan enten være en privatperson eller en professionel. Du kan nemt lave en fuldmagt til en partsrepræsentant med Legal Desk, så de kan repræsentere dig over for det offentlige.

Hos LegalDesk

Pris: 149 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 1.500 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er en partsrepræsentant?

Partsrepræsentant bliver ofte forvekslet med bisidder, men de to har forskellige roller. Det er bisidderens rolle at støtte gennem sin tilstedeværelse i mødesituationer, hvor det er partsrepræsentantens rolle at føre en sag på vegne af en person. Det er altså partsrepræsentantens opgave, at varetage personens interesser og ønsker over for en myndighed.

Hvem kan blive partsrepræsentant?

Du har ret til selv at vælge din partsrepræsentant, som både kan være en privatperson eller en professionel. Partsrepræsentanten handler på dine vegne og skal derfor have en fuldmagt – denne kan nemt og hurtigt laves med Legal Desk for kun 149 kr.

En fuldmagt giver blandt andet partsrepræsentanten lovlig mulighed for at søge aktindsigt, handle og træffe beslutninger på vegne af en person. Samtidig beskytter en fuldmagt personen, da vedkommende her kan afgrænse og dokumentere de områder, hvor partsrepræsentanten må træffe beslutninger på vegne af ham eller hende.

Opret fuldmagt til partsrepræsentant her.

Se hvordan Legal Desk virker

video

Er partsrepræsentanten derimod professionel, vil det ikke være nødvendigt at lave en fuldmagt, da vedkommende her vil have fuldmagt via sin stilling.  

I en del tilfælde er det oplagt, at partsrepræsentanten er en professionel aktør, såsom en advokat eller revisor, der i kraft af sin stilling har juridiske beføjelser til at varetage sin klients interesser. Det er svært at sige noget generelt om, hvornår det er bedst med en professionel partsrepræsentant, da der kan være mange faktorer der spiller ind. Der skal altid laves en konkret vurdering af den enkelte sag. Hvis sagen kræver, at partsrepræsentanten har indgående viden om et bestemt fagligt område, som en socialrådgiver, advokat eller revisor eksempelvis har, vil det dog være som regel være en god idé med en professionel partsrepræsentant.

Hvordan får jeg en partsrepræsentant?

Hvordan du får en partsrepræsentant afhænger som udgangspunkt af, om du ønsker en professionel eller en anden person, som du kender og har tillid til. Det står dig frit for, at vælge en fra din familie eller omgangskreds. Hvis du har brug for en professionel partsrepræsentant, er der forskellige steder, hvor du finder dem. Du kan enten spørge den myndighed, du har en sag hos (kommunen, sygehus, Familieretshuset mv.). Du kan også finde en selv ved at søge på “partsrepræsentant” på internettet. Der er forskellige foreninger og virksomheder, der både tilbyder professionelle bisiddere og partsrepræsentanter.

Kan min partsrepræsentant blive afvist af myndighederne?

Der er kun få undtagelser, hvor en myndighed kan afvise den person, du har valgt. Det kan være, hvis partsrepræsentanten simpelthen ikke er i stand til at varetage personens interesser, eller konsekvent tilsidesætter vedkommendes ønsker og interesser. Derudover kan partsrepræsentanten afvises, hvis vedkommende optræder truende eller voldeligt over for myndighedspersoner, såsom ansatte ved kommunen eller Familieretshuset.

Opret fuldmagt med Legal Desk

For at en partsrepræsentant kan føre din sag på dine vegne, skal de have en fuldmagt, der giver dem myndighed hertil. Denne kan du heldigvis nemt og billigt lave med Legal Desk. Det er hurtigt klaret ved hjælp af vores online formular, og så sparer du samtidig 1.500 kr. i forhold til, hvad en advokat havde taget for samme ydelse.

Du kan oprette din fuldmagt med Legal Desk her.

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder