Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

19. november 2021

Sådan registrerer du ved Erhvervsstyrelsen

Når du skal stifte og registrere en virksomhed eller foretage ændringer af erhvervsmæssige forhold, skal du gøre det hos Erhvervsstyrelsen. Vi har her samlet alle vores vejledninger til Erhvervsstyrelsens registreringsside Virk.dk.

Hvad er Erhvervsstyrelsen?

Erhvervsstyrelsen hører under Erhvervsministeriet og blev dannet den 1. januar 2012 ved en sammenlægning af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen med dele af Erhvervs- og Byggestyrelsen samt IT- og Telestyrelsen. Erhvervsstyrelsen arbejder med at varetage erhvervsudvikling og -registreringer, samt virksomhedsregistreringer. Erhvervsstyrelsen arbejder ud fra en vision om at skabe de bedste rammer for virksomhederne og gøre det enkelt og attraktivt at drive virksomhed i hele Danmark.

Hvad er Virk.dk?

Virk.dk er Erhvervsstyrelsens register, og er virksomheders digitale indgang til det offentlige. Når du skal registrere på Virk.dk, skal du blot bruge dit nemID og/eller medarbejdersignatur. Du skal logge ind for at foretage registreringer. Nedenfor finder du Legal Desks udførlige vejledninger til de registreringer hos Erhvervsstyrelsen, som benyttes ofte.

Hvordan får jeg et CVR?

CVR står for det Centrale Virksomhedsregister. Når du registrerer dit selskab eller virksomhed, får du tildelt et CVR-nummer. På den måde kan du finde oplysninger om enhver virksomhed, da alle registrerede virksomheder optræder i registret.  

Sådan registrerer du selskab eller virksomhed

Afhængigt af, hvilken selskabstype eller virksomhed du ønsker at stifte, er der forskellige fremgangsmåder og krav til stiftelsen. Find vejledningen, der er relevant for dig, nedenfor:

 

Selskabstyper -inkl _startomkostninger _enkeltmandsvirsomhed _1000x 689 (1)

Bemærk, at ønsker du at stifte et anpartsselskab (ApS), skal selskabskapitalen bekræftes af tredjepart først. Her finder du vores vejledning til at få selskabskapitalen bekræftet:

Hvis du ikke ønsker at registrere dit selskab selv, kan du benytte dig af vores registreringsservice, når du opretter selskabsdokumenterne til stiftelse af IVS og ApS.

Skal du være arbejdsgiver, registrere moms eller eksport/import?

Hvis du skal registrere pligter som arbejdsgiver, såsom momsregistrering, kan du finde vejledning til dette her:

Skal du registrere ændringer i dit selskab eller virksomhed?

Når du foretager større ændringer i dit selskab eller virksomhed, skal du registrere dem hos Erhvervsstyrelsen. Herunder finder du vejledninger til at registrere de mest benyttede selskabsændringer, ligesom du kan lave de påkrævede beslutningsreferater:

Skal du gennemføre en virksomhedsoverdragelse?

Skal du lukke din virksomhed?

Det er vigtigt, at virksomheden registreres ved opstart, og på samme måde er det vigtigt, at registrere, hvis virksomheden skal ophøre. Er dette relevant for dig, kan du bruge vejledningen nedenfor.

Skal du omdanne dit IVS til et ApS?

Registrering af reelle ejere

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder