Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

22. november 2020

Sådan slår du køretøjer op i Motorregistret

Hvis du ønsker at se teknisk data på et bestemt køretøj, eller hvad køretøjet er værd, kan du slå op i Motorregistret. Læs mere om, hvordan du slår et køretøj op i Motorregistret, hvordan du låser et låst køretøj op og hvordan du foretager specifikke handlinger i forhold til køretøjet her.

Hvad er Motorregistret?

Motorregistret er et register, hvor du kan finde alle oplysninger omkring køretøjer i Danmark. Hvis du udelukkende ønsker at se teknisk data på et køretøj, kan du gøre det uden at være logget ind. Det samme gælder for køretøjsvurderingen, som du kan bruge til at se et specifikt køretøjs værdi. Hvis du imidlertid ønsker at foretage konkrete handlinger i forhold til dit eget køretøj såsom omregistrering, kræver det, at du logger på med NemID.

Hvordan slår jeg et køretøj op?

Hvis du udelukkende vil se teknisk data på et køretøj, kan du få oplysningerne ved at gå ind på hjemmesiden Motorregister.skat.dk og trykke på fanen ‘Køretøjsdetaljer’ i menuen til venstre for derefter at trykke på underfanen ‘Vis køretøj’. Her kan du fremsøge det relevante køretøj ved enten at indtaste køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID. Hvis du har indtastet oplysningerne korrekt – og køretøjet i øvrigt ikke er låst – vil al teknisk data omkring køretøjet nu dukke op ved søgning, herunder oplysninger omkring:

 • Køretøj
 • Motor
 • Stand
 • Transmission
 • Forsikring
 • Styreapparat
 • Syn
 • Vægt
 • Karrosseri
 • Indretning mv.

Låst køretøj

Hvis køretøjet, som du ønsker at se teknisk data på, er låst, vil oplysningerne kunne låses op med følgende:

 • Køretøjets IRK-kode – også kaldt dets ImportørRegistreringsKode. Denne vil være nødvendig, hvis køretøjet ikke har været registreret tidligere.
 • Køretøjets RAK-kode – også kaldt dets RegistreringsAttestKode. Hvis køretøjet imidlertid allerede er indregistreret, kan du låse det op ved at indtaste kontroltallene fra registreringsattesten.
 • Hvis køretøjet er blevet importeret og tildelt til en forhandler, vil det kun være vedkommende, der kan fremsøge køretøjet. Dette kan den pågældende forhandler gøre ved at gå ind på fanen ‘Mine opgaver’ på portalen.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Hvordan finder jeg køretøjsvurderingen?

Du kan også bruge Motorregistret til at finde ud af, hvordan Motorstyrelsen og tidligere forhandlere har værdiansat dit køretøj – den konkrete værdiansættelse kaldes køretøjsvurderingen. Denne kan du finde ved at gå ind på Motorregister.skat.dk og trykke på ‘Registreringsafgift’ i menuen til venstre og herefter trykke på underfanen ‘Vis køretøjsvurderinger’.

Her kan du søge på et specifikt køretøj ved at indtaste køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID. Herefter vil værdien af køretøjet fremgå til højre i skemaet. Du kan også fremsøge køretøjsvurderingen ved at udfylde søgekriterierne manuelt – altså ved at angive forskellige oplysninger omkring køretøjet såsom art, mærke, model, anvendelse mv. 

Hvis du ikke kan finde værdiansættelsen

Hvis du ikke kender køretøjets registreringsnummer, stelnummer eller køretøj-ID, og du samtidig ikke kan finde en værdiansættelse af køretøjet ved at taste køretøjets oplysninger ind manuelt, vil det muligvis hjælpe på søgningen, hvis du udvider den til at dække over flere årgange.

Det kan også hjælpe med din fremsøgning af køretøjsvurderingen, hvis du i stedet vælger en model, der prismæssigt svarer til den model, du søger på. Hvis alt andet fejler, kan du slutteligt prøve at finde nyprisen på et tilsvarende køretøj og derefter finde den forventede nedskrivning på det pågældende køretøj – disse oplysninger vil du herefter kunne bruge til at regne dig frem til en køretøjsvurdering. 

Hvordan foretager jeg konkrete handlinger i forhold til mit køretøj?

Hvis du ønsker at foretage konkrete handlinger i forhold til dit køretøj, skal du gå ind på Motorregister.skat.dk og logge på med NemID ved at trykke ‘Log på’ i øverste højre hjørne. Herefter skal du trykke på den fane, der passer til den funktion, som du vil udføre.

Hvis du eksempelvis ønsker at bestille en registreringsattest, skal du trykke på fanen ‘Registrering’ i menuen til venstre – derefter skal du trykke på underfanen ‘Bestil registreringsattest’. Herinde kan du bestille en ny registreringsattest for 100 kr., som leveres inden for omtrent 10 dage. Du kan udelukkende bestille en registreringsattest til et køretøj, som du er registreret som primær ejer af.

Køb eller sælg din bil med Legal Desk

Når du skal købe eller sælge en bil, bør du altid lave en slutseddel, der dokumenterer vilkårene for handlen. Du kan heldigvis gratis lave en slutseddel med Legal Desk, der dækker alle dine behov.

Læs mere og lav din slutseddel her

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder