Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Slutseddel til bil

Hvis du skal sælge eller købe en brugt bil, anbefaler vi, at du laver en slutseddel for salget. Slutsedlen er en skriftlig kontrakt, hvor alle væsentlige vilkår er medtaget, og du undgår dermed senere konflikter og misforståelser.

Hos LegalDesk

Pris: Gratis - 0 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 1.200 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er en slutseddel?

Når der handles med biler, er det som udgangspunkt en god idé at lave en skriftlig kontrakt på handlen, der skaber klarhed omkring handlens vilkår. Når du køber en helt ny bil, medfølger købsaftalen, men når der handles med brugte biler, skal parterne selv sørge for at lave en fyldestgørende aftale. Denne slags købsaftale kaldes også en slutseddel.

Hvad indeholder en slutseddel fra Legal Desk?

Når du bruger Legal Desk til at oprette din slutseddel, vil den indeholde disse relevante punkter: 

 • Oplysninger om parterne

 • Oplysninger om bilen

 • Bilens stand 

 • Skader og tilføjelser

 • Garantier

 • Ekstra udstyr

 • Overdragelse og pant

 • Betaling

 • Ansvar

Med Legal Desks slutseddel kan du derfor være sikker på, at begge parter er sikret i forbindelse med handlen. Slutsedlen kan bruges af personer bosiddende i Danmark og er gældende for alle brugte biler, der er indregistreret i Danmark.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

video

Husk registrering af ejerskifte!

Når du skal købe eller sælge en brugt bil, er der to ting, du skal huske:

 1. Du skal registrere ejerskiftet i SKATs Motorregister. Dette er et lovkrav og skal ske i umiddelbar sammenhæng med salget. I slutsedlen kan I bestemme, hvem af parterne, der skal være ansvarlig for, at bilen bliver omregistreret. Du kan læse mere i vores vejledning, der guider dig igennem, hvordan du omregistrerer din bil.

 1. Køber og sælger skal hver især registrere ejerskiftet hos deres forsikringsselskab. I Danmark skal alle køretøjer være ansvarsforsikrede. Det er derfor sælgers pligt at give sit forsikringsselskab besked om ejerskiftet, samt oplyse datoen for selve overdragelsen. Samtidig er det også købers pligt at give sit forsikringsselskab meddelelse om, at han eller hun er den nye ejer af bilen og oplyse datoen for overdragelsen. Hvis køber ikke har den rette forsikring, skal han eller hun tegne en ny forsikring for bilen.  

Hvordan bliver slutsedlen gyldig?

Så snart du har udfyldt vores formular, modtager du slutsedlen. Herefter skal slutsedlen blot underskrives af sælger og køber. Der er hverken behov for notar eller tinglysning, og dokumentet er altså juridisk gyldigt så snart, at begge parter har underskrevet. Slutsedlen kan underskrives af parterne med NemID, så der hverken er behov for at printe eller scanne (du kan læse mere om, hvordan du underskriver her). 

Klik på ‘Start nu’ nedenfor, og så er du i gang!

Legal Desk i medierne

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder