Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Virksomhedsoverdragelse step-by-step

Når en virksomhed skal helt eller delvist sælges, er der typisk en række trin, der bør følges. Vi beskriver her, hvordan processen for en virksomhedsoverdragelse som regel forløber.

Hos LegalDesk

Pris: 1.499 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 15.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

1.499 kr.

Lav overdragelsesaftale nu
Hos LegalDesk

Pris: 1.499 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 15.000 kr.

Ift. traditionel advokat

 1. Sælger og potentielle købere mødes

  Virksomhedsejeren(e) sætter virksomheden til salg for at finde en eller flere potentielle købere til virksomheden. Dette kan f.eks.  ske på virksomhedsportaler som Saxis.dk. Det kan også være, at en potentiel køber har kontaktet virksomhedsejeren(e) direkte med henblik på køb af virksomheden.

Sådan virker Legal Desk 

video

 1. Undersøgelse af selskabet

  Den eller de potentielle købere af virksomheden  skal herefter undersøge virksomheden ved at gennemgå regnskaber, væsentlige dokumenter og drøfte med virkomshedens ledelse (kaldet Undersøgelsesmaterialet). Du kan læse mere om Undersøgelsesmaterialet her
  Før potentielle købere får adgang til undersøgelsesmaterialet, er det en god idé, at både virksomhedsejeren(e) og potentielle køber underskriver en hemmeligholdelsesaftale (også kaldet en NDA). En hemmeligholdelsesaftale sikre, at der er klare regler for, at potentielle købere ikke må videregive de fortrolige oplysninger, de får adgang til i forbindelse med undersøgelsen af virksomheden. Du kan læse mere om hemmeligholdelsesaftale her

 1. Forhandling omkring vilkår for salg

  Sælger og køber skal blive enige om de væsentligste vilkår for virksomhedsoverdragelsen. De vigtigste vilkår omhandler prisen for selskabet, deponering, længden for garantierne og om sælger skal underlægges en konkurrenceklausul. Du kan læse om sælgers garantier her.

 1. Overdragelsesaftale

  Sælger og køber skal indgå og underskrive en overdragelsesaftale for overdragelse af virksomheden. . Overdragelsesaftalen beskriver de vilkår og betingelser, som skal gælde for virksomhedsoverdragelsen. Overdragelsesaftalen  indeholder også en dato, hvor overdragelsen af virksomhedens ejerandele skal gennemføres. Du kan læse mere om overdragelsesaftalen her.

 1. Overdragelse

  Endeligt skal overdragelsen gennemføres. Det betyder, at sælger skal modtage købesummen og køber skal modtage ejerandelene i virksomheden. Der er dog også en række andre dokumenter og forhold, der skal håndteres i forbindelse med overdragelsen.

Virksomhedsoverdragelsen er nu gennemført! 

Lav din virksomhedsoverdragelse her

 

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter Privat

Dokumenter Erhverv