Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ordinær generalforsamling

Det er et lovkrav, at der laves et generalforsamlingsreferat af den årlige generalforsamling. Det er særligt relevant for dig, der er ansvarlig for at indsende selskabets årsrapport - uanset om du er ejer, bogholder eller revisor.

LEGAL DESK
299 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
3.000 KR.
Start Nu

Hvad er en ordinær generalforsamling?

En ordinær generalforsamling er kort fortalt det årlige møde for selskabets ejere. Der er to primære opgaver på generalforsamlingen. Den ene er, at træffe beslutning om godkendelse af selskabets årsrapport. Den anden er, at tage stilling til, hvordan selskabet skal anvende årets overskud eller dække årets underskud. Beslutninger, der bliver truffet ved generalforsamlingen skal “formaliseres ved et generalforsamlingsprotokollat”, hvilket betyder, at beslutningerne skal dokumenteres i generalforsamlingsreferatet.

Senest 5 måneder efter regnskabsårets afslutning skal den ordinære generalforsamling i selskabet være afholdt, og generalforsamlingsreferatet skal være modtaget af Erhvervsstyrelsen. Dette gælder for alle kapitalselskaber (IVS, ApS, A/S).

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan afholdes en ordinær generalforsamling?

Selvom betegnelsen ”generalforsamling” leder tankerne hen på et fysisk møde mellem ejerne af virksomheden, er det ikke et krav, at parterne mødes fysisk. De eneste krav er, at ejerne bliver enige om, hvad der vedtages på generalforsamlingen, udarbejder et beslutningsreferat, og at dirigenten underskriver beslutningsreferatet (eventuelt sammen med ejerne, men dette er ikke påkrævet). Den form for generalforsamling kaldes også en “skrivebordsgeneralforsamling”.

Hvad dækker generalforsamlingsreferatet fra Legal Desk?

Dette generalforsamlingsreferat kan både bruges ved en fysisk generalforsamling og ved en uformel skrivebordsgeneralforsamling.

Med dokumentet kan der træffes beslutninger om følgende forhold:

  1. Valg af dirigent
  2. Godkendelse af årsrapporten
  3. Anvendelse af selskabets overskud eller dækning af underskud
  4. Beslutning om revision af det næste regnskabsårs årsrapport
  5. Beslutning om ændring af direktionen eller bestyrelse

Dette er fuldt tilstrækkeligt for langt hovedparten af selskaber og er i overensstemmelse med Selskabslovens krav.

Hvordan gør jeg generalforsamlingsreferatet gyldigt?

Når du har udfyldt formularen og betalt for dokumentet, modtager du med det samme dit generalforsamlingsreferat på e-mail. For at generalforsamlingsreferatet bliver gyldigt, skal det underskrives af en dirigent. Dirigenten vil typisk være en af ejerne, en direktør eller et bestyrelsesmedlem. Det er ikke noget krav, at dirigenten er advokat eller at en advokat i øvrigt medvirker i forbindelse med generalforsamlingen. Dirigenten er overordnet ansvarlig for, at generalforsamlingen gennemføres retmæssigt, og vi anbefaler derfor, at det er dirigenten, der udarbejder referatet.

Du skal være opmærksom på, at hvis der foretages ændringer i ledelsen - altså hvis medlemmer i direktionen eller bestyrelsen udskiftes - skal ændringerne og beslutningsreferatet registreres hos Erhvervsstyrelsen sammen med selskabets årsrapport via virk.dk. Du kan se vores vejledning til registrering af ny direktør her og vejledning til registrering af nyt bestyrelsesmedlem her.

Her kan du finde mere information om ændring af ledelsesmodel, ændring af tegningsregel, ændring af revision/revisor, ændring af selskabets formål, ændring af selskabsnavn.

Start dit referat af ordinær generalforsamling her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler