Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Gensidigt testamente for ægtefæller (under opdatering - klar i udgangen af 2018)

Mange tror fejlagtigt, at et ægteskab sikrer ægtefællerne mest muligt, i tilfælde af, at den ene ægtefælle går bort. Men med et testamente står I endnu stærkere juridisk og sikrer, at den efterlevende eksempelvis kan blive i jeres fælles bolig.

LEGAL DESK
599 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, der bestemmer, hvordan arven efter dig eller jer skal fordeles. Med et testamente har du mulighed for at få indflydelse på, hvem der arver efter dig, da arvefordelingen ellers vil blive bestemt af Arveloven. Du kan læse mere om, hvem der arver efter dig i henhold til Arveloven i vores artikel om arvefordeling.

Her kan du se et eksempel på, hvordan et testamente for ægtefæller kan udformes:

“Testamente”

Hvorfor skal ægtefæller lave et testamente?

Som ægtefæller arver I automatisk efter hinanden. Hvor meget I arver afhænger dog af, om I har børn. Hvis I har børn, vil barnet/børnene samlet modtage halvdelen af arven efter den afdøde forælder, hvis I ikke har oprettet et testamente. Hvis I ikke har børn, vil hele arven gå til den efterlevende ægtefælle. Dette kan I læse mere om i vores artikel Hvem arver, når jeg er gift?

Når I opretter et gensidigt testamente handler det altså i bund og grund om, at I bliver enige om, hvordan arven efter jer fordeles. Testamentet sikrer, at det ikke kun er den, der lever længst, som bestemmer over langt størstedelen af jeres formue. På den måde kan I sætte jer ned i ro og mag og lave en samlet arvefordeling, som I begge synes er rimelig og hensigtsmæssig.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvilket testamente skal vi bruge?

Med mange nye familiesammensætninger, er det nødvendigt at tilpasse testamenterne, så I er dækket bedst muligt ind. Derfor tilbyder vi flere typer af testamenter for ægtefæller, der alle er lavet med fokus på de forskellige sammensætninger, moderne familier kan have. Vælg det testamente, der passer til jeres familiesituation:

Vælg: Ægtefæller med fællesbørn (under opdatering - klar i udgangen af 2018)

Vælg: Ægtefæller med særbørn (under opdatering - klar i udgangen af 2018)

Vælg: Ægtefæller uden børn (under opdatering - klar i udgangen af 2018)

Vælg: Ægtefæller med fællesbørn og særbørn (kommer snart)

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler