Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Gaveægtepagt

Gaveægtepagter er relevante for ægtepar, hvor den ene ægtefælle ønsker at give den anden ægtefælle en større gave, end hvad der normalt gives - eksempelvis en bil eller en ejendom. Her kan du læse mere om, hvordan loven definerer størrelsen af gaver, hvad I skal være opmærksomme på, og endeligt kan I oprette en gaveægtepagt med Legal Desk - hurtigt, billigt og sikkert.

LEGAL DESK
399 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
2.000 KR.
Start Nu

Hvad er en gaveægtepagt?

En gaveægtepagt er en skriftlig aftale, hvormed en ægtefælle overdrager en gave til den anden ægtefælle. For at en gaveægtepagt er nødvendig, skal gaven være af betydelig størrelse, hvilket defineres ud fra, om gaven ligger økonomisk udover det, der anses som lejlighedsgaver. Ægtepagten tjener som dokumentation for gaveoverdragelsen og er altså den eneste måde at bevises på, at gaven tilhører modtageren.

Eksempel: Jens og Helle er gift. I anledning af deres sølvbryllup vil Jens gerne give Helle sin bil. Da bilen har en større værdi, skal Jens udarbejde en gaveægtepagt for gaveoverdragelsen af bilen. Hvis der ikke bliver udarbejdet en gaveægtepagt, vil gaveoverdragelsen til Helle ikke være gyldig.

En gaveægtepagt er kun nødvendig, hvis I er gift. Hvis du ikke er gift med personen, du ønsker at give en større gave til, vil det oftest være en fordel at lave et gavebrev.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Vær opmærksom på særlige krav til fast ejendom!

Du skal være opmærksom på, at overdragelse af fast ejendom kræver, at der foretages yderligere skridt for, at overdragelsen og dermed gaven blive gyldig. Derudover er der større tinglysningsomkostninger forbundet med overdragelse af fast ejendom som gave. Vi anbefaler derfor, at du ikke bruge vores gaveægtepagt til overdragelse af fast ejendom uden hjælp fra en advokat.

Hvorfor skal jeg lave en gaveægtepagt?

Hvis du giver din ægtefælle en gave af betydelig størrelse, men ikke har oprettet en gaveægtepagt, er gaven ikke gyldig. Det betyder, at den ikke er overdraget i juridisk forstand, og gaven vil derfor stadig tilhøre gavegiveren, hvis I bliver separeret eller skilt. Som eksemplet ovenfor illustrerer, skal eventuelle kreditorer heller ikke acceptere en utinglyst gave (en gave der ikke er oprettet ægtepagt om). De kan derfor gøre krav (udlæg) i gaven, da gaven stadig vil tilhøre gavegiveren.

Hvornår skal jeg oprette en gaveægtepagt?

Ægtefæller kan som udgangspunkt frit give hinanden gaver til eksempelvis fødselsdage og bryllupsdage, uden at det er aktuelt at oprette en gaveægtepagt. Det kræver blot, at gaverne ikke står i misforhold til gavegiverens økonomiske vilkår. Det betyder, at gaver, der ikke kan anses for at have stor betydning for gavegiverens økonomi, kan gives frit.

Bliver der derimod givet større og mere usædvanlige gaver, såsom en dyr bil eller lignende, skal der oprettes en gaveægtepagt for at gaven er gyldig, og modtageren bliver ejer af gaven. Dette gælder uanset, om gaven er fælleseje eller særeje.

Hvordan gør jeg gaveægtepagten gyldig?

Efter du har udfyldt formularen og betalt for gaveægtepagten, får du straks adgang til dokumentet, hvor den er klar til at blive underskrevet og dateret af begge ægtefæller. Gaveægtepagten skal derefter tinglyses for at være gyldig. Du kan læse mere om, hvordan du selv tinglyser ægtepagten, nemt og hurtigt, i vores vejledning om tinglysningeller du kan få os til at klare tinglysningen med Legal Desks tinglysningsservice.

Start jeres gaveægtepagt her

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler