Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Opret ApS

Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabsform i Danmark og nyder generelt mere tillid i erhvervslivet end andre selskabsformer. Opret dit ApS nemt og hurtigt hos Legal Desk, og lad os sørge for registrering og bekræftelse af selskabskapital.

LEGAL DESK
699 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er et anpartsselskab?

Et anpartsselskab er den mest populære selskabsform i Danmark. I dag er kapitalkravene for anpartsselskabet sænket fra 80.000 kr. til 50.000 kr. og selskabsformen er derfor blevet langt mere økonomisk tilgængelig for iværksættere. Anpartsselskabet er desuden en velkendt størrelse i dansk erhvervsliv og nyder derfor en betydelig tillid både fra kunder såvel som leverandører.

Når du opretter dit ApS gennem Legal Desk, kan du vælge selv at sørge for registreringen i Erhvervsstyrelsens it-system. Ønsker du ikke selv at registrere dit selskab, tilbyder Legal Desk at sørge for både registrering og bekræftelse af selskabskapital. Dette kan du læse mere om i afsnittet “Hvordan gør jeg mit selskab gyldigt?”.

Hvorfor stifte et anpartsselskab?

Der er flere væsentlige fordele ved at stifte et anpartsselskab, når man ønsker at starte en virksomhed:

  • Begrænset hæftelse: En af de primære fordele ved et anpartsselskab er, at det sikrer ejerne en begrænset hæftelse i forhold til selskabets kreditorer. Dette betyder, at du som ejer kun risikerer de penge, som du aktivt har besluttet dig at skyde ind i selskabet i form af selskabskapitalen

  • Fordel ved flere ejere: Hvis du senere ønsker, at din virksomhed skal have en ny investor eller en ny med-iværksætter, kan der nemt overdrages anparter til vedkommende. På samme måde er det også mere enkelt at sælge hele virksomheden, hvis man senere ønsker dette

  • Selvstændig juridisk person: Anpartsselskabet bliver en selvstændig juridisk person, hvilket også kan være en fordel i forhold til betaling af lavere selskabsskat

  • Fleksibilitet i forhold til struktur: Det er muligt at lave forskellige strukturer, såsom holdingselskaber med kapitalselskaber

  • Kendt selskabsform: Anpartsselskabet er den mest anvendte selskabsform i Danmark, hvorfor det nyder større tillid hos kunder, leverandører og samarbejdspartnere

  • Nemmere at rejse kapital: Hvis der skal rejses kapital til virksomheden - enten i form af lån eller investering - er dette som regel nemmere i et anpartsselskab

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvilke dokumenter skal jeg bruge?

Når du bestiller dine selskabsdokumenter gennem Legal Desk, får du al den dokumentation, som du skal bruge til at stifte dit anpartsselskab:

1) Stiftelsesdokument

Dette dokument angiver forholdene vedrørende stiftelsen af selskabet. Det fremgår af stiftelsesdokument, hvem ejerne (stifterne) er, og hvordan selskabskapitalen (selskabets anparter) er fordelt mellem ejerne, hvis der er flere ejere. Der angives også, hvem der skal sidde i selskabets ledelse (direktion og eventuel bestyrelse) og fra hvilken dato, selskabet skal være aktivt.

2) Vedtægter

Dette dokument angiver reglerne for selskabet og dets drift. Vedtægter indeholder for eksempel, hvilket formål selskabet har, hvordan selskabets regnskabsår løber, om der skal være en bestyrelse i selskabet, samt hvordan selskabets ejere kan træffe beslutninger om selskabet.

Sådan bliver dit selskab stiftet

For at modtage stiftelsesdokumentet og vedtægterne skal du udfylde en formular online. Her skal du også tage stilling til, om Legal Desk skal registrere dit selskab hos Erhvervsstyrelsen, eller om du selv vil gøre det. Et selskab skal altid registreres hos Erhvervsstyrelsen for at opnå gyldighed, og for at du kan modtage et CVR-nummer. Uanset hvem der foretager registreringen, kræver Erhvervsstyrelsen et registreringsgebyr på 670 kr.

Hvis du ønsker at tilkøbe Legal Desk Registreringsservice, vælger du blot dette i formularen. Det koster 499 kr. og så ordner vi det hele for dig, både hvad angår registreringen og bekræftelse af selskabskapitalen.

Ønsker du selv at stå for registreringen, kan du benytte vores udførlige vejledning til registrering af anpartsselskabBemærk, at hvis du vælger selv at stå for registreringen, skal du også selv sørge for at få din bank til at bekræfte selskabskapitalen. Dette kan du læse mere om i vores artikel om, hvordan du bekræfter selskabskapital.

Når du har udfyldt formularen og betalt for dit stiftelsesdokumentet og vedtægterne, vil du straks modtage dokumenterne, der er klar til at blive underskrevet af stifteren eller stifterne. Du underskriver nemt og sikkert med NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her), hvorefter dokumenterne bliver opbevaret i hver underskrivers personlige arkiv på legaldesk.dk. På den måde har du altid adgang til dokumenterne. Hvis du har valgt Legal Desk Registreringsservice, sender vi dit selskab til registrering inden for 24 timer, og du vil typisk modtage CVR-nummer og registreringer inden for 24 timer efter, vi har indsendt det.

Lav dine selskabsdokumenter til stiftelse af anpartsselskab her

Start Nu

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler