Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Kommerciel låneaftale
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Kommerciel låneaftale

En kommerciel låneaftale bruges til erhvervsrettede lån. Aftalen beskriver de vilkår, der skal gælde, når der lånes penge på kommercielle vilkår. Aftalen giver på den måde långiveren langt større sikkerhed for at få sine penge tilbage. Opret hos Legal Desk - nemt og hurtigt.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 3.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en kommerciel låneaftale?

Denne låneaftale kan benyttes til kommercielle låneforhold, hvor der lånes penge mellem personer og/eller virksomheder. Låneaftalen beskriver på hvilke vilkår, lånet gives, såsom betingelser omkring rentesatser og afdrag. Det er desuden muligt at tilføje kautionister, ligesom at der medfølger en afviklingstabel (amortisationstabel).  

Hvis du ønsker at låne penge ud til familiemedlemmer eller nære venner, anbefaler vi, at du i stedet benytter vores familielån. Her har du mulighed for at lave lånet rente- og afdragsfrit.

Hvis du ønsker at indskyde kontanter i dit selskab, skal du i stedet lave en kapitalforhøjelse.

Hvorfor skal jeg lave en kommerciel låneaftale?

En skriftlig låneaftale er i begge parters interesse, og giver en række fordele for både långiver og låntager:

  • Der bliver skabt klarhed og enighed om de nærmere vilkår for lånet, såsom lånets størrelse, renter og tilbagebetaling.

  • Legal Desks kommercielle låneaftale inkluderer en amortisationstabel (afviklingstabel), hvor I nemt kan se, hvordan lånet afvikles over tid i forhold til eventuelle renter og afdrag.

  • En skriftlig aftale, underskrevet af långiver og låntager, kan bruges som bevis, hvis der skulle opstå uenighed mellem parterne.

  • Långiver kan få yderligere sikkerhed for sit lån, hvis en eller flere kautionere for lånet (se forklaring nedenfor).

  • En skriftlig låneaftale gør det nemmere for långiver at få hjælp fra domstolene, hvis lånet ikke bliver betalt til tiden.

Hvad skal jeg være opmærksom på?

Den kommercielle låneaftale anvendes ofte, når en virksomhedsejer gerne vil låne penge til sin egen virksomhed. Det er dog vigtigt at være opmærksom på, at en virksomhed som udgangspunkt ikke må låne penge til sine ejere. Dette kaldes et ulovligt aktionærlån og er reguleret i Selskabsloven.

Hvis låntager eller långiver er en virksomhed, er det vigtigt at sikre, at det er virksomhedens tegningsberettigede, der underskriver låneaftalen. Tegningsberettigede er den eller de personer, som kan indgå juridisk bindende aftaler på vegne af virksomheden. Du kan se, hvem der er tegningsberettiget for en virksomhed ved at slå det op på Erhvervsstyrelsens virk.dk

Ønsker du at ændre, hvem der er tegningsberettiget i virksomheden, kan du gøre det her.

Hvad er kaution?

I Legal Desks kommercielle låneaftale er det som nævnt muligt at vælge, at en eller flere personer kan stille kaution for lånet. At være kautionist betyder, at man skal tilbagebetale lånet til långiver, hvis låntager ikke selv kan betale lånet tilbage.

Dette kan være en attraktiv løsning, hvis du skal låne penge til en mindre virksomhed. Ved at indsætte virksomhedens ejer(e) som kautionister i låneaftalen, sikrer du, at lånet tilbagebetales, selv hvis virksomheden skulle gå konkurs.  

Hvordan gør jeg låneaftalen gyldig?

Det er nemt og hurtigt at udarbejde en juridisk gyldig kommerciel låneaftale med Legal Desk. Du udfylder blot vores formular, hvori vi stiller dig en række spørgsmål. Du kan hele tiden gå frem og tilbage mellem dine svar, og først når du er tilfreds, går du videre til betaling. På baggrund af dine svar, udarbejdes den kommercielle låneaftale automatisk. Du modtager den så snart, at betalingen er gennemført.

Låneaftalen gøres gyldig ved, at begge parter underskriver og daterer dokumentet. Dette kan I nemt og sikkert gøre med NemID

Vær opmærksom på, at det er den tegningsberettigede, der underskriver på vegne af virksomheden. Jeres låneaftale vil herefter være gyldig, og der er derfor ikke krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende.

Låneaftalen vil herefter blive opbevaret i begge parters online arkiv hos Legal Desk, som I automatisk tildeles, når I opretter jer som brugere i forbindelse med betaling for dokumentet. Dokumentet kan altid tilgås af begge parter i arkivet, og kan også downloades som pdf.

Sådan virker det

Her kan du se en kort video, der forklarer, hvordan du selv kan lave en låneaftale med Legal Desk.  

Kommerciel låneaftale

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 399,-

Ekskl. moms

Opret låneaftale nu

Spar 3.000,- ift. traditionel advokat