Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Lejekontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Lejekontrakt

Det er vigtig med en lejekontrakt, hvis du skal udleje en bolig eller et værelse – både for udlejeren og lejer. Med Legal Desk kan du lave en lejekontrakt, der lever op til lovens krav og tager højde for alle de vigtige vilkår, der bør tages højde for i forbindelse med udlejning af fast ejendom til beboelse.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 2.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en lejekontrakt?

En lejekontrakt er kort fortalt en aftale mellem udlejer og lejer som regulerer, hvad der skal gælde for udlejningen af boligen eller værelset. Lejekontraktens indhold er bestemt af Lejeloven og kan i mange tilfælde ikke fraviges, da vilkårene er bestemt med henblik på at beskytte lejeren. En lejekontrakt indeholder de væsentligste vilkår og betingelser for lejers brug af lejemålet. Den beskriver altså de forskellige rettigheder og forpligtelser som henholdsvis lejer og udlejer har i forbindelse med lejeforholdet.

Det offentlige har lavet en blanket til brug for standard lejekontrakt, men denne blanket indeholder udelukkende de overordnede forhold såsom lejemålets størrelse, lejen og lignende. Hvis du som udlejer ønsker at tilføje yderligere vilkår, eksempelvis at lejemålet er tidsbegrænset, at der ikke må ryges i lejemålet, eller at lejer ikke må male lejemålet i andre farver, skal udlejer selv formulere og beskrive dette i særskilte vilkår. Du kan læse mere om særskilte vilkår længere nede i teksten.


Lav din lejekontrakt her

Hvad er forskellen på en lejekontrakt og en fremlejekontrakt?

Der er ofte forvirring omkring forskellen på en lejekontrakt og en fremlejekontrakt. En lejekontrakt er en kontrakt, der indgås mellem ejeren af den faste ejendom såsom en lejlighed og de(n) person(er), der skal leje lejligheden mod betaling. En fremlejekontrakt er en kontrakt mellem en lejer og en fremlejer. Det er altså ikke ejeren, men lejeren, der videreudlejer (fremlejer) lejemålet til en ny lejer. Der gælder nogle særlige vilkår for fremleje, som du kan læse mere om i Legal Desks fremlejekontrakt.

Hvorfor skal man lave en lejekontrakt?

Hvis du ønsker at udleje en hel eller dele af en ejendom, du ejer, er det vigtigt at få lavet en ordentlig lejekontrakt. Hvad enten det er en lejekontrakt til værelse eller hel bolig.

Med en lejekontrakt beskytter du nemlig dine rettigheder både som udlejer og lejer. Det er derfor en god idé at lave en lejekontrakt, også selvom du udlejer til et familiemedlem, en ven eller lignende. Herved kan I undgå eventuelle misforståelser eller uoverensstemmelser omkring udlejningen.

Lejekontraktens paragraf 11 om særlige vilkår

Legal Desks lejekontrakt medtager som udgangspunkt alle relevante punkter, men du har også mulighed for at indsætte særlige vilkår under paragraf 11 “særlige vilkår” (i formularen hedder dette blot “Andre vilkår”).

De vilkår, der må skrives ind i paragraf 11, er eksempelvis, om lejer har ret til at leje lejemålet i en tidsbegrænset periode, om der er årlige huslejestigninger og hvordan lejer må bruge lejemålet. Det kan eksempelvis omhandle, hvorvidt lejer må ryge indenfor, male vægge i andre farver, bore huller i vindueskarmen, bordplader mm.

Vær opmærksom på, at en tidsbegrænset lejekontrakt kun er gyldig, hvis der foreligger en god grund til tidsbegrænsningen. Dette kan eksempelvis være en længere periodes indlæggelse på sygehus, udstationering, rejse ifm. arbejde, udveksling og lignende. Derudover vil der som udgangspunkt ikke være mulighed for opsigelse af lejeaftalen undervejs, da lejeforholdet automatisk vil ophøre, når den aftalte tidsperiode udløber. Dog kan der aftales mulighed for opsigelse ved at skrive det ind i lejekontraktens paragraf 11.

Ved at inkludere “særlige vilkår” kan udlejer sikre sig, at der bliver taget stilling til alle forhold vedrørende udlejningen. Det minimerer samtidig risikoen for, at der senere i lejeforholdet opstår uenigheder eller misforståelser omkring vilkårene, da alle bestemmelserne står i lejekontrakten, som begge parter har underskrevet og accepteret.

Hvem kan bruge Legal Desks lejekontrakt?

Legal Desk kan bruges, hvis der er tale om en lejekontrakt for beboelse. Det betyder, at lejemålet skal bruges til at bo i. Hvis lejemålet derimod skal bruges til erhverv, kan du ikke bruge denne lejekontrakt, men skal derimod lave en erhvervslejekontrakt. Du kan læse mere om erhvervslejekontrakter her.

Legal Desks lejekontrakt kan derfor bruges i forbindelse med udlejning af værelse, hus/villa og lejlighed.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Lav en lejekontrakt online med Legal Desk

Med Legal Desk får du mere end blot en lejekontrakt skabelon. Du skal blot udfylde formularen og betale, hvorefter du straks får adgang til en juridisk gyldig lejekontrakt, der afspejler dine behov. Derefter skal den underskrives og dateres af udlejer og lejer for at opnå gyldighed. Du kan nemt underskrive dit dokument online med NemID.

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 399,-

Inkl. moms

Lav lejekontrakt nu

Spar 2.000,- ift. traditionel advokat