Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Oprettelse / opløsning af bestyrelse

Hvis du ønsker, at der skal oprettes en bestyrelse i dit selskab eller en allerede eksisterende bestyrelse skal opløses, skal der laves et beslutningsreferat. Med Legal Desk kan du selv nemt og hurtigt lave beslutningsreferatet.

Hos LegalDesk

Pris: 349 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 3.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

349 kr.

Start nu
Hos LegalDesk

Pris: 349 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 3.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvilken ledelse skal jeg have i selskabet?

Hvis du har et kapitalselskab (iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S))er det et krav, at der skal være en direktion i selskabet, det vil sige én eller flere direktører. Hvis selskabet er et iværksætterselskab eller et anpartsselskab, kan du vælge, om der skal være en bestyrelse eller ej, hvorimod det er et krav, hvis det er et aktieselskab. Hvis du har et aktieselskab, kan du altså ikke opløse bestyrelsen.

Ny Blaa

Kan jeg ændre selskabets ledelsesmodel?

Hvis der er tale om et iværksætterselskab eller anpartsselskab, kan ejerne vælge, at ledelsesmodellen skal ændres. Det betyder, at ejerne kan vælge, at en eksisterende bestyrelse skal opløses, så der kun er en direktion fremadrettet, eller de kan vælge, at der skal oprettes en ny bestyrelse, der skal stå for selskabets overordnede ledelse fremadrettet.

Hvordan opløser man en bestyrelse?

Hvis en eksisterende bestyrelse skal opløses, skal ejerne vedtage dette på en generalforsamling. Det vedtages således, at den eksisterende bestyrelse opløses, hvorefter alle bestyrelsens medlemmer fratræder. Herudover skal vedtægterne ændres, så det fremgår, at selskabet nu ledes udelukkende af en direktion, der vælges af generalforsamlingen. Derudover skal selskabets tegningsregel i vedtægterne også ændres, så det bestemmes, hvem i den nye ledelse, der kan binde selskabet med deres underskrift. Dette skal fremgå af beslutningsreferatet for generalforsamlingen.

Hvordan opretter man en bestyrelse?

Hvis selskabet kun har en direktion, men der er et ønske om at oprette en bestyrelse, skal dette vedtages af selskabets ejere på en generalforsamling, hvilket skal indføres i selskabets vedtægter. Generalforsamlingen skal også vælge bestyrelsesmedlemmer til den nye bestyrelse. Selskabets tegningsregel skal ændres, så det er den nye ledelse, der kan binde selskabet med deres underskrifter.

Hvordan opretter eller opløser man en bestyrelse med Legal Desk?

Med Legal Desk kan du selv nemt og hurtigt lave de nødvendige dokumenter til oprettelse eller opløsning af en bestyrelse i dit selskab. Du kan her se, hvad du skal gøre for at gøre det gyldigt:

  1. Lav beslutningsreferat med Legal Desk

    Udfyld formularen, betal for dokumentet og derefter skal det underskrives, hvilket nemt kan gøres med NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her)

  2. Ret selskabets vedtægter

    Selskabets vedtægter skal rettes i henhold til beskrivelsen i beslutningsreferatet. Da den nye ordlyd vil fremgå af beslutningsreferatet, er det nemt selv at rette vedtægterne.

  3. Registrer ændringer hos Erhvervsstyrelsen

    Ændringerne i ledelsen skal registreres hos Erhvervsstyrelsen (vejledning nedenfor)

Du kan starte dit beslutningsreferat for ændring af ledelsesmodel her

Hvordan registrerer jeg oprettelse eller opløsning af bestyrelse?

 

1. Når du har lavet dit beslutningsreferat, skal du gå til Erhvervsstyrelsens IT-system, og her vælger du “Ændre virksomhed”:Godkend de vedhæftede filer

2. Herefter kommer du til siden nedenfor, hvor du skal trykke på knappen “Start”:Godkend de vedhæftede filer

3. Når du har klikket start, skal du logge på med dit NemID for firmaet eller med din digitale medarbejdersignatur:Godkend de vedhæftede filer

4. Du vil herefter blive bedt om at acceptere betingelserne for brug af systemet:Godkend de vedhæftede filer

5. Nu er du logget ind, og du kan indtaste CVR-nummeret for det selskab, der skal have ændret ledelsesmodellen:Godkend de vedhæftede filer

6. Når du har fundet virksomheden, skal du trykke på “Ændre” og herefter “Rediger virksomhed”:Godkend de vedhæftede filer

7. På denne side skal du gå ned til “Ledelse” og trykke på “Rediger”:Godkend de vedhæftede filer

8. Nu kan du fjerne et bestyrelsesmedlem ved at trykke på “Fratræd” eller tilføje nye bestyrelsesmedlemmer ved at klikke på “Tilføj medlem”:Godkend de vedhæftede filer  Hvis du vælger, at en eksisterende bestyrelsesmedlem skal fratræde, skal du alene oplyse fratrædelsesdatoen.

9. Hvis du vil tilføje et bestyrelsesmedlem, skal du indtaste navn og CPR-nummer (hvis bestyrelsesmedlemmet har dansk CPR-nummer):Godkend de vedhæftede filer     Du skal desuden angive, om bestyrelsesmedlemmet er formand, næstformand, almindeligt medlem eller suppleant.

Da bestyrelsesmedlemmet er valgt på generalforsamlingen, skal det angives, at valgform til bestyrelsen er “Generalforsamlingsvalgt”.

Når du har indtastet informationerne om de nye bestyrelsesmedlemmer, skal du trykke på “Tilføj”.

10. Når du har tilføjet de nye bestyrelsesmedlemmer, kan du se, hvordan bestyrelsen vil se ud fremadrettet:

Godkend de vedhæftede filer

Husk at én af bestyrelsesmedlemmerne skal være bestyrelsesformand.

Når du er tilfreds med, hvordan bestyrelsen er sammensat, skal du trykke på “Gem ændringer”.

11. Herefter går du til “Tegningsregel” og trykker på “Rediger”:

Godkend de vedhæftede filer

12. Nu kan du skrive den nye tegningsregel, der fremgår af beslutningsreferatet. Systemet kontrollerer selv, om det lever op til kravene.

Godkend de vedhæftede filer

Når du er tilfreds, skal du trykke på “Gem ændringer”.

13. Du er nu næsten færdig og skal gå ned til sektionen “Dokumentation” og trykke på rediger:

Godkend de vedhæftede filer

14. Du kan nu trykke på “Vedhæft” og vælge dit underskrevne generalforsamlingsreferat og herefter de opdaterede vedtægter:

Godkend de vedhæftede filer

15. Når du uploader doumenterne skal det angives, om det er et generalforsamlingsreferat eller vedtægter:

Godkend de vedhæftede filer

Når du har valgt dette og datoen for godkendelse, skal du trykke på “Tilføj”. Dette gør du for både generalforsamlingsreferat og vedtægter.

16. Dokumentation er nu tilføjet og du skal trykke på “Gem ændringer”:

Godkend de vedhæftede filer

17. Du mangler nu kun at godkende ændringerne og betale et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 180 kr. Tryk på “Godkend og Afslut”:

Godkend de vedhæftede filer

Endelig skal du trykke på “Godkend og Betal” for at gennemføre ændringerne.

Når du kommer til betalingsform, skal du vælge “Separat faktura”.

Ændringen er nu gennemført, og du vil modtage en kvittering på e-mail fra Erhvervsstyrelsen i løbet af få minutter.

Du kan dobbelttjekke ændringerne ved at slå din virksomhed op på datacvr.virk.dk.

Ledelsesmodellen på din virksomhed er nu ændret!

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter Privat

Dokumenter Erhverv