Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Beslutningsreferat
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Oprettelse eller opløsning af bestyrelse

Hvis du vil oprette eller opløse en bestyrelse i dit selskab, skal der laves et beslutningsreferat. Dette kan du nemt lave med Legal Desk – så klarer vi den efterfølgende registrering.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvilken ledelse skal jeg have i selskabet?

Hvis du har et kapitalselskab, herunder anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S), er det et krav, at der skal være en direktion i selskabet, det vil sige én eller flere direktører.

Hvis selskabet er et aktieselskab, er det tilmed et krav, at der er en bestyrelse, hvorfor du aldrig vil kunne opløse bestyrelsen. I et anpartsselskab er det dog frivilligt, hvorvidt der er en bestyrelse, hvorfor du frit kan til- eller fravælge dette.

Kan jeg ændre selskabets ledelsesmodel?

Hvis der er tale om et anpartsselskab, kan ejerne vælge, at ledelsesmodellen skal ændres. Det betyder, at ejerne enten kan vælge at opløse en eksisterende bestyrelse eller at oprette ny. Hvis ejerne vælger at oprette en bestyrelse, vil det være denne, der fremadrettet står for selskabets overordnede ledelse.

Hvordan opløser jeg en bestyrelse?

Hvis en eksisterende bestyrelse skal opløses, skal ejerne vedtage dette på en generalforsamling, hvorefter alle bestyrelsens medlemmer vil fratræde. Herefter skal vedtægterne ændres, så det fremgår, at selskabet nu udelukkende ledes af en direktion, der vælges af generalforsamlingen.

Derudover skal selskabets tegningsregel i vedtægterne også ændres, så det fremgår, hvem i den nye ledelse, der fremover kan binde selskabet med deres underskrift. Dette skal fremgå af beslutningsreferatet for generalforsamlingen.

Hvis du laver beslutningsreferatet med Legal Desk, sørger vi både for at udarbejde et nyt sæt vedtægter, samt at ændringen af ledelsesmodellen registreres hos Erhvervsstyrelsen.

Hvordan opretter jeg en bestyrelse?

Hvis selskabet kun har en direktion, men ønsker at oprette en bestyrelse, skal dette vedtages af selskabets ejere på en generalforsamling og herefter indføres i selskabets vedtægter. Generalforsamlingen skal også vælge bestyrelsesmedlemmer til den nye bestyrelse.

Ligesom ved opløsning af bestyrelse, skal selskabets tegningsregel i vedtægterne også ændres ved oprettelse, så det er den nye ledelse, der kan binde selskabet med deres underskrift. Når du benytter Legal Desk, sørger vi selvfølgelig også for denne del.

Lav selskabsændringer med Legal Desk

Uanset om dit selskab skal ændre navn, oprette bestyrelse eller have nye vedtægter, kan du nemt og hurtigt foretage ændringen med Legal Desk. Vi har samlet det hele i én formular, så du frit kan vælge, hvilke selskabsændringer, du vil gennemføre – prisen er den samme, uanset hvor mange ændringer, du vælger at gennemføre på én gang.

Vælg frit mellem følgende selskabsændringer:

  • Godkendelse af årsrapport (ordinær generalforsamling)
  • Nye vedtægter
  • Ændring af selskabsnavn og/eller binavn(e)
  • Ændring af selskabets formål, direktion, tegningsregel, revision eller regnskabsår
  • Opret, afskaf eller ændre i bestyrelse

Når du har betalt og modtaget dine dokumenter, sørger vi for at registrere ændringerne hos Erhvervsstyrelsen inden for ca. 48 timer på hverdage, så snart at beslutningsreferatet er underskrevet.

Oprettelse/opløsning af bestyrelse

Lav beslutningsreferat på 10 minutter

Opret eller opløs bestyrelse nemt og hurtigt

Udfyld og modtag straks

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 1.199,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat