Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Erhvervslejekontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Erhvervslejekontrakt

En erhvervslejekontrakt bestemmer, hvad der skal gælde for udlejning af et erhvervslejemål og sikrer dermed udlejer og lejer mod misforståelser og konflikter. Hos Legal Desk kan du nemt oprette en erhvervslejekontrakt, der medtager alle de vigtige forhold.

Hos LegalDesk

Pris: 649,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt er en aftale mellem udlejer og lejer vedrørende et erhvervslejemål. Erhvervslejekontrakten beskriver, hvilke vilkår der er aftalt mellem udlejer og lejer i forhold til erhvervslejemålet.

Erhvervslejemål betyder, at lejemålet skal bruges til erhverv såsom kontor, butik eller café.

Hos Legal Desk kan du nemt oprette en erhvervslejekontrakt, hvor du kan være sikker på, at din kontrakt indeholder alle væsentlige forhold.

Hvad er forskellen på en erhvervslejekontrakt og en almindelig lejekontrakt?

En almindelig lejekontrakt bestemmer, hvad der skal gælde for et lejemål, som anvendes til privat beboelse såsom leje af en lejlighed eller et hus. Erhvervslejekontrakten gælder for lejemål som alene anvendes til erhverv såsom butik.

De to forskellige kontrakter er omfattet af to forskellige love, hvilket har betydning for kontraktens indhold. En lejekontrakt for beboelse er reguleret af lejeloven, hvorimod en erhvervslejekontrakt er reguleret af erhvervslejeloven.

Lejeloven beskytter i høj grad lejeren og indeholder rettigheder, der ikke kan ændres med en lejekontrakt. Erhvervslejeloven beskytter ikke lejer i samme omfang og rammerne for, hvad udlejer og lejer kan aftale i en erhvervslejekontrakt er derfor også mere frie.

Er det lovpligtigt at lave en erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt er et krav, hvis bare én af parterne kræver det. Hvis ingen kræver det, er det som sådan ikke et lovkrav, at der laves en erhvervslejekontrakt. Eksisterer der ikke nogen lejekontrakt i lejeforholdet, er det reglerne i erhvervslejeloven, der gælder.

Hvis du skal udleje eller leje et erhvervslokale, bør der dog altid laves en erhvervslejekontrakt, så der er styr på, hvad der skal gælde for erhvervslejemålet. På den måde sørger du for, at der er klare retningslinjer for lejeforholdet. Du sikrer derved både dig selv og den anden part, hvis nu en konflikt skulle opstå.

Hvorfor lave en erhvervslejekontrakt?

Det er en god idé at lave en erhvervslejekontrakt, da du derved beskytter dine rettigheder som både udlejer og lejer. Ved at have helt klare retningslinjer for aftalen om lejemålet, vil det være lettere at løse eventuelle konflikter, som kan opstå i fremtiden. Ligeledes vil eventuelle spørgsmål angående vedligeholdelse, istandsættelse, kontorinventar m.m. oftest kunne undgås ved at indgå en erhvervslejekontrakt.

Med en erhvervslejekontrakt fra Legal Desk, kan I være sikre på, at alle vigtige forhold bliver dækket af kontrakten.

Sådan virker Legal Desk

Hvem skal lave erhvervslejekontrakten?

Det vil typisk være udlejer, der står for at udarbejde erhvervslejekontrakten, da det er udlejer, der er bekendt med de oplysninger, som skal angives i erhvervslejekontrakten. Der er dog ingen regler for, at det skal være udlejer, der sørger for erhvervslejekontrakten.

Det betyder, at det i princippet også kan være lejer, der står for erhvervslejekontrakten, hvis udlejer og lejer aftaler dette. 

Hvad indeholder en erhvervslejekontrakt?

En erhvervslejekontrakt kan sammensættes på mange forskellige måder, men der er dog visse forhold, som en erhvervslejekontrakt altid bør indeholde. Disse forhold er dog ikke altid synlige, hvis du benytter dig af en erhvervslejekontrakt skabelon online. 

Med en erhvervslejekontrakt fra Legal Desk, kan du være sikker på, at din kontrakt er juridisk gyldig og indeholder alle de væsentlige forhold. Det vil bl.a. sige bestemmelser omkring regulering af lejen, hvordan vand og varme afregnes, depositum, lejers vedligeholdelsespligt og lejemålets stand ved aflevering.

Hvordan bliver erhvervslejekontrakten gyldig?

En erhvervslejekontrakt skal underskrives af begge parter – altså udlejeren og lejeren – for at blive gyldig. Det er ikke nødvendigt at tinglyse erhvervslejekontrakten på ejendommen, men lejer er berettiget til at kræve, at lejekontrakten bliver tinglyst, hvis lejer ønsker det.

Lav en erhvervslejekontrakt online med Legal Desk

Hos Legal Desk kan du nemt lave en juridisk gyldig erhvervslejekontrakt. Du skal blot udfylde vores online formular, hvori vi stiller dig en række spørgsmål. Så snart du har betalt for kontrakten, modtager du den klar til underskrift fra begge parter. I kan underskrive med NemID.

Kontrakten vil herefter altid være tilgængelig på jeres personlige Legal Desk-profil, som I automatisk opretter i forbindelse med udarbejdelse og underskrift af kontrakten. På den måde slipper I for at printe, scanne og holde styr på en masse fysiske dokumenter.

Kom godt i gang med din erhvervslejekontrakt allerede i dag ved at klikke på ‘Lav erhvervslejekontrakt nu’ nedenfor.

Erhvervslejekontrakt

Sikrer lejer, udlejer og virksomhed

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 649,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat