Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Slutseddel
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Salg af brugt bil

I forbindelse med køb og salg af en brugt bil, bør handlen altid dokumenteres skriftligt i form af en slutseddel. Med Legal Desk kan du gratis lave en slutseddel, der indeholder alle nødvendige oplysninger og vilkår for handlen.

Hos LegalDesk

Pris: 0,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 1.200,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en slutseddel?

En slutseddel er et andet ord for en købsaftale, der bruges ved køb og salg af brugte køretøjer. Vær dog opmærksom på, at denne slutseddel kun gælder for køb og salg af brugte biler – ikke andre køretøjer.

Slutsedlen er en skriftlig kontrakt mellem sælger og køber, der beskriver alle væsentlige vilkår for handlen. Det indbefatter en beskrivelse af bilen, salgsprisen og hvornår bilen skal overdrages fra sælger til køber. Også oplysninger om reklamationsret mv. er relevante.

Derudover bestemmer slutsedlen køber og sælgers ansvar og forpligtelser i forbindelse med salget af bilen – det inkluderer blandt andet registrering af den nye ejer i Motorregistret. Både køber og sælger kan vælge, at der skal gælde visse forbehold eller specielle rettigheder, såsom at køber skal have lov til at få bilen testet af en tredjepart, f.eks. FDM.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Hvorfor skal jeg lave en slutseddel ved køb og salg af brugt bil?

Aftaler behøver som udgangspunkt ikke at være skriftlige for at være gyldige – det gælder også for salg af brugte biler. Det er dog sådan, at en mundtlig aftale kan være meget svær at bevise. Parterne glemmer ofte at forholde sig til væsentlige aftalevilkår, hvilket kan give anledning til senere uenighed og usikkerhed i forhold til vilkårene for salget af bilen.

Derfor anbefaler vi altid, at du laver en skriftlig købsaftale. Legal Desks slutseddel giver køber og sælger mulighed for at få aftalt en række vigtige forhold, som ellers typisk går tabt ved mundtlige aftaler. Det inkluderer:

  • en beskrivelse af bilens stand, så der ikke kan opstå tvivl senere hen.

  • at køber får mulighed for at købe bilen med dét forbehold, at bilens stand bliver godkendt af en tredjepart, såsom FDM.

  • en bestemmelse om, hvorvidt diverse tilbehør indgår i handlen, såsom vinterdæk.

  • en bestemmelse om, hvem der er ansvarlig for omregistreringen i Motorregistret efter salget af bilen.

  • at slutsedlen kan bruges som regnskabsbilag, hvis sælger og/eller køber skal lave regnskab for sin privatøkonomi eller virksomhed.

Slutsedlen kan bruges af personer bosiddende i Danmark og gælder for alle brugte biler, der er indregistreret i Danmark. 

Hvordan registreres ejerskiftet?

Når du køber eller sælger en bil, er det vigtigt, at ejerskiftet bliver registreret hos SKATs Motorregister, samt hos den nye ejers forsikringsselskab.

Alle biler (der skal anvendes på almindelige veje) skal være registreret i SKATs Motorregister. Du skal derfor sikre dig, at denne registrering finder sted i forbindelse med  overdragelsen af bilen. Du kan finde hjælp i vores vejledning til registrering af bil i SKATs motorregister.

Endelig skal du huske, at alle biler skal være forsikrede. Sælger skal derfor huske at give besked om ejerskiftet til sit forsikringsselskab, samt oplyse datoen for overdragelsen. Ligeledes skal køber meddele sit forsikringsselskab, at han eller hun har købt en bil per overtagelsesdatoen, eller eventuelt tegne en ny forsikring på bilen.

Hvordan gør jeg slutsedlen gyldig?

Når du har gennemført vores formular, modtager du straks din slutseddel. Herefter skal den dateres og underskrives af køber og sælger, hvilket I nemt og sikkert kan gøre med hver jeres NemID

Når slutsedlen er underskrevet, er den gyldig. Der er således hverken krav om tinglysning, vitterlighedsvidner eller advokatassistance. I skal dog som skrevet huske at registrere ejerskiftet i Motorregisteret.

Klik på ‘Start nu’ nedenfor, og så er du i gang!

Slutseddel

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Nem oprettelse

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 0,-

Inkl. moms

Lav slutseddel

Spar 1.200,- ift. traditionel advokat