cart

Salg af brugt bil

I forbindelse med køb og salg af en brugt bil, bør handlen altid dokumenteres skriftligt i form af en slutseddel. Med Legal Desk kan du gratis lave en slutseddel, der indeholder alle nødvendige oplysninger og vilkår for handlen.

Hos LegalDesk

Pris: Gratis - 0 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 1.200 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

Pris: Gratis - 0 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 1.200 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er en slutseddel for brugt bil?

En slutseddel er et andet ord for en købsaftale, der bruges ved køb og salg af brugte køretøjer. Vær dog opmærksom på, at denne slutseddel kun gælder for køb og salg af brugte biler - ikke andre køretøjer.

Slutsedlen er en skriftlig kontrakt mellem sælger og køber, og beskriver alle væsentlige vilkår for handlen. Herunder omfatter slutsedlen beskrivelse af bilen, salgsprisen, og hvornår bilen skal overdrages fra sælger til køber.

Derudover regulerer slutsedlen køber og sælgers ansvar og forpligtelser i forbindelse med salget af bilen. Dette inkluderer blandt andet registrering af den nye ejer i Motorregistret. Både køber og sælger kan også vælge, at der skal gælde visse forbehold eller specielle rettigheder, såsom at køber skal have lov til at få bilen testet af en tredjepart, f.eks. FDM.

Artiklen fortsætter under videoen

video

Hvorfor skal jeg lave en slutseddel ved køb og salg af brugt bil?

Aftaler behøver som udgangspunkt ikke at være skriftlige for at være gyldige. Dette gælder også for salg af brugte biler. Det er dog sådan, at en mundtlig aftale kan være meget svær at bevise. Parterne glemmer ofte at forholde sig til væsentlige aftalevilkår, hvilket kan give anledning til senere uenighed og usikkerhed i forhold til vilkårene for salget af bilen.

Derfor anbefaler vi altid, at der laves en skriftlig købsaftale. Legal Desks slutseddel giver køber og sælger mulighed for at få aftalt en række vigtige forhold, som ellers typisk går tabt ved mundtlige aftaler:

  • Bilens stand beskrives, så der ikke opstår tvivl om dette senere hen

  • Køber får mulighed for at købe bilen med dét forbehold, at bilens stand bliver godkendt af en tredjepart, såsom FDM

  • Det kan bestemmes, at bilen skal sælges med diverse tilbehør - såsom vinterdæk eller lignende

  • I slutsedlen bestemmer I, hvem der er ansvarlig for omregistreringen i Motorregistret efter salget af bilen

  • Endelig kan slutsedlen bruges som regnskabsbilag, hvis sælger og/eller køber skal lave regnskab for sin privatøkonomi eller virksomhed

Denne slutseddel kan bruges af personer bosiddende i Danmark og for alle brugte biler, der er indregistreret i Danmark.

Registrering af ejerskiftet

Når du køber eller sælger en bil, er det vigtigt, at ejerskiftet bliver registreret hos SKATs Motorregister, samt hos den nye ejers forsikringsselskab.

Alle biler (der skal anvendes på almindelige veje) skal være registreret i SKATs Motorregister. Du skal derfor sikre dig, at denne registrering finder sted i forbindelse med overdragelsen af bilen. Se vores vejledning til registrering af bil i SKATs motorregister.

Endelig skal du huske, at alle biler skal være forsikret. Sælger skal derfor huske at give meddelelse om ejerskiftet til sit forsikringsselskab samt oplyse datoen for overdragelsen. På samme måde skal køber også meddele sit forsikringsselskab, at han eller hun har købt en bil per overtagelsesdatoen, eller eventuelt tegne en ny forsikring for bilen.

Hvordan gør jeg slutsedlen gyldig?

Når du har gennemført formularen, modtager du straks din slutseddel. Herefter skal den dateres og underskrives af køber og sælger, hvilket I nemt og sikkert kan gøre med hvert jeres NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her). Slutsedlen vil herefter være gyldig, og der er således hverken krav om tinglysning, vitterlighedsvidner eller advokatassistance. I skal dog som skrevet huske at registrere ejerskiftet i Motorregisteret.

Lav din slutseddel her

Start nu
Udfyld formular

1. Udfyld formular

Modtag straks

2. Modtag straks

Underskriv digitalt

3. Underskriv digitalt

Gratis - 0 kr.

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv