Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Salg af brugt bil (gratis)

Når du køber eller sælger en brugt bil, er der tale om en handel, som repræsenterer en større sum penge. Det er derfor vigtigt, at papirerne er i orden i forbindelse med salget. Med Legal Desks slutseddel kan du gratis få styr på juraen vedrørende salget og få dokumentation for salget og dets vilkår, så tvivlsspørgsmål ikke senere opstår.

LEGAL DESK
Gratis - 0 KR.
+
TIDSFORBRUG
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.200 KR.
Start Nu

Hvad er en slutseddel for bil?

En slutseddel er et andet ord for en købsaftale for en bil. Slutseddelen indeholder alle de væsentligste vilkår for salget, såsom beskrivelse af bilen der bliver solgt, salgsprisen, og hvornår bilen skal overdrages fra sælger til køber.

Herudover regulerer slutseddelen også køber og sælgers ansvar og forpligtelser i forbindelse med salget af bilen. Dette omfatter blandt andet registrering af den nye ejer i Motorregisteret. Både køber og sælger kan også vælge, at der skal gælde visse forbehold eller specielle rettigheder, så som at køber skal have lov til at få bilen testet af en tredjepart, f.eks. FDM.

Hvorfor skal jeg lave en slutseddel for bil?

Aftaler behøver som udgangspunkt ikke at være på skrift for at være gyldige. Dette gælder også for salg af biler. Det er dog sådan, at en mundtlig aftale kan være svær at bevise, og parterne glemmer nemt at blive enige om væsentlige aftalevilkår, hvilket kan give anledning til senere uenighed og usikkerhed i forhold til vilkårene for salget af bilen.

Det er derfor altid en god ide at få skriftlige aftaler. Legal Desk’s slutseddel for brugt bil giver mulighed for, at køber og sælger kan få aftalt følgende vigtige forhold:

  • I kan angive en række forhold om bilens stand, så der ikke senere opstår tvivl om, hvilken stand bilen var i, da den blev solgt
  • Slutseddelen giver køber mulighed for at købe med et forbehold for, at bilens stand bliver godkendt af en tredjepart, såsom FDM
  • I kan desuden med slutseddelen bestemme, at bilen skal sælges med diverse tilbehør - såsom vinterdæk eller lignende
  • Slutseddelen regulerer, hvem der er ansvarlig for registrering i motorregisteret efter salget af bilen
  • Endelig kan slutseddelen bruges som regnskabsbilag, hvis sælger og/eller køber skal lave regnskab for sin privatøkonomi eller virksomhed

Denne slutseddel kan bruges af personer bosiddende i Danmark for alle brugte biler, der er indregistrerede i Danmark.

Registrering af ejerskiftet

Når du køber eller sælger en bil, er det vigtigt, at ejerskiftet bliver registreret hos SKAT’s motorregister samt forsikringsselskabet.

Alle biler (der skal anvendes på  almindelige veje) skal være registreret i SKAT’s motorregister. Du skal derfor sikre dig, at denne registrering finder sted i forbindelse med  overdragelse af bilen. Se vores vejledning til registrering af bil i SKAT’s motorregister.

Endelig skal du huske, at alle biler skal være forsikret og sælger skal derfor huske at give meddelelse om ejerskifte til dit forsikringsselskab samt oplyse datoen for overdragelsen. Køber skal også meddele sit forsikringsselskab, at han eller hun har købt bilen per overtagelsesdatoen, eller eventuelt tegne en ny forsikring for bilen.

Hvordan gør jeg slutseddelen gyldigt?

Når du har gennemført formularen modtager du din slutseddel med e-mail med det samme. Herefter skal den dateres og underskrives af køber og sælger. Jeres slutseddel vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende. I skal dog huske at registrere ejerskiftet i motorregisteret.

Starte din Slutseddel her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Lån & Gaver

Dokumenter Erhverv

Vent venligst...