Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Salg af brugt bil

I forbindelse med køb og salg af en brugt bil, bør handlen altid dokumenteres skriftligt i form af en slutseddel. Med Legal Desk kan du gratis lave en slutseddel, der indeholder alle de nødvendige oplysninger og vilkår en slutseddel bør indeholde.

LEGAL DESK
Gratis - 0 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.200 KR.
Start Nu

Hvad er en slutseddel for brugt bil?

En slutseddel er et andet ord for en købsaftale for en brugt bil og altså en skriftlig kontrakt mellem køber og sælger. Slutsedlen indeholder alle de væsentligste vilkår for salget, såsom beskrivelse af bilen, der bliver solgt, salgsprisen, og hvornår bilen skal overdrages fra sælger til køber. Herudover regulerer slutsedlen også køber og sælgers ansvar og forpligtelser i forbindelse med salget af bilen. Dette omfatter blandt andet registrering af den nye ejer i Motorregistret. Både køber og sælger kan også vælge, at der skal gælde visse forbehold eller specielle rettigheder, såsom at køber skal have lov til at få bilen testet af en tredjepart, f.eks. FDM.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal jeg lave en slutseddel ved køb og salg af brugt bil?

Aftaler behøver som udgangspunkt ikke at være på skrift for at være gyldige. Dette gælder også for salg af brugte biler. Det er dog sådan, at en mundtlig aftale kan være svær at bevise, og parterne glemmer ofte at forholde sig til væsentlige aftalevilkår, hvilket kan give anledning til senere uenighed og usikkerhed i forhold til vilkårene for salget af bilen.

Det er derfor altid en god ide at få skriftlige aftaler. Legal Desks slutseddel for brugt bil giver mulighed for, at køber og sælger kan få aftalt følgende vigtige forhold:

  • I kan angive en række forhold om bilens stand, så der ikke senere opstår tvivl om, hvilken stand bilen var i, da den blev solgt

  • Slutseden giver køber mulighed for at købe bilen med dét forbehold, at bilens stand bliver godkendt af en tredjepart, såsom FDM

  • I kan desuden, med slutsedlen, bestemme, at bilen skal sælges med diverse tilbehør - såsom vinterdæk eller lignende

  • Slutsedlen regulerer, hvem der er ansvarlig for ejerregistreringen i Motorregistret efter salget af bilen

  • Endelig kan slutsedlen bruges som regnskabsbilag, hvis sælger og/eller køber skal lave regnskab for sin privatøkonomi eller virksomhed

Denne slutseddel kan bruges af personer bosiddende i Danmark og for alle brugte biler, der er indregistreret i Danmark.

Registrering af ejerskiftet

Når du køber eller sælger en bil, er det vigtigt, at ejerskiftet bliver registreret hos SKATs Motorregister samt et forsikringsselskab.

Alle biler (der skal anvendes på almindelige veje) skal være registreret i SKATs Motorregister. Du skal derfor sikre dig, at denne registrering finder sted i forbindelse med overdragelsen af bilen. Se vores vejledning til registrering af bil i SKATs motorregister.

Endelig skal du huske, at alle biler skal være forsikret. Sælger skal derfor huske at give meddelelse om ejerskiftet til sit forsikringsselskab samt oplyse datoen for overdragelsen. På samme måde skal køber også meddele sit forsikringsselskab, at han eller hun har købt en bil per overtagelsesdatoen, eller eventuelt tegne en ny forsikring for bilen.

Hvordan gør jeg slutsedlen gyldig?

Når du har gennemført formularen modtager du straks din slutseddel. Herefter skal den dateres og underskrives af køber og sælger. Slutsedlen vil herefter være gyldig, og der er således ikke krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende. I skal dog huske at registrere ejerskiftet i Motorregisteret.

Starte din Slutseddel her.

Start Nu

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler