Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Samtykkeerklæring
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Samtykkeerklæring til rejse med børn

Mindreårige, der rejser til udlandet uden deres forældre, kan nægtes ind- eller udrejse i visse lande, medmindre de medbringer en samtykkeerklæring. Lav en samtykkeerklæring med Legal Desk og skab sikkerhed for dit barns ophold i udlandet.

Hos LegalDesk

Pris: 349,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 1.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Indholdsfortegnelse

Hvad er en samtykkeerklæring til rejse med børn?

Skal dit barn rejse til udlandet alene eller med en anden voksen i forbindelse med ferie, familiebesøg eller skoleophold, er det vigtigt at have styr på de regler, der gør sig gældende i forbindelse med ind- og udrejse i udlandet som mindreårig.

Nogle lande tillader nemlig ikke, at børn og unge ind- eller udrejser af landet, medmindre de enten er ledsaget af deres forældre eller har en skriftlig tilladelse fra forældrene. Som forælder er det dit ansvar at sørge for, at du overholder destinationslandets ind- og udrejseregler.

En samtykkeerklæring er altså et dokument, hvor en eller begge forældre giver en anden person eller andre personer ret til at rejse med et mindreårigt barn til udlandet. Derfor er det også et krav, at alle forældre med forældremyndighed underskriver samtykkeerklæringen.

Hvilke lande kræver samtykkeerklæring?

Der findes ikke en fuldstændig liste over, hvilke lande der ikke tillader mindreårige at ind- og udrejse alene. Definitionen på, hvornår børn og unge anses som mindreårige, varierer også fra land til land. Det anbefales derfor, at du kontakter ambassaden eller konsulatet for det land, som dit barn skal rejse til for at få nærmere information om, hvad der kræves.


Lav din samtykkeerklæring her

Hvad indeholder en samtykkeerklæring?

En samtykkeerklæring skal generelt indeholde følgende oplysninger:

  • Barnets navn, adresse, fødselsdato, pasnummer og nationalitet

  • Den ledsagende voksens navn, adresse, pasnummer og nationalitet samt eventuelt relation til barnet

  • Begge forældres eller forældremyndighedsindehavers navn, adresse, nationalitet og telefonnummer

  • Oplysning om rejsedestination, rejsedatoer og kontaktoplysninger under opholdet

  • Rejser barnet med en voksen, der ikke er barnets forælder, bør det overvejes at give den ledsagende voksen fuldmagt til at varetage barnets tarv under rejsen, eksempelvis i forbindelse med pludselig opstået sygdom på rejsen

Derudover anbefales det også at vedlægge barnets fødselsattest og en kopi af forældrenes pas. Har du eneforældremyndighed, kan dokumentation for dette med fordel vedlægges samtykkeerklæringen.

Destinationslandets myndigheder bestemmer

Selvom der er nogle generelle krav til indholdet i en samtykkeerklæring, er det destinationslandets myndigheder, der fastlægger, hvilke ind- og udrejseregler der gør sig gældende for det enkelte land. Vi anbefaler derfor, at du forud for rejsen kontakter destinationslandets myndigheder for at sikre, at dit barn kan rejse dertil alene eller ledsaget af en voksen, der ikke er forældremyndighedsindehaver.

Hvad er vigtigt at få oplyst, når jeg kontakter ambassaden?

  • Hvis barnet kun rejser med én forælder, skal der så vedlægges en samtykkeerklæring fra den anden forældremyndighedsindehaver?

  • Skal der medbringes dokumentation for eneforældremyndighed?

  • Hvilket sprog skal dokumentationen udfærdiges på og skal dokumentationen oversættes til det pågældende lands sprog?

  • Skal samtykkeerklæringen underskrives i foran en notar?

  • Skal samtykkeerklæringen efter notarpåtegning eller dokumentation for eneforældremyndighed legaliseres af Udenrigsministeriet?

Du kan finde ambassadernes kontaktoplysninger på Udenrigsministeriets hjemmeside. Skal barnet rejse til et EU- eller EØS-land kan du finde en oversigt over ambassader og konsulater her.

Se hvordan Legal Desk virker

Lav din samtykkeerklæring her

Lav en samtykkeerklæring med Legal Desk

Du kan nemt lave en samtykkeerklæring med Legal Desk. Du skal blot udfylde en formular, betale og derefter vil du modtage dokumentet, der er klar til at blive underskrevet af de involverede parter. Legal Desk samtykkeerklæring er på engelsk og universel og den indeholder derfor de forhold, der generelt kræves til en samtykkeerklæring. Det betyder også, at kravene som nævnt kan variere og nogle lande måske har yderligere krav til samtykkeerklæringen. Du bør derfor altid kontakte landets ambassade, hvis du er i tvivl.

Samtykke til rejse med børn

Opfylder kravene for rejse med børn

Underskriv digitalt

Vi hjælper dig hele vejen

Udfyld og modtag straks

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 349,-

Inkl. moms

Få samtykkeerklæring

Spar 1.000,- ift. traditionel advokat