Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Ejeraftale

Hvis I er flere, der ejer en virksomhed sammen, er det vigtigt, at der er klarhed omkring, hvordan ejerskabet skal fungere. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser for både selskab og ejere, hvis der opstår uenighed omkring, hvordan ejerskabet i praksis skal fungere.

LEGAL DESK
799 KR.
+
OPRET PÅ
15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
10.000 KR.
Start Nu

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale regulerer, hvordan ejerskabet af selskabet skal fungere, og hvad der for eksempel skal ske, hvis der opstår uenighed blandt ejerne. En ejeraftale - som også kaldes en anpartshaveroverenskomst eller aktionæroverenskomst - er på den måde en aftale mellem ejerne af et iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S)

Hvorfor lave en ejeraftale?

Du og dine medstiftere lægger mange ressourcer i selskabet - både i form af tid og penge:

Et selskab kan med tiden blive en succes og potentielt blive mange penge værd. Det er derfor vigtigt, at der er klarhed og enighed omkring, hvordan det fælles ejerskab skal håndteres, eksempelvis hvis selskabet på sigt skal sælges, eller en ejer ønsker at sælge sine ejerandele.

Luk ikke øjnene for potentielle fremtidige konflikter:

En ejeraftale reducerer risikoen for senere stridigheder. Aftalen danner rammerne for, hvordan potentielle konfliktsituationer skal håndteres. Aftalen kan derfor afværge potentielle fremtidige konflikter, fordi der er gennemsigtighed omkring ejerskabet og klare regler for, hvordan det skal håndteres.

Få en ejeraftale, der passer til jeres specifikke forhold:

Det er vigtigt, at I laver en ejeraftale, der passer til de konkrete forhold, der gør sig gældende i selskabet. Med Legal Desk får I en fuldt ud gyldig ejeraftale, som passer til netop jeres behov. Dette får man ikke med de eksempler på ejeraftaler og skabeloner, der ligger frit på nettet.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad indeholder ejeraftalen?

Ejeraftalen fra Legal Desk bliver sammensat på baggrund af jeres ønsker og behov. Der vil blandt andet være mulighed for at regulere følgende vigtige forhold:

  • Selskabets ledelse: Hvordan skal selskabet ledes til dagligt, skal der være en bestyrelse og hvem skal være i ledelsen?

  • Beslutninger: Hvilke beslutninger kræver flertal i selskabet, og hvilke beslutninger kræver enighed blandt ejerne?

  • Vesting: Skal det være muligt for ejerne, at optjene ejerandele gennem arbejde i virksomheden, så alle ejernes deltagelse og motivation fastholdes?

  • Udbytte: Hvornår kan selskabet begynde at udbetale udbytte, og skal udbetaling af udbyttet stoppes for en årrække eller først ske, når en vis egenkapital er opbygget?

  • Forkøbsret: Skal de øvrige ejere have førsteret til at købe ejerandele, hvis en anden ejer ønsker at sælge sine ejerandele og udtræde af virksomheden?

  • Medsalgsret (tag-along): Skal de øvrige ejere have lov til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?

  • Medsalgspligt (drag-along): Kan minoritetsejere tvinges til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?

  • Konkurrenceklausul: Må ejerne investere, rådgive eller arbejde med andre virksomheder, der driver konkurrerende forretning?

Hvis du ønsker at se en mere fyldestgørende oversigt over indholdet, samt hvordan Legal Desks ejeraftale kan se ud, kan du se eksempel på ejeraftale her.

Sådan laver I en ejeraftale

Med Legal Desk kan I nemt og hurtigt få styr på ejerforholdet - udfyld vores onlineformular, betal for dokumentet og modtag straks aftalen. Herefter er den klar til at blive underskrevet af samtlige ejere, hvilket I nemt kan gøre med NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her). Når ejeraftalen er underskrevet, er den gyldig, og I kan fremover altid tilgå den I jeres personlige Legal Desk arkiv, som I automatisk får, når I underskriver aftalen.

Udarbejd ejeraftale her.

Start Nu

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler