Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ejeraftale

Hvis I er flere, der ejer en virksomhed sammen, er det vigtigt, at der er klarhed omkring, hvordan ejerskabet skal fungere. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser for både selskab og ejere, hvis der opstår uenighed omkring, hvordan ejerskabet i praksis skal fungere.

LEGAL DESK
799 KR.
+
OPRET PÅ
15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
10.000 KR.
Start Nu

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale - også kaldet en anpartshaveroverenskomst eller aktionæroverenskomst - er en aftale mellem ejerne af et iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S). Aftalen regulerer kort fortalt, hvordan ejerskabet af selskabet skal fungere, og hvad der for eksempel skal ske, hvis der opstår uenighed blandt ejerne.

Hvorfor lave en ejeraftale?

Du og dine medstiftere lægger mange ressourcer i selskabet - både i form af tid og penge:

Et selskab kan med tiden blive en succes og potentielt blive mange penge værd. Det er derfor vigtigt, at der er klarhed og enighed omkring, hvordan det fælles ejerskab skal håndteres, eksempelvis hvis selskabet på sigt skal sælges, eller en ejer ønsker at sælge sine ejerandele.

Luk ikke øjnene for potentielle fremtidige konflikter:

En ejeraftale reducerer risikoen for senere stridigheder. Aftalen danner rammerne for, hvordan potentielle konfliktsituationer skal håndteres. Aftalen kan derfor afværge potentielle fremtidige konflikter, fordi der er gennemsigtighed omkring ejerskabet og klare regler for, hvordan det skal håndteres.

Få en ejeraftale, der passer til jeres specifikke forhold:

Det er vigtigt, at I laver en ejeraftale, der passer til de konkrete forhold, der gør sig gældende i selskabet. Med Legal Desk får I en fuldt ud gyldig ejeraftale, som passer til netop jeres behov. Dette får man ikke med de eksempler på ejeraftaler og skabeloner, der ligger frit på nettet.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad indeholder ejeraftalen?

Ejeraftalen fra Legal Desk bliver sammensat på baggrund af jeres ønsker og behov. Der vil blandt andet være mulighed for at regulere følgende vigtige forhold:

  • Selskabets ledelse: Hvordan skal selskabet ledes til dagligt, skal der være en bestyrelse og hvem skal være i ledelsen?

  • Beslutninger: Hvilket flertal kræves der til at træffe beslutninger i selskabet, og omkring hvilke beslutninger, kræves der enighed blandt ejerne?

  • Vesting: Skal det være muligt for ejerne, at optjene ejerandele gennem arbejde i virksomheden, så alle ejernes deltagelse og motivation fastholdes?

  • Udbytte: Hvornår kan selskabet begynde at udbetale udbytte, og skal udbetaling af udbyttet stoppes for en årrække eller først ske, når en vis egenkapital er opbygget?

  • Forkøbsret: Skal de øvrige ejere have førsteret til at købe ejerandele, hvis en anden ejer ønsker at sælge sine ejerandele og udtræde af virksomheden?

  • Medsalgsret (tag-along): Skal de øvrige ejere have lov til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?

  • Medsalgspligt (drag-along): Kan minoritetsejere tvinges til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?

  • Konkurrenceklausul: Må ejerne investere, rådgive eller arbejde med andre virksomheder, der driver konkurrerende forretning?

Hvis du ønsker at se en mere fyldestgørende oversigt over indholdet, samt hvordan Legal Desks ejeraftale kan se ud, kan du se eksempel på ejeraftale her.

Hvordan gør vi ejeraftalen gyldig?

Når du har udfyldt formularen og købt ejeraftalen, modtager du den med det samme. Dernæst skal ejeraftalen dateres og underskrives af alle selskabets ejere. Ejeraftalen vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende.

Start din ejeraftale her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler