cart

Ejeraftale

Hvis I er flere, der ejer en virksomhed sammen, er det vigtigt, at der er klarhed omkring, hvordan ejerskabet skal fungere. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser for både selskab og ejere, hvis der opstår uenighed omkring, hvordan ejerskabet i praksis skal fungere.

Hos LegalDesk

Pris: 799 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 10.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

Pris: 799 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 10.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale regulerer, hvordan ejerskabet af selskabet skal fungere, og hvad der for eksempel skal ske, hvis der opstår uenighed blandt ejerne. En ejeraftale - som også kaldes en anpartshaveroverenskomst eller aktionæroverenskomst - er på den måde en aftale mellem ejerne af et iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S)

Ny Blaa

Hvorfor lave en ejeraftale?

Du og dine medstiftere lægger mange ressourcer i selskabet - både i form af tid og penge:

Et selskab kan med tiden blive en succes og potentielt blive mange penge værd. Det er derfor vigtigt, at der er klarhed og enighed omkring, hvordan det fælles ejerskab skal håndteres, eksempelvis hvis selskabet på sigt skal sælges, eller en ejer ønsker at sælge sine ejerandele.

Luk ikke øjnene for potentielle fremtidige konflikter:

En ejeraftale reducerer risikoen for senere stridigheder. Aftalen danner rammerne for, hvordan potentielle konfliktsituationer skal håndteres. Aftalen kan derfor afværge potentielle fremtidige konflikter, fordi der er gennemsigtighed omkring ejerskabet og klare regler for, hvordan det skal håndteres.

Få en ejeraftale, der passer til jeres specifikke forhold:

Det er vigtigt, at I laver en ejeraftale, der passer til de konkrete forhold, der gør sig gældende i selskabet. Med Legal Desk får I en fuldt ud gyldig ejeraftale, som passer til netop jeres behov. Dette får man ikke med de eksempler på ejeraftaler og skabeloner, der ligger frit på nettet.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

video

Start din ejeraftale her

Hvad indeholder ejeraftalen?

Ejeraftalen fra Legal Desk bliver sammensat på baggrund af jeres ønsker og behov. Der vil blandt andet være mulighed for at regulere følgende vigtige forhold:

  • Selskabets ledelse: Hvordan skal selskabet ledes til dagligt, skal der være en bestyrelse og hvem skal være i ledelsen?

  • Beslutninger: Hvilke beslutninger kræver flertal i selskabet, og hvilke beslutninger kræver enighed blandt ejerne?

  • Vesting: Skal det være muligt for ejerne, at optjene ejerandele gennem arbejde i virksomheden, så alle ejernes deltagelse og motivation fastholdes?

  • Udbytte: Hvornår kan selskabet begynde at udbetale udbytte, og skal udbetaling af udbyttet stoppes for en årrække eller først ske, når en vis egenkapital er opbygget?

  • Forkøbsret: Skal de øvrige ejere have førsteret til at købe ejerandele, hvis en anden ejer ønsker at sælge sine ejerandele og udtræde af virksomheden?

  • Medsalgsret (tag-along): Skal de øvrige ejere have lov til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?

  • Medsalgspligt (drag-along): Kan minoritetsejere tvinges til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?

  • Konkurrenceklausul: Må ejerne investere, rådgive eller arbejde med andre virksomheder, der driver konkurrerende forretning?

Hvis du ønsker at se en mere fyldestgørende oversigt over indholdet, samt hvordan Legal Desks ejeraftale kan se ud, kan du se eksempel på ejeraftale her.

Hvordan gør vi ejeraftalen gyldig?

Når du har udfyldt formularen og købt ejeraftalen, modtager du den med det samme. Dernæst skal ejeraftalen dateres og underskrives af alle selskabets ejere. Ejeraftalen vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende.

Start nu
Udfyld formular

1. Udfyld formular

Modtag straks

2. Modtag straks

Underskriv digitalt

3. Underskriv digitalt

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter privat

Dokumenter erhverv