Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | info@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Ejeraftale

Det vigtigt at få en ejeraftale på plads, hvis I er flere, der ejer en virksomhed sammen. Så kan I få klarhed omkring, hvordan ejerskabet skal fungere. Det kan nemlig få alvorlige konsekvenser for både selskab og ejere, hvis der opstår uenighed omkring, hvordan ejerskabet i praksis skal fungere. Læs mere her og lav nemt din ejeraftale med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 799 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 10.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvad er en ejeraftale?

En ejeraftale er også kendt som en anpartshaveroverenskomst eller aktionæroverenskomst. Det er en aftale mellem virksomhedens ejere, såfremt der er mere end én. Ejeraftalen regulerer, hvordan ejerskabet af et kapitalselskab (ApS ellers A/S) skal fungere.

Ejeraftalen inkluderer bl.a., hvad der skal ske, hvis der opstår uenighed blandt ejerne, og hvordan disse kan løses.

Opret ejeraftalen online på bare 15 minutter – klik her for at gå i gang

Hvorfor lave en ejeraftale?

Der er flere gode grunde til at lave en ejeraftale, hvis I er flere ejere i en virksomhed: 

Du og dine medstiftere lægger mange ressourcer i selskabet – både i form af tid og penge

Et selskab kan med tiden blive en succes og potentielt blive mange penge værd. Det er derfor vigtigt, at der er klarhed og enighed omkring, hvordan det fælles ejerskab skal håndteres, eksempelvis hvis selskabet på sigt skal sælges, eller en ejer ønsker at sælge sine ejerandele.

Luk ikke øjnene for potentielle fremtidige konflikter

En ejeraftale reducerer risikoen for senere stridigheder. Aftalen danner rammerne for, hvordan potentielle konfliktsituationer skal håndteres. Aftalen kan derfor afværge potentielle fremtidige konflikter, fordi der er gennemsigtighed omkring ejerskabet og klare regler for, hvordan det skal håndteres.

Få en ejeraftale, der passer til jeres specifikke forhold

Det er vigtigt, at I laver en ejeraftale, der passer til de konkrete forhold, der gør sig gældende i selskabet. Med Legal Desk får I en fuldt ud gyldig ejeraftale, som passer til netop jeres behov. Dette får man ikke med de eksempler på ejeraftaler og skabeloner, der ligger frit på nettet.

Sådan virker Legal Desk

video

Hvad skal en ejeraftale indeholde?

Der er ikke nogen faste regler for, hvad en ejeraftale skal indeholde. Det er i stedet op til virksomheden at afgøre, hvad der er de vigtigste punkter at få med. Hos Legal Desk bliver ejeraftalen sammensat på baggrund af jeres ønsker og behov. Der vil blandt andet være mulighed for at regulere følgende vigtige forhold:

  • Selskabets ledelse: Hvordan skal selskabet ledes til dagligt, skal der være en bestyrelse og hvem skal være i ledelsen?
  • Beslutninger: Hvilke beslutninger kræver flertal i selskabet, og hvilke beslutninger kræver enighed blandt ejerne?
  • Vesting: Skal det være muligt for ejerne at optjene ejerandele gennem arbejde i virksomheden, så alle ejernes deltagelse og motivation fastholdes?
  • Udbytte: Hvornår kan selskabet begynde at udbetale udbytte, og skal udbetaling af udbyttet stoppes for en årrække eller først ske, når en vis egenkapital er opbygget?
  • Forkøbsret: Skal de øvrige ejere have førsteret til at købe ejerandele, hvis en anden ejer ønsker at sælge sine ejerandele og udtræde af virksomheden?
  • Medsalgsret (tag-along): Skal de øvrige ejere have lov til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?
  • Medsalgspligt (drag-along): Kan minoritetsejere tvinges til at sælge deres ejerandele, hvis mere end en vis del af selskabet sælges til en udefrakommende køber?
  • Konkurrenceklausul: Må ejerne investere, rådgive eller arbejde med andre virksomheder, der driver konkurrerende forretning?

Hvis du ønsker at se en mere fyldestgørende oversigt over indholdet, kan du her finde en ejeraftale skabelon:

Vælg tinglysning mv.

Hvordan bliver en ejeraftale gyldig?

Når du har udfyldt formularen og betalt for ejeraftalen, modtager du den med det samme. Dernæst skal ejeraftalen dateres og underskrives af alle selskabets ejere. Ejeraftalen vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende. 

Ejeraftale til lav pris med Legal Desk

Hvis I er flere om at eje en virksomhed, bør I altid lave en ejeraftale, der beskriver ejerforholdet. På den måde undgår I uklarheder, hvis der senere skulle opstå konflikter eller misforståelser. Med Legal Desk kan I nemt og hurtigt udfylde vores formular online og modtage jeres dokumenter straks efter betaling, klar til underskrift – I sparer tilmed 10.000 kr. i forhold til advokatprisen.

Tryk ‘Lav ejeraftale nu’ nedenfor, og så er du i gang!