Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Beslutningsreferat
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Ændring af selskabets formål

Alle selskabets aktiviteter skal fremgå af dets formålsbestemmelse. Har du brug for at ændre dit selskabs formål, kan du nemt lave beslutningsreferat og vedtægtsændring med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er selskabets formål?

Selskabets formål er en beskrivelse af de aktiviteter, der foretages af selskabet. Det er et krav, at selskabets formål fremgår af selskabets vedtægter. Selskabets aktiviteter skal derfor altid være omfattet af dets formålsbestemmelse.

Det betyder dog ikke, at selskabets aktiviteter skal beskrives udtømmende i formålsbestemmelsen. Så længe en given aktivitet foretages med henblik på at opnå selskabets formål, vil handlingen være i overensstemmelse med formålsbestemmelsen.

Eksempel: I Blomsterbutikken ApS er selskabets formål “Handel med blomster, planter og grønt”. Det vil derfor hverken stride mod formålsbestemmelsen at indkøbe blomster hos grossister med henblik på videresalg eller at arbejde med markedsføring. Selvom disse to aktiviteter ikke er eksplicit nævnt i formålsbestemmelsen, vil de altså stadig være omfattet, da de bliver foretaget for at opnå formålet, som er salg af blomster.

Hvad skal selskabets formål indeholde?

Selskabets formål skal som skrevet beskrive hvilken aktivitet, der skal drives i selskabet. Formålet formuleres ofte så bredt som muligt, så det giver brede rammer for aktiviteterne i selskabet. Et selskabs formålsbestemmelse skal dog stadig være så klar, at udenforstående har mulighed for at forstå, hvilken overordnet erhvervsmæssig aktivitet selskabet har.

Hvis du selv formulerer en formålsbestemmelse, anbefaler vi, at du indsætter følgende sætning i formålsbestemmelsen, da den giver en vis fleksibilitet: “...samt al virksomhed, som efter ledelsens skøn har forbindelse hermed.”

Hvordan ændrer jeg selskabets formål?

Du kan kun ændre i selskabets formål ved at ændre i vedtægterne. Hvis vedtægterne skal ændres, skal det vedtages af ejerne på en generalforsamling.

Ejerne kan dog også vælge, at beslutningen skal vedtages skriftligt ved en skrivebordsgeneralforsamling. Dette er væsentligt nemmere og kræver blot, at alle ejerne er enige om at ændre selskabets formål. Hvis dette er tilfældet, behøver ejerne blot underskrive et beslutningsreferat, hvori den nye formålsbestemmelse beskrives og vedtages.

Det er her, at Legal Desk kommer ind i billedet. Her udfylder du blot en formular, betaler og underskriver. Så sørger vi for at udarbejde beslutningsreferatet og de nye vedtægter samt at registrere ændringen hos Erhvervsstyrelsen.

Lav selskabsændringer med Legal Desk

Uanset om dit selskab skal ændre navn, oprette bestyrelse eller have nye vedtægter, kan du nemt og hurtigt foretage ændringen med Legal Desk. Vi har samlet det hele i én formular, så du frit kan vælge, hvilke selskabsændringer, du vil gennemføre – prisen er den samme, uanset hvor mange ændringer, du vælger at gennemføre på én gang.

Vælg frit mellem følgende selskabsændringer:

  • Godkendelse af årsrapport (ordinær generalforsamling)
  • Nye vedtægter
  • Ændring af selskabsnavn og/eller binavn(e)
  • Ændring af selskabets formål, direktion, tegningsregel, revision eller regnskabsår
  • Opret, afskaf eller ændre i bestyrelse

Når du har betalt og modtaget dine dokumenter, sørger vi for at registrere ændringerne hos Erhvervsstyrelsen inden for ca. 48 timer på hverdage, så snart at beslutningsreferatet er underskrevet.

Ændring af selskabets formål

Lav beslutningsreferat på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Formålsændringer nemt og hurtigt

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 1.199,-

Ekskl. moms

Start nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat