Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ændring af selskabets formål

Et selskabs aktiviteter afgrænses juridisk af, hvordan selskabets formål beskrives i vedtægterne. Det er derfor vigtigt, at du har styr på, om selskabets formålsbestemmelse passer overens med, hvad der foretages i selskabet.

LEGAL DESK
349 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 20 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
3.000 KR.
Start Nu

Hvad er selskabets formål?

Selskabets formål er en beskrivelse af den aktivitet, der skal foretages i selskabet. Det er et krav, at selskabets formål fremgår af selskabets vedtægter. Selskabet må ikke have aktivitet, der ikke er omfattet af dets formålsbestemmelse.

Det betyder dog ikke, at selskabets forskellige aktiviteter skal beskrives udtømmende i en formålsbestemmelse. Så længe en given aktivitet foretages med henblik på at opnå selskabets formål, vil handlingen være i overensstemmelse med formålsbestemmelsen.

Eksempel: I Blomsterbutikken ApS er selskabets formål “Handel med blomster, planter og grønt”. Det vil derfor hverken stride mod formålsbestemmelsen at indkøbe blomster hos grossister med henblik på videresalg eller at arbejde med markedsføringen. Selvom disse to aktiviteter ikke er eksplicit nævnt i formålsbestemmelsen, vil de altså stadig være omfattet, da de bliver foretaget for at opnå formålet, som er salg af blomster.

Hvad skal selskabets formål indeholde?

Selskabets formål skal som skrevet beskrive hvilken aktivitet, der skal drives i selskabet. Formålet formuleres ofte så bredt som muligt, så det giver brede rammer for aktiviteterne i selskabet. Et selskabs formålsbestemmelse skal dog stadig være så klar, at udenforstående har mulighed for at forstå, hvilken overordnet erhvervsmæssig aktivitet selskabet har.

Hvis du selv formulerer en formålsbestemmelse, anbefaler vi, at du indsætter følgende sætning i formålsbestemmelsen, da den giver en vis fleksibilitet: “...samt al virksomhed, som efter ledelsens skøn har forbindelse hermed.”

Når du ændrer selskabets formål med Legal Desk, skal du vælge én af følgende, som selskabets nye formålsbestemmelse:

  1. "Selskabets formål er at udøve virksomhed med handel og service samt aktiviteter i tilknytning hertil."

  2. "Selskabets formål er at eje ejerandele i andre selskaber samt andre investeringer efter ledelsens skøn."

  3. “[din beskrivelse]...samt al virksomhed, som efter ledelsens skøn har forbindelse hermed.”

Hvordan ændrer man selskabets formål?

Du kan kun ændre i selskabets formål ved at ændre i vedtægterne. Hvis vedtægterne skal ændres, skal det vedtages af ejerne på en generalforsamling. Ejerne kan dog også vælge, at beslutningen skal vedtages skriftligt ved at underskrive et beslutningsreferat, hvori den nye formålsbestemmelse beskrives og vedtages.

Lav beslutningsreferat for ændring af formål med Legal Desk

Med Legal Desk kan du nemt ændre dit selskabs formål blot ved at følge disse 3 trin:

  1. Udfyld formularen, betal for dokumentet og derefter skal det underskrives

  2. Formålsbestemmelsen i selskabets vedtægter rettes med formuleringen fra beslutningsreferatet

  3. Beslutningsreferatet og de nye vedtægter registreres og uploades hos Erhvervsstyrelsen (se hvordan nedenfor)

Lav dit beslutningsreferat for ændring af formål her.

Hvordan registrerer jeg ændring af selskabets formål?

1. Gå til Erhvervsstyrelsens IT system

Når du har lavet dit beslutningsreferat, skal du gå ind på indberet.virk.dk og trykke på "Ændre virksomhed" i menuen.

“Aendre

Derefter trykker du “Start”:

“Start”

2. Log ind med NemID

Log ind med dit NemID eller Digital Signatur. Acceptér derefter betingelserne for brug af systemet:

“Logind”

3. Vælg det selskab, der skal have nyt formål

Du finder selskabet, der skal have nyt formål, ved at søge på selskabets CVR-nummer. Du kan finde CVR-nummeret i CVR-registret.

“soegselskab”

Når du har fundet selskabet, ved at søge på dets CVR-nummer, skal du trykke "Ændre" og dernæst "Rediger virksomhed".
Dernæst skal du trykke på “Rediger” til højre for “Formål”:

“Rediger

4. Beskriv selskabets formål

I feltet skal du beskrive selskabets nye formål, som det fremgår af beslutningsreferatet. Når du er tilfreds, skal du trykke på “Gem ændringer”:

“formula”

5. Dokumentation af ændring

Du er nu næsten færdig og skal gå ned til sektionen “Dokumentation” og trykke på “Rediger”:

“rediger

6. Upload dokumentation

Under rubrikken "Dokumentation" skal det underskrevne generalforsamlingsreferat og vedtægter uploades. Du uploader ved at trykke “Vedhæft dokument”:

“Vedhaeft

7. Vedhæft generalforsamlingsreferat

Vælg dit generalforsamlingsreferat og kontrollér venligst, at dokumentet er underskrevet af dirigenten, inden du vedhæfter filen. Derefter vælger du “Referat ordinær generalforsamling” eller “Referat ekstraordinær generalforsamling” under “Type”. Nedenunder skal du oplyse, hvornår generalforsamlingsreferatet blev godkendt, det vil sige den dato, hvor dokumentet blev underskrevet af dirigenten.

“

8. Vedhæft vedtægter

Derefter vælger du “Vedtægter” under “Type”. Nedenunder skal du oplyse, hvornår vedtægterne blev godkendt, det vil sige den dato, hvor dokumentet blev underskrevet.

Dokumentation er nu tilføjet og du skal trykke på “Gem ændringer”:

“

9. Godkend og afslut

Du mangler nu kun at godkende ændringerne og betale et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 180 kr. Tryk på “Godkend og Afslut”:

“Godkend

Endelig skal du trykke på “Godkend og Betale” for at gennemføre ændringerne.

Når du kommer til betalingsform, skal du vælge “Separat faktura”. 

10. Kvittering

Formålet for din virksomhed er nu ændret, og du vil modtage en kvittering på e-mail fra Erhvervsstyrelsen i løbet af få minutter.

Du kan dobbelttjekke ændringerne ved at slå din virksomhed op på https://datacvr.virk.dk/.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler