Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Trænerkontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Trænerkontrakt

Hvis du skal ansætte en træner/instruktør – lønnet eller ulønnet – i din forening, så kan du gratis bruge Legal Desk til at udarbejde trænerkontrakten. Du udfylder blot vores formular og straks herefter, modtager du en juridisk gyldig trænerkontrakt – klar til at blive underskrevet med NemID.

Hos LegalDesk

Pris: 0,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 1.400,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en trænerkontrakt?

Når en sportsforening skal ansætte en træner, der skal være ansvarlig for træningen af f.eks. et fodbold- eller svømmehold, skal træneren have en trænerkontrakt. Denne skal beskrive de gældende ansættelsesvilkår for stillingen.

Hvad skal en trænerkontrakt indeholde?

Der er ikke nogen faste formkrav til trænerkontrakter, og de kan således sammensættes på mange forskellige måder. En trænerkontrakt bør dog som minimum adressere følgende vilkår:

  • Tiltrædelsestidspunkt

  • Arbejdsområde

  • Arbejdstid

  • Lønforhold

  • Økonomisk godtgørelse

  • Ferie

  • Opsigelse

  • Evt. børneattester og datagodkendelser

  • Tavshedspligt og immaterielle rettigheder.

Der er således mange juridiske aspekter, du skal tage højde for, når du udarbejder en trænerkontrakt, hvorfor vi har valgt at gøre det enkelt. Med Legal Desk udfylder du blot vores formular, der stiller dig alle de spørgsmål, som du skal tage stilling til. Så er du sikker på, at du ikke overser noget og dit færdige dokument bliver 100 % juridisk gyldigt.

Eksempel på trænerkontrakt

Nedenstående eksempel på en trænerkontrakt overholder alle juridiske krav og kan give dig et indtryk af, hvordan en trænerkontrakt er udformet. Bemærk, at trænerkontrakten ikke er reguleret af overenskomster eller funktionærlovens regler, men udelukkende af kontraktens indhold.

Hvorfor skal jeg lave en trænerkontrakt?

Alle arbejdsgivere er ifølge ansættelsesbevisloven forpligtet til at udarbejde en skriftlig ansættelseskontrakt, når de ansætter en ny lønnet medarbejder. Dette skal gøres senest en måned efter ansættelsesdatoen. Undtagelsen er, hvis medarbejderen arbejder otte timer eller mindre om ugen, og det drejer sig om et kortere ansættelsesforhold på max én måned.

Hvis arbejdsgiveren ikke formår at udarbejde en skriftlig ansættelseskontrakt inden fristens udløb, kan vedkommende blive dømt til at skulle betale godtgørelse til medarbejderen.

De samme regler gælder naturligvis for foreninger, der ansætter trænere, hvorfor det er vigtigt at lave en trænerkontrakt hver gang, at en ny træner ansættes eller en eksisterende træner forlænges. Samtidig giver trænerkontrakten også juridisk og praktisk afklaring omkring ansættelsesforholdet, så senere konflikter og misforståelser kan undgås.

Hvis træneren er frivillig/ulønnet

Hvis træneren ikke er lønnet, er der ikke noget lovkrav om, at de skal have en ansættelseskontrakt, men det vil dog ofte være en stor fordel. Kontrakten sikrer, at der er klarhed og enighed omkring vilkårene for trænerens frivillige arbejde blandt andet ift. økonomiske godtgørelser for udgifter, indhentelse af evt. børneattest og andre væsentlige vilkår for trænerens virke i foreningen.

Er trænerkontrakten omfattet af en overenskomst?

Det ses ofte, at ansættelser er omfattet af en overenskomst, der fastsætter visse krav til ansættelsesforholdet, som f.eks. vedrører medarbejderens ferie og arbejdstid. Det er derfor vigtigt, at du undersøger, om ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst, før du udarbejder en ansættelseskontrakt – i så fald skal kontrakten udformes i overensstemmelse med den relevante overenskomst.

Du kan ikke benytte Legal Desks trænerkontrakt, hvis ansættelsesforholdet er omfattet af en overenskomst. Det kan f.eks. være tilfældet, hvis foreningen er medlem af en arbejdsgiverorganisation.

Hvordan gør jeg trænerkontrakten gyldig?

Når du har besvaret alle spørgsmålene i vores formular, vil du modtage dit færdige dokument med det samme. Det eneste, du mangler at gøre nu er, at foreningen og den kommende træner skal underskrive trænerkontrakten med NemID. Det betyder, at du slipper for at skulle printe og scanne kontrakten, men nemt og hurtigt kan gøre det digitalt.

Lav gratis dine trænerkontrakter med Legal Desk

Du behøver hverken være eller ansætte en jurist for at lave en trænerkontrakt i dag. Med Legal Desk kan du nemlig lave lige så mange trænerkontrakter, du har brug for – det er helt gratis, og du vil nemt kunne finde alle dine trænerkontrakter i vores online arkiv efterfølgende.

Det eneste, du skal gøre for at lave din trænerkontrakt med Legal Desk, er at udfylde vores online formular. Formularen stiller dig alle de spørgsmål, du skal tage stilling til og på baggrund af dine svar, udarbejdes den færdige trænerkontrakt – klar til underskrift med NemID.

Klik blot ‘Lav trænerkontrakt nu’ nedenfor for at gå i gang!

Trænerkontrakt

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 0,-

Ekskl. moms

Lav trænerkontrakt nu

Spar 1.400,- ift. traditionel advokat