Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Vedtægter til selskab (IVS, ApS og A/S)

Et selskabs vedtægter skal kort fortalt indeholde de fundamentale oplysninger om selskabet, og sætte rammerne for beslutningsprocesserne i selskabet. Med Legal Desk kan du selv lave fyldestgørende og lovpligtige vedtægter for dit selskab. Ønsker du at foretage ændringer i selskabets vedtægter, vejleder vi dig også gennem dette.

LEGAL DESK
399 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
3.000 KR.
Start Nu

Hvad er selskabets vedtægter?

Vedtægter er et dokument, der beskriver de interne regler i et selskab. Dette gælder uanset om det er et iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Vedtægterne indeholder de vigtigste oplysninger, såsom selskabets navn, formål, ledelse og regnskabsår. Selskabets vedtægter skal altid laves i forbindelse med selskabets stiftelse. Det er muligt at ændre et selskabs vedtægter, hvis der er den fornødne enighed blandt selskabets ejere.

Hvorfor ændre i vedtægterne?

Der kan være mange årsager til, at du ønsker at ændre i vedtægterne. Det kan f.eks. være, at man ønsker at ændre selskabets navn, formål eller ledelsesmodel. Det kan også være, at dine vedtægter er fra før 2011, og derfor skal opdateres, så de igen er i overensstemmelse med Selskabsloven. Er dine vedtægter blevet væk, kan du også bruge Legal Desks vedtægter til at lave nye. Det er muligt at bestille gamle vedtægter fra Erhvervsstyrelsen, men du skal være opmærksom på, at det koster et administrationsgebyr på 150 kroner. Derudover skal du påregne lidt ventetid før du har vedtægterne i hånden, da der er en vis behandlingstid, og vedtægterne skal sendes med posten.

Hvem kan ændre selskabets vedtægter?

Det er kun selskabets ejere, der kan beslutte at ændre selskabets vedtægter. For at ændringer i vedtægterne kan registreres hos Erhvervsstyrelsen, skal der afholdes en generalforsamling, hvor ejerne bliver enige om de nye vedtægter og underskriver et beslutningsreferat.

Når du laver dit selskabs vedtægter med Legal Desk, modtager du automatisk et beslutningsrefereat. Med det kan ejerne vedtage de nye vedtægter, og derefter bruge beslutingsreferatet ved registreringen hos Erhvervsstyrelsen.

Hvad hvis jeg ønsker, at stifte et nyt selskab?

Ønsker du at stifte et nyt selskab, er det et lovkrav, at der i samme ombæring laves vedtægter for selskabet. Vi anbefaler, at du bruger vores selskabspakke til at stifte enten et iværksætterselskab (IVS), et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Fordelen ved vores selskabspakker er, at de inkluderer stiftelsesdokument (og egen-erklæring, hvis du vil stifte et IVS), der er nødvendigt for at kunne stifte selskabet.

Hvis du kun ønsker, at ændre specifikke punkter i vedtægterne såsom navneændring, kan du bruge vores beslutningsreferat for ændring af selskabets navn.

Start ændringer af dine vedtægter her.

Vedtægter for holdingselskab

Et holdingselskab kan både være et IVS, ApS eller A/S. Den eneste måde et holdingselskab adskiller sig fra de øvrige selskabstyper er, at det er holdingselskabets formål, at eje kapitalandele i andre selskaber. Hvor driftsselskaber har til formål at tjene penge ved at udbyde produkter eller services, er aktiviteten i holdingselskabet altså begrænset til at eje andre selskaber. Legal Desks vedtægter kan anvendes både til driftsselskaber og holdingselskaber, og uanset om der er bestyrelse eller direktion i selskabet. Undervejs i formularen vil du blive gjort opmærksom på de særlige valg, der skal træffes omkring holdingselskabet.

Hvordan gør jeg mine vedtægter gyldige?

For at de nye vedtægter bliver gyldige skal de registreres i Erhvervsstyrelsens IT-system sammen med beslutningsreferatet. Dette skal gøres senest 2 uger efter beslutningsreferatets datering. Nedenfor finder du en vejledning til registreringen. 

1. Gå til Erhvervsstyrelsens IT system

Først skal du gå ind på indberet.virk.dk og trykke på "Ændre virksomhed".

aendre virksomhed hos virk.dk

2. Start registrering

Dernæst trykker du på "Start".

start aendring hos virk.dk

3. Log ind

Log ind med dit NemID eller Digital Signatur. Acceptér derefter betingelserne for brug af systemet:

log på virk.dk

4. Find selskab

Du finder selskabet, hvis vedtægter skal ændres, ved at søge på selskabets CVR-nummer. Du kan finde CVR-nummeret i CVR-registret.

soeg paa virk.dk

5. Vælg ændringer

Når du har fundet selskabet, ved at søge på dets CVR-nummer, skal du trykke "Ændre" og dernæst vælge "Rediger virksomhed".

rediger oplysninger paa virk.dk

Derefter gennemgår du felterne markeret med den røde pil for at sikre, at registreringen stemmer overens med vedtægterne:

redigering af oplysninger paa virk.dk

6. Upload dokumentation

Dernæst skal du gå ned til sektionen “Dokumentation” og trykke “Rediger”:

redigering dokumentation paa virk.dk

Du skal nu trykke på “Vedhæft” og vælge dit underskrevne beslutningsreferat og herefter de opdaterede vedtægter:

vedhaeft dokumentation paa virk.dk

Når du uploader dokumenterne skal det angives, om det er et generalforsamlingsreferat eller vedtægter:

tilfoej dokumentation paa virk.dk

Når du har valgt dokumentets type (generalforsamlingsreferat eller vedtægter) og angivet datoen for godkendelse nedenunder, skal du trykke på “Tilføj”. Dette gør du for både generalforsamlingsreferatet og vedtægterne.

7. Gem ændringer

Dokumentation er nu tilføjet og du skal trykke på “Gem ændringer”:

gem aendringer paa virk.dk

Dernæst skal du trykke på “Godkend og Afslut”:

godkend aendring paa virk.dk

8. Godkend og betal

Det sidste du skal gøre er, at trykke på “Godkend og Betale” for at gennemføre ændringerne.

Når du kommer til betalingsform, skal du vælge “Separat faktura”. 

Vedtægterne i din virksomhed er nu ændret, og du vil modtage en kvittering på e-mail fra Erhvervsstyrelsen i løbet af få minutter.

Du kan dobbelttjekke ændringerne ved at slå din virksomhed op på datacvr.virk.dk. 

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler