Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Luk virksomhed
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Luk virksomhed

Skal du lukke din virksomhed? Det kan være hårdt, når ens virksomhed må dreje nøglen om, men med Legal Desk kan du slippe for selv at stå med den lange og besværlige proces, der følger med. Du kan nemlig nemt og billigt få Legal Desk til at lukke dit kapitalselskab med betalingserklæring for dig – dette inkluderer afmeldelse af pligter, indhentelse af skattekvittance og meget mere.

Hos LegalDesk

Pris: 3.999,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 10.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvordan lukker jeg min virksomhed?

Hvis din virksomhed er oprettet som et kapitalselskab (altså et A/S et eller ApS), og du hverken har gæld til SKAT eller private kreditorer, kan dit selskab lukkes med betalingserklæring

En betalingserklæring er et juridisk dokument, som indeholder en erklæring fra samtlige af virksomhedens ejere om, at virksomheden ønskes opløst. Erklæringen skal underskrives af alle ejere og indsendes til Erhvervsstyrelsen, som registrerer lukningen af virksomheden.

Nedlukning med betalingserklæring er den nemmeste og hurtigste metode til at lukke sin virksomhed, men det kræver dog enighed blandt alle ejere. Det skal også tilføjes, at det ikke er alle virksomheder, der har mulighed for at foretage nedlukning med betalingserklæring. Følgende kriterier skal nemlig være opfyldt:

  • Virksomheden skal være et kapitalselskab (ApS eller A/S)
  • Virksomheden må ikke have gæld til kreditorer
  • Virksomheden må ikke have gæld til SKAT

Enkeltmandsvirksomheder falder ikke ind under kapitalselskaber, hvorfor en betalingserklæring i dette tilfælde ikke er muligt. Du kan læse mere om, hvordan du lukker en enkeltmandsvirksomhed i vores vejledning her

Nogle tror, at man nemt kan lukke en virksomhed ved at fjerne sig selv som direktør eller ved at undlade at indlevere et årsregnskab – men dette er ikke korrekt. Det vil nemlig føre til tvangsopløsning, og dette kan få en lang række negative konsekvenser for ejeren efterfølgende.

Luk din virksomhed med Legal Desk

Det er ingen hemmelighed, at det er en lang og besværlig proces at lukke en virksomhed – også med betalingserklæring. Derfor tilbyder Legal Desk at klare det hele for dig – inklusiv afmeldelse af pligter, indberetning til SKAT, indhentelse af skattekvittance og registrering af nedlukning hos Erhvervsstyrelsen.

Du skal blot udfylde vores formular, betale og indsende de nødvendige informationer for, at vi kan indhente en betalingserklæring – så klarer vi det lange seje træk, der følger!

Vi lukker kun virksomheder med betalingserklæring og derfor kræver det, at din virksomhed ikke har gæld til hverken kreditorer eller det offentlige. Du skal også være opmærksom på, at det tager SKAT fire til fem måneder at udarbejde en skattekvittance, men vi skal nok holde dig orienteret undervejs i processen.

Kom i gang med nedlukningen af din virksomhed allerede i dag ved at trykke ‘Luk virksomhed nu’ nedenfor.

Vær opmærksom på personlig hæftelse

Skulle det senere vise sig, at virksomheden stadig skylder penge efter dets opløsning – eksempelvis en leverandør, der aldrig er blevet betalt – hæfter alle ejerne personligt og solidarisk for denne gæld. At der hæftes personligt betyder, at parterne, der skyldes penge til, kan gøre krav på ejernes personlige formuer. At der samtidig hæftes solidarisk betyder, at alle i ejerkredsen hæfter for gælden ud fra et “én for alle og alle for én”-princip.

Eksempel: Christian, Louise og Caroline lukker deres virksomhed, men finder efterfølgende ud af, at de stadig skylder 100.000 kr. til Kreditor A/S. Virksomheden er opløst, hvorfor Kreditor A/S søger sit krav indfriet i Christian, Louise og Carolines personlige formuer. Kreditor A/S kræver 33.333 kr. fra hver af de tre, men hvis hverken Christian eller Louise betaler, kan Kreditor A/S faktisk kræve samtlige 100.000 kr. fra Caroline.

Selvom Christian, Louise og Caroline har en indbyrdes aftale om ligelig betaling af gælden, skal Kreditor A/S ikke tage højde for dette. Kreditor A/S skal bare have sine penge og er ligeglad med, hvem der betaler hvad – dette er solidarisk hæftelse. Efter Kreditor A/S har fået sine penge, kan Caroline dog kræve, at Christian og Louise betaler 33.333 kr. til ham, hvis de har indgået aftale herom. Men dette har intet med Kreditor A/S at gøre.

Hvis du som ejer af virksomheden har underskrevet og indsendt erklæringen velvidende om, at der stadig var gæld i virksomheden, kan du og resten af ejerne blive straffet med bøde eller fængsel i op til ét år. 

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen.

Luk virksomhed

Nem og hurtig nedlukning

Udfyld og bestil på 15 minutter

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 60.000 selvstændige

Kun 3.999,-

Ekskl. moms

Luk virksomhed nu

Spar 10.000,- ift. traditionel advokat

Ofte stillede spørgsmål

.

Hvilke muligheder findes der for nedlukning af virksomheder?

Hvad er fordelene ved betalingserklæring?

Hvad med skat og moms?

Hvad gør man, hvis virksomheden har gæld?

Hvad er en skattekvittance?

Hvornår skal betalingserklæringen sendes til Erhvervsstyrelsen?