Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Fuldmagt

I visse situationer kan det være praktisk, eller direkte nødvendigt, at udstede fuldmagter. En fuldmagt er et dokument, der giver en eller flere personer ret til at handle på en anden persons vegne. Med Legal Desk kan du selv lave en gyldig fuldmagt.

LEGAL DESK
149 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.500 KR.
Start Nu

Hvad er en fuldmagt?

En fuldmagt er et dokument, der giver modtageren (kaldet fuldmægtigen) ret til at foretage handlinger på vegne af udstederen af fuldmagten (kaldet fuldmagtsgiveren). Denne ret til at handle på fuldmagtsgiverens vegne kan enten være generel (kaldet generalfuldmagt) eller begrænset til at omfatte bestemte handlinger eller forhold (kaldet specialfuldmagt).

Hvis du skal bruge fuldmagten i udlandet, eller hvis fuldmagtsgiveren/fuldmægtigen ikke taler dansk, kan du anvende vores fuldmagt på engelsk

Når man anvender en fuldmagt, er modtageren som udgangspunkt ikke forpligtet til at godtage den. Det kan derfor være en fordel, at få en fuldmagt med en udformning, der er i overensstemmelse med branchestandarden for fuldmagter og som fremstår professionel. Dette er naturligvis gældende for alle fuldmagter fra Legal Desk. 

Forskel på en fuldmagt og en fremtidsfuldmagt

En fuldmagt er IKKE det samme som en fremtidsfuldmagt. En fremtidsfuldmagt træder kun i kraft, hvis du (fuldmagtsgiver) ikke længere er i stand til at varetage dine egne forhold. En fremtidsfuldmagt udarbejdes altså for at sikre sig selv i fremtiden i tilfælde af eksempelvis demens eller anden sygdom. Det er derfor også vigtigt at være opmærksom på, at en almindelig fuldmagt ikke kan erstatte en fremtidsfuldmagt. Lav en fremtidsfuldmagt her.

Hvorfor skal jeg lave en fuldmagt?

Du kan med fordel lave en fuldmagt, hvis du har brug for, at en anden person kan handle på dine vegne. Dette kan for eksempel være, hvis du opholder dig i udlandet, skal have hjælp til at sælge et hus, eller til at varetage dine interesser over for det offentlige.

Har du et familiemedlem, der eksempelvis på grund af høj alder har meget svært ved at sørge for sine daglige og økonomiske forpligtelser, kan det være en fordel, at vedkommende laver en generalfuldmagt til dig, så du kan varetage familiemedlemmets interesser. Du kan læse mere om generalfuldmagter længere nede i teksten.

Hvad indeholder fuldmagten?

Med Legal Desks fuldmagt bliver du stillet spørgsmål, der sikrer, at nedenstående væsentlige forhold afdækkes. Herved består dokumentets gyldighed, hvilket naturligvis er i både udsteders, modtagers og ikke mindst vores interesse. Legal Desks fuldmagt afdækker følgende spørgsmål:

  1. Hvem er fuldmagtsgiver?

  2. Hvem kan handle på vegne af fuldmagtsgiver?

  3. Hvad omfatter fuldmagten (handlinger)?

  4. Kan fuldmagten overdrages?

  5. Hvornår træder fuldmagten i kraft?

  6. Hvordan tilbagekaldes fuldmagten?

  7. Korrekt påtegning af vitterlighedsvidner.

Generalfuldmagt

Hvis du laver en generalfuldmagt, får fuldmægtigen ret til at foretage enhver handling på dine vegne. Dette omfatter blandt andet retten til at disponere over dine penge, sælge eller pantsætte fast ejendom eller handle i forhold til offentlige myndigheder. Du kan dog sagtens lave en generalfuldmagt, hvor enkelte handlinger er undtaget, som for eksempel at sælge eller pantsætte fast ejendom.

En generalfuldmagt kan være en fordel, hvis du er ude af stand til at varetage dine egne interesser, hvis du eksempelvis opholder dig i udlandet, eller er indlagt på et hospital. Da generalfuldmagten giver meget vide rammer for fuldmægtigens ret til at handle på dine vegne, er det meget vigtigt, at du har fuld tillid til fuldmægtigen(e), og at denne vil handle i overensstemmelse med dine interesser.

Specialfuldmagt

Hvis du laver en specialfuldmagt, får fuldmægtigen derimod kun ret til at foretage visse afgrænsede handlinger på dine vegne. Det kan blandt andet være at repræsentere dig over for en offentlig myndighed, at sælge eller pantsætte fast ejendom, at stemme på en generalforsamling eller andet, som du måtte finde relevant. Du kan således afgrænse, hvilke handlinger fuldmægtigen kan indgå i på dine vegne.

Hvis du ved, at der udelukkende er brug for assistance til ét eller flere specifikke forhold, bør du vælge en specialfuldmagt, der giver ret til dette, da en generalfuldmagt giver mere eller mindre ubegrænsede muligheder for fuldmægtigen.

Lav en fuldmagt med Legal Desk

Du kan med Legal Desk nemt lave en fuldmagt, hvad enten det er en generalfuldmagt eller en specialfuldmagt. Du skal blot besvare formularen, betale for fuldmagten og derefter modtager du den straks, hvor den er klar til at blive underskrevet af fuldmagtsgiveren. Din fuldmagt vil herefter være gyldig. Der er således ikke krav om tinglysning, advokatassistance eller lignende. Det vil dog ofte være en fordel, men ikke et krav, at bruge et vitterlighedsvidner.

Start din fuldmagt her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler