Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Dødsbo
dit dokument oprettes ...
15
Det tager 15 i reelt tidsforbrug

Dødsbobehandling

Når en person går bort, er dødsbo den samlede betegnelse for afdødes formue og ejendele. Hvis længstlevende ægtefælle ønsker at overtage dødsboet, kaldes det for uskiftet bo. Det gør det muligt for længstlevende ægtefælle at udskyde udbetalingen af arven. Få Legal Desk til at hjælpe dig med dødsbobehandling for uskiftet bo.

Hos LegalDesk

Pris: 999,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 25.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er et dødsbo?

Et dødsbo udgør alle ejendele, værdier og gæld, som afdøde efterlader sig ved sin død. Dette kan eksempelvis omfatte fast ejendom, indbo, indestående i banker og bil. Dødsboet deles som udgangspunkt mellem alle potentielle arvinger efter dødsfaldet. 

Hvis du og din ægtefælle vælger at sidde i uskiftet bo, ændres jeres udgangspunkt, så I ikke skal udbetale arv til arvinger, når den ene ægtefælle går bort, fordi den efterlevende ægtefælle bevarer råderetten over den afdødes ejendele. Der skal dog stadig foretages en dødsbobehandling, og det er denne komplicerede proces, som Legal Desk kan hjælpe dig med.

Klik her for at foretage en dødsbobehandling for uskiftet bo

Uskiftet bo - hvad er det?

Uskiftet bo refererer til den situation, hvor den længstlevende ægtefælle får råderet over den afdøde ægtefælles formue. Dette er en mulighed, når den afdøde efterlader sig både en ægtefælle og børn og betyder, at ægtefællen overtager dødsboet. Ved uskiftet bo skal arven efter den afdøde ægtefælle altså ikke fordeles blandt børnene, før den længstlevende ægtefælle går bort eller bliver gift på ny.

Uskiftet bo betyder ikke, at børnene bliver gjort arveløse, men blot at arven, de står til at modtage, udskydes.

Hvorfor sidde i uskiftet bo?

At sidde i et uskiftet bo har en klar fordel: den længstlevende ægtefælle undgår at skulle udbetale arven til børnene umiddelbart efter, at den afdøde går bort. 

Hvis der ikke er oprettet et testamente, bestemmer arveloven nemlig, at 25% af fællesformuen skal gå til børnene, når dødsboet gøres op. Dette kan dog blive problematisk for den længstlevende ægtefælle, hvis fx størstedelen af jeres formue er bundet op i en fælles bolig. Det kan betyde, at du som længstlevende ægtefælle er nødsaget til at sælge boligen for at kunne udbetale arven til arvinger.

Hvornår kan du sidde i uskiftet bo?

Det er udelukkende ægtefæller, der kan sidde i uskiftet bo og gælder altså ikke ugift samlevende. Der er en række betingelser, der skal være opfyldt, før du som længstlevende ægtefælle kan sidde i uskiftet bo.

 1. I skal have delingsformue (formuefællesskab)
  Det betyder, at I ikke må have oprettet ægtepagt om fuldstændig særeje for hele jeres formue. Du kan dog godt sidde i delvist uskiftet bo, hvis særejet kun omfatter en del af jeres formue.
 2. Accept fra særbørn
  Hvis I kun har fællesbørn, er det ikke aktuelt for jer. Men hvis en af jer eller I begge har børn fra tidligere, skal de give deres skriftlige samtykke til, at den længstlevende ægtefælle må sidde i uskiftet bo. Bemærk venligst, at særbørn under 18 år ikke kan give samtykke til uskiftet bo.
 3. Du må ikke være under konkurs
  Det betyder, at du ikke kan sidde i uskiftet bo, hvis du (den længstlevende ægtefælle) er under konkurs og altså ikke er i stand til at opfylde dine økonomiske forpligtelser.
 4. Du skal være myndig
  Den længstlevende ægtefælle skal være myndig og må ikke være under værgemål.

Hvordan kommer jeg til at sidde i uskiftet bo?

Hvis din ægtefælle er gået bort, og du ønsker at sidde i uskiftet bo, kan du få hjælp til dødsbobehandlingen med Legal Desk. Vi hjælper dig med at udfylde alle de nødvendige blanketter, der skal sendes til skifteretten og guider dig gennem hele processen.

Vi hjælper dig blandt andet med anmodningen om uskiftet bo, der giver dig adgang til dødsboets konti i banken. Vi sørger altså for, at du får alle de oplysninger, du behøver for at kunne udfylde en formueoversigt over jeres aktiver og passiver.

Hvis du eller din ægtefælle har børn fra tidligere forhold (særbørn), skal der også være lavet samtykker til uskiftet bo for hver af børnene. Hvis du ikke allerede har indhentet samtykker, laver vi dem helt gratis for dig som del af dødsbobehandlingen.

Få hjælp til dødsbobehandlingen af uskiftet bo med Legal Desk

Det kan hurtigt virke uoverskueligt, når du skal foretage en dødsbobehandling for uskiftet bo. Der er en masse formularer, du skal udfylde, og du skal danne dig overblik over den afdødes samlede formue og alle de aktiver, den indeholdte.

Når du foretager dødsbobehandlingen med Legal Desk, er du sikker på, at du bliver vejledt gennem hele processen, samt at papirarbejdet udfyldes korrekt. På den måde sparer du både en masse penge på advokaten, samtidigt med at du sikrer dig, at dødsbobehandlingen sker så hurtigt og gnidningsfrit som muligt.

Udfyld blot vores formular, betal og bliv efterfølgende vejledt gennem hele processen fra start til slut. Vi tilbyder altid 100% tilfredshedsgaranti, og du er altid velkommen til at ringe til os undervejs, hvis du har spørgsmål eller tvivl.

Dødsbobehandling

Få hjælp til dødsbobehandling af uskiftet bo

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 999,-

Inkl. moms

Start dødsbobehandling

Spar 25.000,- ift. traditionel advokat