Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Ophævelse af særeje - ægtepagt

Det sker ofte, at ægtefæller opretter særeje i forbindelse med, at de bliver gift. Hvis de senere beslutter, at de ikke længere ønsker særeje - men derimod fælleseje - skal den tidligere ægtepagt om særeje ophæves. Ophæv jeres særeje nemt og sikkert med Legal Desk.

LEGAL DESK
499 KR.
+
OPRET PÅ
5 - 10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er ophævelse af særeje?

Særeje mellem ægtefæller oprettes ved en ægtepagt, der kort fortalt er en aftale mellem ægtefællerne om formuefordeling. For at ophæve en ægtepagt om særeje, skal der oprettes en ny ægtepagt, der annullerer den tidligere indgåede ægtepagt om særeje. Ægtefællerne vil herefter få formuefællesskab i deres ægteskab, hvilket er lovens udgangspunkt for ægtefæller.

Hvem kan bruge en ægtepagt om ophævelse af særeje?

Ægtepagten om ophævelse af særeje er til jer, der er gift og som tidligere har oprettet en ægtepagt om særeje. I kan lave en ægtepagt om ophævelse af særeje, uanset hvilken form for særeje I tidligere har oprettet (fuldstændigt særeje, skilsmissesæreje eller kombinationssæreje). Du skal dog være opmærksom på, at denne ægtepagt ikke kan bruges, hvis særejet er oprettet af en anden person. Det vil sige, hvis en person har givet en gave eller lignende til en af ægtefællerne og oprettet særeje omkring denne gave.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal vi ophæve særejet?

Der kan være mange personlige årsager til, at I ønsker at ophæve jeres særeje. En gennemgående årsag er dog ofte, at ægteskaber ændrer sig over tid. Baggrunden for, hvorfor I tidligere valgte at oprette et særeje er måske ikke længere aktuelt. Måske ønsker I at sikre hinanden bedre nu, eksempelvis i forhold til, hvis den ene ægtefælle går bort. I denne situation kan en ophævelse af særeje være løsningen for jer. I kan ophæve jeres særeje både for et generelt særeje eller særeje over bestemte aktiver.

Hvordan virker ophævelse af særeje?

Med Legal Desk kan I vælge at afvikle jeres eksisterende særeje på tre forskellige måder:

  • Fuldstændig afvikling nu: Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), bliver formuefællesskab på datoen, hvor ægtepagten om ophævelse af særeje tinglyses.

  • Aftrapning: Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), overgår til formuefællesskab med en vis procentdel om året indtil det hele er formuefællesskab. I bestemmer selv procentsatsen.

  • Tidsbegrænsning: Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), bliver formuefællesskab på en bestemt dato, I selv vælger.

Hvordan gør vi ophævelsen af særejet gyldigt?

Når I har gennemført formularen og købt jeres ægtepagt om ophævelse af særeje, modtager I den med det samme. Herefter skal den dateres og underskrives af begge ægtefæller. Vær opmærksom på, at ægtepagten skal tinglyses for at opnå gyldighed. I kan bestille Legal Desk tinglysningsservice i forbindelse med, at I udfylder formularen og dermed lade os ordne tinglysningen for jer, eller I kan foretage tinglysningen selv ved hjælp af vores vejledning om tinglysning. Uanset hvem der tinglyser ægtepagten, skal der betales et tinglysningsgebyr til det offentlige på 1.660 kr.

Samlet pris for ægtepagt med tinglysningsservice:

 Pris for ægtepagt:

499 kr. 

 Pris for tinglysningsservice:

499 kr. 

 Offentligt tinglysningsgebyr*: 

1.660 kr. 

 I alt: 2.658 kr. 


*Bemærk, tinglysningsgebyret på 1.660 kr. skal altid betales, uanset hvem der står for tinglysningen.

Start jeres ægtepagt om ophævelse af særeje her.

Start Nu

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler