Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ophævelse af særeje
dit dokument oprettes ...
5 - 10
Det tager 5 - 10 i reelt tidsforbrug

Ophævelse af ægtepagt om særeje

Det sker ofte, at ægtefæller opretter særeje i forbindelse med, at de bliver gift. Hvis de senere beslutter, at de ikke længere ønsker særeje – men derimod fælleseje - skal den tidligere ægtepagt om særeje ophæves. Ophæv jeres særeje nemt og sikkert med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 599,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

5 - 10 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er ophævelse af særeje?

Særeje mellem ægtefæller oprettes ved en ægtepagt, der kort fortalt er en aftale mellem ægtefællerne om formuefordeling. For at ophæve en ægtepagt om særeje, skal der oprettes en ny ægtepagt, der annullerer den tidligere indgåede ægtepagt om særeje.

Ægtefællerne vil herefter få formuefællesskab (også kaldet delingsformue eller fælleseje) i deres ægteskab, hvilket er lovens udgangspunkt for ægtefæller. Formuefællesskab betyder kort fortalt, at der vil ske ligedeling i tilfælde ægteskabets ophør.

For en mere dybdegående forklaring, kan du læse mere om, hvad en ægtepagt om særeje er her.

Hvem kan bruge en ægtepagt om ophævelse af særeje?

Ægtepagten om ophævelse af særeje er til jer, der er gift og som tidligere har oprettet en ægtepagt om særeje. I kan lave en ægtepagt om ophævelse af særeje, uanset hvilken form for særeje I tidligere har oprettet (fuldstændigt særeje, kombinationssæreje eller skilsmissesæreje). Du skal dog være opmærksom på, at denne ægtepagt ikke kan bruges, hvis særejet er oprettet af en anden person. Det vil sige, hvis en person har givet en gave eller lignende til en af ægtefællerne og oprettet særeje omkring denne gave.

Lav jeres ægtepagt om ophævelse af særeje her

Hvorfor skal vi ophæve særejet?

Der kan være mange personlige årsager til, at I ønsker at ophæve jeres særeje. En gennemgående årsag er dog ofte, at ægteskaber ændrer sig over tid. Baggrunden for, hvorfor I tidligere valgte at oprette et særeje er måske ikke længere aktuelt. Måske ønsker I at sikre hinanden bedre nu, eksempelvis i forhold til, hvis den ene ægtefælle går bort. I denne situation kan en ophævelse af særeje være løsningen for jer. I kan ophæve jeres særeje både for et generelt særeje eller særeje over bestemte aktiver.

Hvordan virker ophævelse af særeje?

Med Legal Desk kan I vælge at afvikle jeres eksisterende særeje på tre forskellige måder:

  • Fuldstændig afvikling nu

    Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), bliver formuefællesskab på datoen, hvor ægtepagten om ophævelse af særeje tinglyses.

  • Aftrapning

    Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), overgår til formuefællesskab med en vis procentdel om året indtil det hele er formuefællesskab. I bestemmer selv procentsatsen.

  • Tidsbegrænsning

    Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), bliver formuefællesskab på en bestemt dato, I selv vælger.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan gør vi ophævelsen af særejet gyldigt?

Når I har gennemført formularen og købt jeres ægtepagt om ophævelse af særeje, modtager I den med det samme. Herefter skal den dateres og underskrives af begge ægtefæller. Vær opmærksom på, at ægtepagten skal tinglyses for at opnå gyldighed. I kan bestille Legal Desk tinglysningsservice i forbindelse med, at I udfylder formularen og dermed lade os ordne tinglysningen for jer. Uanset hvem der tinglyser ægtepagten, skal der betales en tinglysningsafgift til det offentlige på 1.850 kr.

Ophævelse af særeje

Sikrer den længstlevende ægtefælle

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

Inkl. tinglysning

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 599,-

Inkl. moms

Ophæv særeje nu

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat