Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ophævelse af særeje - ægtepagt

Det sker ofte at ægtefæller opretter særeje i forbindelse med, at de bliver gift. Hvis de senere beslutter, at de ikke længere ønsker særeje - men derimod fælleseje - skal den tidligere ægtepagt om særeje ophæves. Ophæv jeres særeje nemt og sikkert med Legal Desk.

LEGAL DESK
499 KR.
+
OPRET PÅ
5 - 10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er ophævelse af særeje?

Særeje mellem ægtefæller oprettes ved en ægtepagt, der kort fortalt er en aftale mellem ægtefællerne om formuefordeling. For at ophæve en ægtepagt om særeje, skal der oprettes en ny ægtepagt, der annullerer den tidligere indgåede ægtepagt om særeje. Ægtefællerne vil herefter få formuefællesskab i deres ægteskab, hvilket er lovens udgangspunkt for ægtefæller.

Hvem kan bruge en ægtepagt om ophævelse af særeje?

Ægtepagten om ophævelse af særeje er til jer, der er gift og som tidligere har oprettet en ægtepagt om særeje. I kan lave en ægtepagt om ophævelse af særeje, uanset hvilken form for særeje I tidligere har oprettet (fuldstændigt særeje, skilsmissesæreje eller kombinationssæreje). Du skal dog være opmærksom på, at denne ægtepagt ikke kan bruges, hvis særejet er oprettet af en anden person. Det vil sige, hvis en person har givet en gave eller lignende til en af ægtefællerne og oprettet særeje omkring denne gave.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal vi ophæve særejet?

Der kan være mange personlige årsager til, at I ønsker at ophæve jeres særeje. En gennemgående årsag er dog ofte, at ægteskaber ændrer sig over tid. Baggrunden for, hvorfor I tidligere valgte at oprette et særeje er måske ikke længere aktuelt. Måske ønsker I at sikre hinanden bedre nu, eksempelvis i forhold til, hvis den ene ægtefælle går bort. I denne situation kan en ophævelse af særeje være løsningen for jer. I kan ophæve jeres særeje både for et generelt særeje eller særeje over bestemte aktiver.

Hvordan virker ophævelse af særeje?

Med Legal Desk kan I vælge at afvikle jeres eksisterende særeje på tre forskellige måder:

  • Fuldstændig afvikling nu: Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), bliver formuefællesskab på datoen, hvor ægtepagten om ophævelse af særeje tinglyses.

  • Aftrapning: Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), overgår til formuefællesskab med en vis procentdel om året indtil det hele er formuefællesskab. I bestemmer selv procentsatsen.

  • Tidsbegrænsning: Alt hvad der tidligere var omfattet af særejet (beskrevet i jeres tidligere ægtepagt), bliver formuefællesskab på en bestemt dato, I selv vælger.

Hvordan gør vi ophævelsen af særejet gyldigt?

Når I har gennemført formularen og købt jeres ægtepagt om ophævelse af særeje, modtager I den med det samme. Herefter skal den dateres og underskrives af begge ægtefæller. Vær opmærksom på, at ægtepagten skal tinglyses for at være gyldig. I kan selv foretage tinglysningen - nemt og hurtigt. Læs mere om, hvordan du tinglyser ægtepagter i vores vejledning om tinglysning.

Hvis I ikke selv ønsker at tinglyse ophævelsen af særejet, så kan I også benytte jer af Legal Desk tinglysningsservice.

Start jeres ægtepagt om ophævelse af særeje her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler