Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagten adskiller sig fra almindelige fuldmagter ved først at træde i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan tage vare på sig selv, for eksempel i tilfælde af demens eller senilitet. Med en fremtidsfuldmagt oplever fuldmagtsgiveren på den måde ofte større tryghed, fordi vedkommende får medbestemmelse over sin fremtid.

LEGAL DESK
299 KR.
+
TIDSFORBRUG
10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
2.000 KR.

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

En fuldmagt er et dokument, der giver modtageren (kaldet fuldmægtigen) ret til at foretage handlinger på vegne af udstederen af fuldmagten (kaldet fuldmagtsgiveren). En fremtidsfuldmagt (også kaldet en pårørendefuldmagt eller varig/vedvarende fuldmagt) er en speciel type af fuldmagt, der først træder i kraft hvis fuldmagtsgiveren bliver ude af stand til at varetage sine egne interesser, som for eksempel ved demens (inklusiv eksempelvis Alzheimers), senilitet eller anden sygdom.

Fremtidsfuldmagten sikrer altså, at en (eller to) bestemte personer kan hjælpe fuldmagtsgiveren med vedkommendes økonomiske og personlige forhold, hvis fuldmagtsgiveren på et senere tidspunkt på grund af sygdom eller fremskreden alder ikke selv kan gøre dette.

Alle kan lave en fremtidsfuldmagt. Det eneste krav er, at både fuldmagtsgiver og fuldmægtigen (den der modtager fuldmagten) er myndige.

Hvis du har brug for en fuldmagt, der træder i kraft med det samme, skal du bruge vores almindelige fuldmagt på dansk eller vores fuldmagt på engelsk.

Der er kommet nye regler for fremtidsfuldmagter!

I maj 2016 blev der vedtaget en ny lov omkring fremtidsfuldmagter. Det betyder, at reglerne for hvordan du opretter en fremtidsfuldmagt er blevet ændret - du kan her læse mere om de nye regler. Loven er vedtaget, men er ikke trådt i kraft endnu. Før den kan træde i kraft skal der ske en del tekniske foranstaltninger i det offentlige, og det er disse foranstaltninger, vi afventer. Der er ikke blevet givet en frist for, hvornår vi kan regne med at denne proces er afsluttet, og på den måde er vi og jer, vores kunder, i samme båd - vi må tage plads i venterummet.

Hvis du ønsker at købe en fremtidsfuldmagt

Lige nu kan vi desværre ikke tilbyde dig en fremtidsfuldmagt, da dokumentet vil være ugyldigt, når den nye lov træder i kraft. Så snart den nye lov træder i kraft, vil du igen være i stand til at købe din fremtidsfuldmagt her.

Hvis du tidligere har købt en fremtidsfuldmagt

Der er visse bestemmelser i den nye lov, som vil påvirke dit dokuments gyldighed. Når loven træder i kraft, skal du derfor tjekke, hvad den i praksis betyder for gyldigheden af din fremtidsfuldmagt. Vi holder løbende siden her opdateret omkring den nye lov, så du fremadrettet ved, hvad du skal forholde dig til.

Sådan laver du en fremtidsfuldmagt med Legal Desk

Med Legal Desk kan du nemt, billigt og sikkert lave en fremtidsfuldmagt på under 10 minutter. Se hvordan det virker:

Hvorfor skal jeg lave en fremtidsfuldmagt?

Der er en række fordele forbundet med at oprette en fremtidsfuldmagt - både for fuldmagtsgiveren og for fuldmægtigen (den der modtager fuldmagten):

 • Som fuldmagtsgiver bestemmer du, hvem der skal varetage dine interesser, hvis du selv bliver ude af stand til det

 • Med en fremtidsfuldmagt undgår du at blive umyndiggjort, hvis du senere hen ikke kan varetage dine egne interesser (umyndiggørelse sker i en del tilfælde for at lette processer, eksempelvis i forbindelse med salg af hus)

 • Som fuldmagtsgiver undgår du, at din formue anbringes og forvaltes efter reglerne i Værgemålsloven

 • Fremtidsfuldmagten kan udarbejdes og underskrives, mens du fortsat er i stand til dette - og den vil først træde i kraft, hvis du mister evnen til at tage vare på dine egne interesser

 • En fremtidsfuldmagt giver (en) nærtstående person(er) mulighed for, at sørge for de økonomiske og personlige forhold for dig, hvis du på et tidspunkt ikke selv er i stand til at varetage dine egne interesser - eksempelvis på grund af sygdom eller anden svækkelse.

Hvad indeholder fremtidsfuldmagten?

Med en fremtidsfuldmagt fra Legal Desk sikrer du dig omkring forskellige relevante forhold. Dokumentet udarbejdes med udgangspunkt i følgende spørgsmål:

 1. Hvem er fuldmagtsgiver?

 2. Hvem kan handle på vegne af fuldmagtsgiver?

 3. Hvad omfatter fuldmagten?

 4. Kan fuldmagten overdrages?

 5. Hvad med administrationen?

 6. Hvordan håndteres interessekonflikter?

 7. Må der gives gaver på vegne af fuldmagtsgiver?

 8. Hvad med fuldmægtigens udgifter?

 9. Hvornår træder fuldmagten i kraft?

 10. Hvordan tilbagekaldes fuldmagten?

 11. Korrekt påtegning af vitterlighedsvidner.

Hvad er fremtidsfuldmagtens beføjelser?

Fremtidsfuldmagten giver samme beføjelser som en generalfuldmagt og giver på den måde fuldmægtigen(e) (den/dem der modtager fuldmagten) ret til at foretage enhver handling på vegne af fuldmagtsgiveren. Dette omfatter blandt andet at råde over penge, sælge eller pantsætte fast ejendom eller handle i forhold til offentlige myndigheder. Forskellen på de to fuldmagtstyper er blot, at fremtidsfuldmagten først træder i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere er i stand til at tage vare på sig selv.

Hvordan gør jeg fremtidsfuldmagten gyldig?

Når du har udfyldt formularen og gennemført betalingen, modtager du med det samme din fremtidsfuldmagt med e-mail.

Herefter skal dokumentet dateres og underskrives af fuldmagtsgiver. Din fremtidsfuldmagt vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, advokatassistance eller lignende. Det er ikke påkrævet, men vi anbefaler, at du bruger vitterlighedsvidner, når du underskriver fremtidsfuldmagten.

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Lån & Gaver

Dokumenter Erhverv

Vent venligst...