Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Fremtidsfuldmagt

Fremtidsfuldmagter adskiller sig fra almindelige fuldmagter ved først at træde i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere kan tage vare på sig selv, eksempelvis i tilfælde af demens, senilitet eller anden sygdom. Vores fremtidsfuldmagt er fuldt opdateret i forhold til den seneste lovændring og vejledning fra den 30. august 2017.

LEGAL DESK
499 KR.
+
OPRET PÅ
10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
2.000 KR.
Start Nu

Hvad er en fremtidsfuldmagt?

Overordnet er en fuldmagt et dokument, der giver modtageren (kaldet fuldmægtigen) ret til at foretage handlinger på vegne af udstederen af fuldmagten (kaldet fuldmagtsgiveren). En fremtidsfuldmagt (også kaldet en pårørendefuldmagt eller varig/vedvarende fuldmagt) er en speciel type af fuldmagt, der først træder i kraft, hvis fuldmagtsgiveren bliver ude af stand til at varetage sine egne interesser, som for eksempel ved demens, senilitet eller anden sygdom. 

Fremtidsfuldmagten sikrer altså, at en (eller to) angivne personer kan hjælpe med fuldmagtsgiverens økonomiske og personlige forhold, hvis fuldmagtsgiveren på et senere tidspunkt, på grund af sygdom eller fremskreden alder, ikke selv kan gøre dette.

Legal Desks fremtidsfuldmagt inkluderer også registrering

For at en fremtidsfuldmagt opnår gyldighed, skal den registreres i fremtidsfuldmagtsregisteret på tinglysning.dk og underskrives af fuldmagtsgiver med NemID samt underskrives foran en notar. Hvis du laver en fremtidsfuldmagt gennem Legal Desk, sørger vi for at registrere den i registeret for fremtidsfuldmagter. Det betyder, at du bare skal underskrive med NemID og herefter underskrive fremtidsfuldmagten foran en notar.

Hvem kan lave en fremtidsfuldmagt?

Alle kan lave en fremtidsfuldmagt. Det eneste krav er, at både fuldmagtsgiver og fuldmægtigen (den der modtager fuldmagten) er myndige. Det betyder også, at en fremtidsfuldmagt er for alle, der ønsker sikkerhed for fremtiden, uanset om man er syg eller ej og uanset hvor gammel man er. En fremtidsfuldmagt kan kun omhandle én person som fuldmagtsgiver, uanset om man eksempelvis er ægtefæller og ønsker at være gensidigt fuldmægtige for hinanden.  

Hvis du har brug for en fuldmagt, der træder i kraft med det samme, skal du bruge vores almindelige fuldmagt på dansk eller vores fuldmagt på engelsk.

Hvad giver fremtidsfuldmagten ret til?

Fremtidsfuldmagten giver samme rettigheder som en generalfuldmagt og giver på den måde fuldmægtigen(e) ret til at foretage enhver handling på vegne af fuldmagtsgiveren, både personlige og økonomiske forhold. Dette omfatter blandt andet at råde over penge, sælge fast ejendom eller varetage fuldmagtsgiverens interesser i forhold til offentlige myndigheder.

Forskellen på de to fuldmagtstyper er, at fremtidsfuldmagten først træder i kraft, hvis fuldmagtsgiveren ikke længere er i stand til at tage vare på sig selv. Derudover skal fremtidsfuldmagten registreres digitalt i Fremtidsfuldmagtregisteret og underskrives foran en notar. På den måde kan Statsforvaltningen og domstolene tilgå fremtidsfuldmagter, hvilket medvirker til at undgå misbrug af fremtidsfuldmagter og på den måde beskytte den enkelte fuldmagtsgiver.

Se hvordan Legal Desk virker. Læs mere om fremtidsfuldmagt under videoen.

Nye regler for fremtidsfuldmagter!

I maj 2016 blev der vedtaget en ny lov omkring fremtidsfuldmagter og den 30. august 2017 udgav Jusititsministeriet en vejledning, som nærmere beskriver de praktiske procedurer ved fremtidsfuldmagter. Det betyder i praksis, at reglerne for hvordan du opretter en fremtidsfuldmagt er blevet ændret. Legal Desks fremtidsfuldmagt er udarbejdet i overensstemmelse med disse nye regler og lever derfor op til den nuværende lovgivning.

Hvorfor skal jeg lave en fremtidsfuldmagt?

Der er en række fordele forbundet med at oprette en fremtidsfuldmagt - både for fuldmagtsgiveren og for fuldmægtigen:

  • Som fuldmagtsgiver bestemmer du, hvem der skal varetage dine interesser, hvis du selv bliver ude af stand til det

  • Med en fremtidsfuldmagt undgår du at blive umyndiggjort, hvis du senere hen ikke kan varetage dine egne interesser (umyndiggørelse sker i en del tilfælde for at lette processer, eksempelvis i forbindelse med salg af hus)

  • Som fuldmagtsgiver undgår du, at din formue anbringes og forvaltes efter reglerne i Værgemålsloven

  • Fremtidsfuldmagten kan udarbejdes og underskrives, mens du fortsat er i stand til dette - og den vil først træde i kraft, hvis du mister evnen til at tage vare på dine egne interesser

  • En fremtidsfuldmagt giver en nærtstående person(er) mulighed for, at sørge for de økonomiske og personlige forhold for dig, hvis du på et tidspunkt ikke selv er i stand til at varetage dine egne interesser - eksempelvis på grund af sygdom eller anden svækkelse.

Eksempel på fremtidsfuldmagt

Her kan du se et eksempel på, hvordan Legal Desks fremtidsfuldmagt ser ud (tryk på billedet for at se det i stor format):

“fremtidsfuldmagt”

Hvordan gør jeg fremtidsfuldmagten gyldig?

Når du har udfyldt formularen og gennemført betalingen, modtager du straks fremtidsfuldmagten. Inden for 24 timer har vi registreret din fremtidsfuldmagt i fremtidsfuldmagtsregisteret klar til din underskrift med NemID. Du kan herefter tage kontakt til en notar med henblik på at underskrive den foran en notar.

Når du har underskrevet din fremtidsfuldmagt foran en notar er den gyldig og ligger herefter i “hvile” indtil, eller hvis, der bliver brug for at sætte den i kraft. Der skal indsendes en anmodning til Statsforvaltningen om at fremtidsfuldmagten skal sættes i kraft, enten af dig som fuldmagtsgiver eller den fuldmægtige. Det er derefter Statsforvaltningen, der skal afgøre og sørge for at sætte din fremtidsfuldmagt i kraft, ud fra en vurdering om, hvorvidt du som fuldmagtsgiver ikke længere er i stand til at varetage dine egne forhold. Læs mere om, hvornår en fremtidsfuldmagt træder i kraft.

Hvis du ikke har adgang til internettet eller ikke har et NemID, kan du blive fritaget fra at underskrive din fremtidsfuldmagt digitalt. Læs mere om dette her.

Start din fremtidsfuldmagt her

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler