Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ændring af tegningsberettiget

Hvis du ønsker at ændre, hvem der kan handle på et selskabs vegne, skal du ændre selskabets tegningsregel. Du kan selv nemt og hurtigt lave de nødvendige dokumenter til dette med Legal Desk.

LEGAL DESK
349 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
3.000 KR.
Start Nu

Hvad er en tegningsberettiget?

Da et selskab alene er en såkaldt juridisk konstruktion uden en fysisk form, kan selskabet kun indgå aftaler med omverdenen ved hjælp af personer, der handler på dets vegne. Personer der kan handle på et selskabs vegne kaldes tegningsberettigede. Tegningsreglen i selskabets vedtægter bestemmer, hvilke personer som gyldigt kan indgå aftaler med bindende virkning for selskabet. Disse kan altså handle på vegne af selskabet og kan binde selskabet med de aftaler, de indgår.

Dette betyder dog ikke, at alle aftaler, selskabet indgår, skal underskrives af de tegningsberettigede. Selskabets medarbejdere vil næsten altid have en såkaldt stillingsfuldmagt til at underskrive aftaler med bindende virkning inden for deres område - som f.eks. en sælger, der underskriver en aftale med en kunde. For tegningsberettigede er der ingen begrænsninger for, hvilke aftaler de gyldigt kan indgå på vegne af selskabet i modsætning til folk med stillingsfuldmagter, der kun kan indgå aftaler inden for deres fuldmagt, f.eks. kundeaftaler.

Hvad er reglerne for tegningsregler?

Det er ikke et juridisk krav, at tegningsreglen skal optages i selskabets vedtægter, men dette anbefales generelt. Alle Legal Desk’s vedtægter for iværksætterselskab (IVS), anpartsselskab (ApS) og aktieselskab (A/S) indeholder derfor også en tegningsregel.

Hvis vedtægterne ikke indeholder nogen tegningsregel, betyder det, at alle selskabets ledelsesmedlemmer kan tegne (binde) selskabet hver især - altså hver direktør og bestyrelsesmedlem (hvis der er en bestyrelse).

Hvis man ønsker, at der skal gælde andre regler, såsom at der kræves flere personer for at binde selskabet, skal der oprettes en tegningsregel. Her kan man frit vælge, hvem der skal kunne tegne (binde) selskabet, uanset om det er navngivne ledelsespersoner eller ledelsesmedlemmer i forening. Har kan du se 3 eksempler på tegningsregler, der ofte anvendes:

  • Selskabet tegnes af en direktør og bestyrelsesformanden i forening (eller den samlede bestyrelse)

  • Selskabet tegnes af to direktører i forening

  • Selskabet tegnes af én direktør.

De tegningsberettigede i selskabets vedtægter kan alene være medlemmer af selskabets ledelse - og altså enten direktører eller bestyrelsesmedlemmer.

Hvem kan ændre tegningsreglen?

Selskabets tegningsregel vil, som nævnt, næsten altid fremgå af selskabets vedtægter. Selskabets tegningsregel og dermed selskabets vedtægter skal derfor ændres af selskabets ejere på en generalforsamling. Det kræver mindst et flertal på ⅔ af selskabets stemmer at ændre selskabets vedtægter og dermed tegningsreglen.

Hvordan ændres tegningsreglen i praksis?

Der skal udarbejdes et beslutningsreferat for generalforsamlingen, hvoraf beslutningen om at ændre selskabets tegningsret fremgår. Når ændringen er vedtaget, skal beslutningsreferatet underskrives og selskabets vedtægter ændres. Endeligt skal den nye tegningsregel registreres hos Erhvervsstyrelsen.

Du kan starte dit beslutningsreferat for ændring af tegningsregel her.

Hvor registrerer jeg ændring af tegningsregel?

Når du har lavet dit beslutningsreferat, skal du gå til Erhvervsstyrelsens IT-system, og her vælger du “Ændre virksomhed”:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Herefter kommer du til siden nedenfor, hvor du skal trykke på knappen “Start”:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Når du har klikket start, skal du logge på med dit NemID for firmaet eller med din digitale medarbejdersignatur:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Du vil herefter blive bedt om at acceptere betingelserne for brug af systemet:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Nu er du logget ind, og du kan indtaste CVR-nummeret for det selskab, der skal have ændret tegningsreglen:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Når du har fundet virksomheden, skal du trykke på “Ændre” og herefter “Rediger virksomhed”:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

På denne side skal du gå til “Tegningsregel” og trykke på “Rediger”:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Nu kan du skrive den nye tegningsregel, der fremgår af beslutningsreferatet. Systemet kontrollerer selv, om det lever op til kravene.

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Når du er tilfreds, skal du trykke på “Gem ændringer”.

Du er nu næsten færdig og skal gå ned til sektionen “Dokumentation” og trykke på rediger:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Du kan nu trykke på “Vedhæft” og vælge dit underskrevne beslutningsreferat og herefter de opdaterede vedtægter:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Når du uploader doumenterne skal det angives, om det er et generalforsamlingsreferat eller vedtægter:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Når du har valgt dette og datoen for godkendelse, skal du trykke på “Tilføj”. Dette gør du for både generalforsamlingsreferat og vedtægter.

Dokumentation er nu tilføjet og du skal trykke på “Gem ændringer”:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Du mangler nu kun at godkende ændringerne og betale et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 180 kr. Tryk på “Godkend og Afslut”:

vedhaeft dokumentation på virk.dk

Endelig skal du trykke på “Godkend og Betale” for at gennemføre ændringerne.

Når du kommer til betalingsform, skal du vælge “Separat faktura”.

Ændringen er nu gennemført, og du vil modtage en kvittering på e-mail fra Erhvervsstyrelsen i løbet af få minutter.

Du kan dobbelttjekke ændringerne ved at slå din virksomhed op på datacvr.virk.dk.

Tegningsreglen på din virksomhed er nu ændret!

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler