Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Samværsaftale

Med en samværsaftale skaber du faste og trygge rammer for dig og dine børn i en tid, der ofte er svær. Samværsaftalen giver dig desuden mulighed for at få hjælp fra myndighederne, hvis de aftalte rammer ikke overholdes.

LEGAL DESK
349 KR.
+
OPRET PÅ
5 - 10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
2.000 KR.
Start Nu

Hvorfor skal jeg lave en samværsaftale?

Når ægtefæller eller ugifte samlevende vælger at blive skilt eller ophæve samlivet, har barnet stadig ret til begge forældre. Forældrene har et fælles ansvar for, at barnet har god kontakt til dem begge.

Med en samværsaftale kan I som forældre bestemme præcis, hvornår I hver især skal have samvær med jeres barn, og hvordan ferier og højtider skal fordeles mellem jer. I samværsaftalen tages der også stilling til mere lavpraktiske forhold, såsom transport og omkostninger i forbindelse med samværet. Når I har lavet en samværsaftale vil det desuden være muligt for dig, at få hjælp fra fogedretten, hvis aftalerne ikke overholdes. På den måde er du sikret hjælp til, at aftalerne håndhæves i praksis.

Samværsaftalen giver således ikke kun tryghed for jer som forældre, men i lige så høj grad tryghed for jeres barn, da det mindsker uenighed om de praktiske forhold for samværet med jeres barn.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvem kan bruge en samværsaftale?

Denne samværsaftale kan bruges af forældre, der ophæver deres samliv, bliver separeret eller skilt og har børn sammen. Det er vigtigt, at der er enighed om, hvordan samværet skal udformes og gennemføres.

Barnet i centrum

Samværsaftaler bliver ofte udarbejdet i forbindelse med, at forældrene går fra hinanden, og der er derfor ofte mange følelser involveret. Det er dog vigtigt at huske på, at samværsaftalen bør have barnets interesser i centrum. Det er altså barnets behov, der bør være i fokus, og ikke forældrenes, når I vælger, hvordan samværsaftalen skal udformes.

Aftalen er bindende

I skal være opmærksomme på, at en samværsaftale, ligesom andre juridiske aftaler, er bindende. Det er muligt for Statsforvaltningen at ændre en eksisterende aftale, hvis det er til barnets bedste, men dette sker meget sjældent og er en meget besværlig proces. Aftalen kan altså som oftest ikke ændres, medmindre I begge er enige om ændringerne. Derfor er det vigtigt, at I laver en aftale, der skal kunne være gældende på lang sigt.

I har altid mulighed for at aftale noget andet end det, der fremgår af samværsaftalen - hvis I er enige om dette. Hvis der ikke kan opnås enighed om en fravigelse af aftalen, vil det altid være aftalens bestemmelser, der er gældende.

Hvordan gør jeg samværsaftalen gyldig?

Når du har udfyldt formularen og betalt for samværsaftalen, får du straks adgang til dokumentet. Herefter skal den underskrives af begge forældre. Samværsaftalen vil derefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende. Der er heller ikke behov for at kontakte eller sende aftalen til Statsforvaltningen.

Start din samværsaftale her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler