Legal Desk
93 87 78 89 Alle hverdage 9 - 17

Direktørkontrakt

Det er et lovkrav, at alle selskaber har en direktør. Direktørkontrakten sætter rammerne for ansættelsesforholdet mellem selskabet og direktøren. Med Legal Desk kan du nemt selv lave en direktørkontrakt, der lever op til de juridiske krav, og som gør både selskab og direktør tilfreds.

LEGAL DESK
599 KR.
+
TIDSFORBRUG
15 - 20 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
5.000 KR.
Start Nu

Hvad er en direktørkontrakt?

Direktørens rolle i selskabet er at varetage den daglige ledelse og drift. I direktørkontrakten tages der derfor stilling til alle de vigtigste områder, såsom direktørens ansvarsområder, løn og opsigelse. Direktørkontrakten - eller direktøraftalen - regulerer altså personens ansættelse som direktør i selskabet. Dette gælder for både iværksætterselskaber, anpartsselskaber og aktieselskaber.

Hvorfor skal jeg lave en direktørkontrakt?

Det er som udgangspunkt ikke et krav, at der udarbejdes en ansættelseskontrakt mellem selskabet og direktøren - det er dog klart en fordel i langt de fleste scenarier. En direktørkontrakt sikrer nemlig trygge og faste rammer for både selskab og direktør i tilfældet af, at der er flere ejere af selskabet. Her undgår man misforståelser omkring ansættelsesvilkår, såsom løn og ferie. Hvis du alene ejer selskabet er en direktørkontrakt også en fordel, hvis du for eksempel på sigt ønsker at trække løn ud af selskabet. 

Direktører er desuden generelt ikke omfattet af hverken funktionærloven (minimumsregler for opsigelsesvarsel, ferie, barsel og opsigelse ved sygdom og lignende) eller overenskomstaftaler. Der er derfor i høj grad aftalefrihed i ansættelsesforholdet, hvorfor ansættelsesforholdet reguleres af direktørkontrakten.

På baggrund af det vil direktørkontrakten ofte være væsentlig længere og regulere mere end en “normal” ansættelseskontrakt, da den bør regulere de forhold, som normalt vil være givet af funktionærloven.

Hvad indeholder direktørkontrakten?

Legal Desks direktørkontrakt indeholder alle de vigtigste forhold for direktørens ansættelse i selskabet. Kontrakten kan naturligvis tilpasses dine ønsker og omfatter blandt andet:

  1. Direktørens rettigheder og pligter: Herunder dato for tiltræden, ansvarsområde, hverv under ansættelsen, tavshedspligt og eventuelt immaterielle rettigheder, kunde- og konkurrenceklausuler.

  2. Direktørens økonomisk rettigheder: Herunder løn, frynsegoder, pension og ferie.

  3. Ophør: Direktørens fratrædelse, afskedigelse og eventuel fratrædelsesgodtgørelse.

  4. Afgørelse af tvister: Hvordan uenighed om fortolkning af aftalen skal afgøres, hvis det opstår.

Denne aftale bør kun anvendes, hvis der er tale om en “egentlig direktør”. Det vil sige en person, der kun rapporterer til selskabets bestyrelse eller ejer(e) eller selv ejer mindst 5% af selskabet, og som bliver registreret som direktør hos Erhvervsstyrelsen. Hvis der i stedet er tale om person, der har direktørtitel, men som eksempelvis skal have vilkår som funktionær, bør du ikke benytte denne kontrakt. Her kan du i stedet bruge vores ansættelseskontrakt for funktionærer.

Hvordan gør jeg direktørkontrakten gyldig?

Når du har udfyldt formularen og gennemført betalingen, modtager du direktørkontrakten klar til underskrift med det samme. Herefter skal direktørkontrakten dateres og underskrives af direktøren og af selskabet (den tegningsberettigede). Direktørkontrakten vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende.

Start din direktørkontrakt her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Lån & Gaver

Dokumenter Erhverv

Vent venligst...