Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Gavebrev

Hvis du ønsker at give en stor gave, der overstiger, hvad man normalt ville give til jul eller fødselsdage, skal du være opmærksom på, at der måske skal betales gaveafgift. Det kan desuden være en fordel at lave et gavebrev, hvor gavens størrelse og vilkårene for gaveoverdragelsen, såsom særeje, fastsættes.

LEGAL DESK
249 KR.
+
OPRET PÅ
10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.500 KR.
Start Nu

Hvad er et gavebrev?

Et gavebrev er dokumentation for, at en person har givet en anden person en større gave. Gavebrevet beskriver herudover også de eventuelle vilkår, der er forbundet med modtagelse af gaven. Du kan se et eksempel på Legal Desks gavebrev her.

Dette gavebrev kan både anvendes, uanset om gaven er en pengegave i form kontanter eller andet, som for eksempel smykker eller aktier. Dette gavebrev kan dog ikke anvendes, hvis du ønsker at give en fast ejendom som gave, som for eksempel en ejerlejlighed.

Hvis du ønsker at give en pengegave til et af dine børn, men ikke ønsker, at dine børn indbyrdes skal stilles ulige, kan du overveje at lave et arveforskud i stedet for et gavebrev.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvorfor skal jeg lave et gavebrev?

Hvis du skal give en større gave, kan der med et skriftligt gavebrev opnås en række fordele:

  • Gavebrevet fungerer som dokumentation (bevis) for, at det givne rent faktisk er en gave, og hverken er et lån eller et salg mod betaling

  • Gavebrevet bestemmer de nærmere vilkår for gaven, herunder hvem der skal betale gaveafgiften

  • Gavebrevet giver gavegiver mulighed for at bestemme, at gaven skal være modtagerens særeje

Kan jeg bruge et gavebrev til pengegaver?

Du kan også bruge Legal Desk’s gavebrev, hvis du f.eks. skal give større pengegaver - uanset om det er pengegaver til konfirmation, pengegaver til bryllup eller pengegaver i andre anledninger.

Gaver mellem ægtefæller

Hvis gaven skal gives mellem ægtefæller, kan du ikke bruge gavebrevet, da der gælder særlige regler for gaver mellem ægtefæller. Du skal i stedet lave en gaveægtepagt, der skal tinglyses. Du kan læse mere om gaveægtepagten her.

Gaveafgift

Det er vigtigt at være opmærksom på, at det at give en gave kan være forbundet med en gaveafgift alt efter størrelsen på gaven, og til hvem den gives. Gaveafgiften er en vis procentdel af værdien af gaven, der ligger over en given grænseværdi. Du kan læse mere om gaveafgift og de gældende grænseværdier i vores artikel om gaveafgift.

Særeje

Som nævnt ovenfor kan du med gavebrevet fastsætte vilkårene for gaven. Gavebrevet giver nemlig mulighed for vilkår om eksempelvis fuldstændigt særeje eller kombinationssæreje. Dette betyder, at gaven vil forblive modtagerens ejendom, uanset om vedkommende måtte blive skilt. Hvis du gerne vil vide mere om de forskellig former for særeje, kan du eventuelt se vores artikel om særeje.

Hvordan gør jeg gavebrevet gyldigt?

Når du har gennemført formularen og købt dit gavebrev, modtager du det med det samme. Herefter skal gavebrevet dateres og underskrives af gavegiver. Dit gavebrev vil herefter være gyldigt, og der er altså ikke noget krav om tinglysning, advokatassistance eller lignende.

Start dit gavebrev her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler