Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Samejeoverenskomst

En samejeoverenskomst er til jer, der er samlevende, venner eller familie, som deler ejerskabet til en fast ejendom. Samejeaftalen (som den også kaldes) sikrer jer begge ved at skabe klarhed over, hvordan I hver især kan råde over den fælles bolig, herunder også hvordan eventuelle konflikter skal håndteres.

LEGAL DESK
349 KR.
+
OPRET PÅ
10 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvorfor skal vi lave en samejeaftale?

Samejeaftalen bør bruges, hvis man køber fast ejendom med nogen, som man ikke er gift med. Boligkøb er en af de største investeringer, som man foretager i livet. Det er derfor vigtigt, at der er afklaring omkring vilkårene for samejet. Samejeaftalen sikrer, at der er klare regler for samejet og hvordan det eventuelt opløses, og at hver af ejerne kan overskue konsekvenserne af at indgå samejet. Herved undgås konflikter mellem samejerne og der skabes en øget sikkerhed omkring den økonomiske investering.

Se, hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Uden samejeaftale kan det blive dyrt

Det kan få meget store økonomiske konsekvenser, hvis I ikke sørger for at få udarbejdet en samejeaftale, der tager højde for de juridiske aspekter af samejet. Det kan virke meget fjernt at indgå en samejeaftale, da man som oftest er på god fod, når samejet etableres ved at man køber en fast ejendom sammen. Erfaring viser imidlertid, at det kan blive meget dyrt ikke at beskytte sig imod eventuelle fremtidige konflikter.

Eksempel: Hvis en af jer stopper med at betale afdrag på lån til banken, vil banken typisk kræve betaling af renter og afdrag af den anden, da I som udgangspunkt hæfter solidarisk. Denne situation er selvfølgelig meget alvorlig for den anden ejer, der både kan risikere, at ejendommen kommer på tvangsauktion og en personlig konkurs.

Hvis I imidlertid har udarbejdet en samejeaftale, vil I have faste retningslinjer for, hvordan situationen løses, og hvordan I hver især kommer videre.

Hvem kan bruge en samejeaftale?

Denne samejeoverenskomst kan bruges, hvis I er to personer, der er ejer en fast ejendom sammen. I kan være ugifte samlevende eller blot venner, men I kan ikke bruge denne samejeoverenskomst, hvis I er gift. Samejeoverenskomsten kan bruges til både hus, rækkehus, ejerlejlighed og andelsbolig - uanset om det er en helårsbolig eller et fritidshus.

Hvad indeholder en samejeaftale?

Samejeaftalen bestemmer som nævnt, hvad der skal gælde mellem jer i forhold til jeres fælles ejendom.

Med en samejeaftale fra Legal Desk, sikrer I, at der er faste retningslinjer for følgende væsentlige spørgsmål vedrørende samejet af boligen:

  • Hvordan fordeles de løbende udgifter til boligen mellem jer?

  • Hvad sker der, hvis en af jer stopper med at betale de løbende udgifter til boligen?

  • Kan den ene af jer optage lån i sin andel af boligen?

  • Kan den ene af jer på eget initiativ udleje boligen til tredjemand?

  • Hvad sker der, hvis I har boet sammen i boligen og flytter fra hinanden? Hvem skal have boligen, og hvordan fungerer et salg fra en af jer til den anden?

  • Hvad sker der, hvis I ikke kan blive enige om salgsprisen på boligen, hvis ejendommen skal sælges?

  • Hvad sker der, hvis en af jer afgår ved døden?

Hvordan gør vi samejeaftalen gyldig?

Når du har gennemført formularen og købt samejeaftalen, får du straks adgang til den. Herefter skal aftalen dateres og underskrives af begge samlevende/ejere. Jeres samejeaftale vil herefter være gyldig, og der er således ikke noget krav om tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende

Start jeres samejeaftale her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler