Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Ændring af selskabsnavn

Navnet på selskabet er en vigtig del af markedsføringen af produkter og services, men det er ikke sikkert, at du rammer rigtigt første gang, eller det kan være, at du ønsker flere navne. Hos Legal Desk kan du selv lave et beslutningsreferat til ændring af selskabsnavn.

LEGAL DESK
349 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
3.000 KR.
Start Nu

Regler for selskabsnavn

Selskabets navn skal indeholde selskabsformen skrevet ud, eller som forkortelse (IVS, ApS eller A/S), så der ikke er tvivl om, hvilken type selskab det er, eksempelvis Blomsterhuset ApS, eller Blomsterhuset Anpartsselskab. Herudover er der ikke specifikke regler for selskabsnavne.

Der er dog endvidere en række begrænsninger, med hensyn til hvad du kan kalde dit selskab. Dit selskabs navn skal klart adskille sig fra andre selskabers navne, der er registreret i Erhvervsstyrelsens IT-system. Den nemmeste måde at kontrollere dette på er at lave en søgning i  Erhvervsstyrelsens CVR-register her:

Slå virksomheden op i Erhvervsstyrelsen

Ydermere må dit selskabs navn ikke indeholde slægtsnavn, firmanavn, forretningskendetegn eller varemærke, som selskabet ikke har ret til eller ejer. Du kan eventuelt tjekke, om dit selskabsnavn er registreret som varemærke i Patent- og Varemærkestyrelsens IT system:

Søg på virksomhedsnavnet hos Patent- og Varemærkestyrelsen

Endelig må dit selskabsnavn ikke kunne vildlede potentielle kunder ved f.eks. at kunne forveksles med en anden virksomhed. Det kan eksempelvis være vildledende, hvis du som legetøjsproducent vil kalde dit selskab LEIGO, da det vil kunne forveksles med LEGO.

Andre værktøjer, der kan være nyttige, når du skal kontrollere, om dit ønske til selskabsnavn er optaget, er en simpel Google-søgning, søgning hos domæne-registranter som DK-Hostmaster  eller Krak.

Sådan skifter du selskabets navn

Hvis du ønsker at skifte navnet på dit selskab, kræver dette en ændring af selskabets vedtægter. Der skal derfor afholdes en generalforsamling for selskabets ejere, hvor en ændring af navn skal besluttes og ændringerne i vedtægterne vedtages. Du skal være opmærksom på, at ændringer af selskabets vedtægter kræver, at mindst 2/3 af stemmerne fra ejerne stemmer for ændringen.

Legal Desks beslutningsreferat kan bruges, hvis alle ejerne accepterer ændringen af selskabsnavn. Hvis der er en konflikt omkring beslutningen, anbefales det ikke at bruge dette beslutningsreferat, men i stedet sørge for, at der bliver indkaldt til en fysisk generalforsamling, hvor der afgives stemmer, så beslutningen ikke kan anfægtes af en af ejerne.

For at registrere navneændringen for selskabet ved Erhvervsstyrelsen (som beskrevet nedenfor) skal der laves et beslutningsreferat af generalforsamlingen (også kaldet et generalforsamlingsprotokollat), hvor det blev besluttet at ændre selskabets navn. Beslutningsreferatet skal underskrives af dirigenten, der er mødelederen på generalforsamlingen. Denne mødeleder kan være en af ejerne.

Hvad er et binavn?

Et binavn er et sekundært navn for selskabet. Det kan f.eks. være, fordi selskabet driver forretning under flere navne eller brands. Hvis f.eks. Sørens Slagter ApS også tilbyder cateringydelser til fest, kan firmaet være interesseret i også at have navnet Sørens Catering ApS registreret som binavn.

Binavnet betyder, at andre selskaber ikke kan bruge navnet, så længe du har gyldig ret til navnet. Det vil derfor ofte være en god ide at registrere det gamle navn som binavn, da man dermed sikrer sig, at der ikke er andre selskaber, der kalder sig det efterfølgende og måske udnytter den goodwill og brand-værdi, man muligvis har opbygget.

Vedtægterne skal ændres

Du skal huske, at selskabets vedtægter også skal ændres, så det nye selskabsnavn fremgår af vedtægterne. Hvis det gamle navn skal optages som binavn, skal dette også indføres i vedtægterne. Hvis du har en kopi af dit selskabs vedtægter i f.eks. Word-format, kan du selv nemt rette navnet.

Lav beslutningsreferat med Legal Desk

Du kan selv lave et beslutningsreferat for ændring af selskabsnavn med Legal Desk. Beslutningsreferatet kan bruges, uanset om du ønsker at optagelse, ændring eller annullering af et nyt hovednavn eller binavn.

Du kan her starte dit beslutningsreferat for ændring af selskabsnavn.

Sådan gør du navneændringen gyldig

Når beslutningen om at ændre selskabets navn er vedtaget på generalforsamlingen, skal dette registreres hos Erhvervsstyrelsen ved at uploade generalforsamlingsreferatet og de nye vedtægter. Det vil normalt være dirigenten, der registrerer ændringerne hos Erhvervsstyrelsen. Du skal være opmærksom på, at registrering skal ske senest to uger efter beslutningen er vedtaget på generalforsamlingen.

Sådan gennemføres registreringen af navneændringen

Du starter med at gå til Erhvervsstyrelsens IT-system, og her vælger du “Ændre virksomhed”:

“Ændre

Herefter kommer du til siden nedenfor, hvor du skal trykke på knappen “Start”: 

start virksomhedændring på virk.dk

Når du har klikket start, skal du logge på med dit Nem-ID for firmaet eller med din digitale medarbejdersignatur:

log på med NEM-ID

Når du har fundet virksomheden, skal du trykke på “Ændre” og herefter “Rediger virksomhed”:

“Vælg

På denne side skal du gå til “Grundlæggende oplysninger” og trykke på “Rediger”:

“Vælg

Nu kan du skrive det nye navn. Husk at angive selskabstypen (IVS, ApS eller A/S) efter navnet:

“Skift

Som nævnt ovenfor, kan det også være en fordel at tilføje det tidligere navn som binavn, hvilket også kan gøre her.

Når du er tilfreds, skal du trykke på “Gem ændringer” i bunden af siden. 

Du er nu næsten færdig og skal gå ned til sektionen “Dokumentation” og trykke på rediger:

“Rediger

Du kan nu trykke på “Vedhæft” og vælge dit underskrevne generalforsamlingsreferat og herefter de opdaterede vedtægter:

vedhæft dokumentationen

Når du uploader doumenterne skal det angives, om det er et beslutningsreferat eller vedtægter:

angiv type af dokumentation

Når du har valgt dette og datoen for godkendelse, skal du trykke på “Tilføj”. Dette gør du for både beslutningsreferat og vedtægter.

Dokumentation er nu tilføjet og du skal trykke på “Gem ændringer”:

Godkend de vedhæftede filer

Du mangler nu kun at godkende ændringerne og betale et gebyr til Erhvervsstyrelsen på 180 kr. Tryk på “Godkend og Afslut”:

“[Kort

Endelig skal du trykke på “Godkend og Betale” for at gennemføre ændringerne. Når du kommer til betalingsform, skal du vælge “Separat faktura”.

Ændringen er nu gennemført og du vil modtage en kvittering på e-mail fra Erhvervsstyrelsen i løbet af få minutter. Du kan dobbelttjekke ændringerne ved at slå din virksomhed op på datacvr.virk.dk.

Navnet på din virksomhed er nu ændret!

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler