Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
NDA
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Hemmeligholdelsesaftale / NDA

Hvis andre får adgang til din virksomheds fortrolige oplysninger, såsom kundelister eller opfindelser, er det en fordel at lave en hemmeligholdelsesaftale. Opret og modtag hemmeligholdelsesaftale hurtigt og nemt med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad er en hemmeligholdelsesaftale?

Hemmeligholdelsesaftale er kendt under flere forskellige navne, såsom fortrolighedsaftale eller den engelske forkortelse NDA (Non-Disclosure Agreement). En hemmeligholdelsesaftale beskytter en eller begge parters fortrolige oplysninger, såsom opfindelser, kundeinformationer eller lignende, så de ikke kan offentliggøres og dermed skade indehaveren af oplysningerne. Hvis der er tale om samarbejde med, eller arbejde for, udenlandske parter, er det også muligt at lave en hemmeligholdelsesaftale på engelsk.

Opret og udfyld din hemmeligholdelsesaftale her

Ensidig eller gensidig hemmeligholdelsesaftale?

En hemmeligholdelsesaftale kan laves som enten en ensidig aftale eller en gensidig aftale. En ensidig fortrolighedserklæring betyder, at det kun er den ene part, der giver adgang til fortrolige oplysninger, og derfor skal beskyttes. En gensidig hemmeligholdelsesaftale betyder, at begge parter giver hinanden adgang til fortrolige oplysninger, hvorefter de begge skal forpligtes til ikke at videregive disse fortrolige oplysninger.

Hvad er ikke dækket af hemmeligholdelsesaftalen?

Hemmeligholdelsesaftalen beskytter kun oplysninger, der er fortrolige, og som ikke allerede er offentliggjort. Det betyder, at hemmeligholdelsesaftalen ikke beskytter oplysninger, der er offentligt tilgængelige. Det er derfor heller ikke muligt at “reparere” på en offentlig frigivelse af information ved efterfølgende at udarbejde en hemmeligholdelsesaftale. Når informationerne er spredt til offentligheden, vil oplysningerne ikke længere være fortrolige.

Hvem kan bruge denne hemmeligholdelsesaftale?

Hemmeligholdelsesaftaler kan bruges i mange forskellige tilfælde, men man ser dem ofte brugt i følgende tilfælde:

  • Virksomheder, der ønsker at beskytte de fortrolige oplysninger, de deler med en person eller anden virksomhed
  • Konsulenter eller lignende, der får adgang til fortrolige oplysninger, som tilhører en person eller virksomhed, og som derfor ønsker at skabe klare retningslinjer for, hvordan fortrolige oplysninger bliver delt

Hvad hvis man overtræder hemmeligholdelsesaftalen?

Hvis en part overtræder hemmeligholdelsesaftalen og altså deler fortrolige oplysninger med nogen i strid med hemmeligholdelsesaftalen, skal den overtrædende betale erstatning og en konventionalbod for overtrædelsen. En konventionalbod er et fixeret beløb, der betales som kompensation for overtrædelsen. Du kan i hemmeligholdelsesaftalen bestemme, hvor stor en konventionalbod, der skal betales ved overtrædelse.

Sådan virker Legal Desk

Hvordan gør man hemmeligholdelsesaftalen gyldig?

Når du har lavet hemmeligholdelsesaftalen, skal den underskrives af parterne til aftalen. I kan underskrive med NemID – enkelt og hurtigt – og der er hverken brug for at printe og scanne.

Underskriften gør aftalen gyldig, og der er derfor heller ikke behov for notar eller lignende.

Hemmeligholdelsesaftale / NDA

Udfyld, modtag og underskriv på 15 minutter

Nem oprettelse

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 399,-

Ekskl. moms

Opret her

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat