Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Hemmeligholdelsesaftale (NDA)

Hvis andre får adgang til din virksomheds fortrolige oplysninger, såsom kundelister eller opfindelser, er det en fordel at lave en hemmeligholdelsesaftale. Du kan lave en hemmeligholdelsesaftale hurtigt og nemt med Legal Desk.

LEGAL DESK
399 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
4.000 KR.
Start Nu

Hvad er en hemmeligholdelsesaftale?

Hemmeligholdelsesaftale er kendt under flere forskellige navne, såsom fortrolighedsaftale eller den engelske forkortelse NDA (Non Disclosure Agreement). En hemmeligholdelsesaftale beskytter en eller begge parters fortrolige oplysninger, såsom opfindelser, kundeinformationer eller lignende, så de ikke kan offentliggøres og dermed skade indehaveren af oplysningerne. Hvis der er tale om samarbejde med, eller arbejde for, udenlandske parter, er det også muligt at lave en hemmeligholdelsesaftale på engelsk.

Ensidig eller gensidig hemmeligholdelsesaftale?

En hemmeligholdelsesaftale kan laves som enten en ensidig aftale eller en gensidig aftale. En ensidig fortrolighedserklæring betyder, at det kun er den ene part, der giver adgang til fortrolige oplysninger, og derfor skal beskyttes. En gensidig hemmeligholdelsesaftale betyder, at begge parter giver hinanden adgang til fortrolige oplysninger, hvorefter de begge skal forpligtes til ikke at videregive disse fortrolige oplysninger.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvad er ikke dækket af hemmeligholdelsesaftalen?

Hemmeligholdelsesaftalen beskytter kun oplysninger, der er fortrolige, og som ikke allerede er offentliggjort. Det betyder, at hemmeligholdelsesaftalen ikke beskytter oplysninger, der er offentligt tilgængelige. Det er derfor heller ikke muligt at “reparere” på en offentlig frigivelse af information ved efterfølgende at udarbejde en hemmeligholdelsesaftale. Når informationerne er spredt til offentligheden, vil oplysningerne ikke længere være fortrolige.

Hvem kan bruge denne hemmeligholdelsesaftale?

Hemmeligholdelsesaftaler kan bruges i mange forskellige tilfælde, men man ser dem ofte brugt i følgende tilfælde:

  • Virksomheder, der ønsker at beskytte de fortrolige oplysninger, de deler med en person eller anden virksomhed
  • Konsulenter eller lignende, der får adgang til fortrolige oplysninger, som tilhører en person eller virksomhed, og som derfor ønsker at skabe klare retningslinjer for, hvordan fortrolige oplysninger bliver delt

Hvad hvis man overtræder hemmeligholdelsesaftalen?

Hvis en part overtræder hemmeligholdelsesaftalen og altså deler fortrolige oplysninger med nogen i strid med hemmeligholdelsesaftalen, skal den overtrædende betale erstatning og en konventionalbod for overtrædelsen. En konventionalbod er et fixeret beløb, der betales som kompensation for overtrædelsen. Du kan i hemmeligholdelsesaftalen bestemme, hvor stor en konventionalbod, der skal betales ved overtrædelse.

Hvordan gør man hemmeligholdelsesaftalen gyldig?

Når du har lavet hemmeligholdelsesaftalen skal den printes, dateres og underskrives af de parter, der bliver forpligtet af hemmeligholdelsesaftalen. Der er altså ikke behov for notar eller lignende for at gøre hemmeligholdelsesaftalen gyldig.

Start din hemmeligholdelsesaftale her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler