Legal Desk
93 87 78 89. Alle hverdage 9 - 17

Testamente over indbo

Med et testamente over indbo kan du bestemme, hvem der skal arve dine personlige ejendele. Et indbotestamente ændrer ikke på, hvor meget arvingerne skal have, men bestemmer, hvilke sædvanlige indbo-genstande de skal have.

LEGAL DESK
149 KR.
+
OPRET PÅ
10 - 15 MIN.

I STEDET FOR DEN TRADITIONELLE MÅDE

ADVOKAT
1.000 KR.
Start Nu

Hvad er et indbotestamente?

Et indbotestamente er et testamente, der bestemmer, hvordan dine forskellige personlige effekter skal fordeles ved din død, som for eksempel hvem, hvem der skal arve dine smykker, dine lænestole eller dit bornholmerur.

Indbotestamentet bestemmer derimod ikke, hvordan den samlede arv efter dig skal fordeles mellem dine arvinger, som for eksempel at visse arvinger skal arve mere end andre, at arven skal være særeje eller at visse personer skal have et legat. Hvis du ønsker at bestemme dette, skal du oprette et almindeligt testamente for enten enlige, ugifte samlevende eller ægtefæller.

Selvom man altså ikke ønsker, at der skal ske en fravigelse af arvelovens regler om ligedeling mellem livsarvinger, ønsker de fleste at bestemme, hvordan visse af deres ejendele skal fordeles mellem arvingerne.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvem kan bruge dette indbotestamente?

Dette indbotestamente kan både benyttes af enlige, ugifte samlevende og af ægtefæller. Indbotestamentet kan bruges, uanset om man har lavet, eller senere laver et notartestamente, der fordeler arven efter én, eller bestemmer, at arven skal være særeje.

Hvorfor skal jeg lave et indbotestamente?

Indbotestamentet giver dig sikkerhed for, at dine personlige ejendele bliver fordelt mellem dine arvinger i overensstemmelse med dine ønsker. Endvidere formindskes risikoen for konflikter mellem dine arvinger, da et indbotestamente fjerner usikkerhed om, hvordan de personlige effekter skal fordeles.

Hvad er ”sædvanligt indbo”?

Da indbotestamentet ikke kan bruges til at fravige ligedeling (eller skævdeling i medfør af et testamente), kan det kun bruges til såkaldt ”sædvanligt indbo”. "Sædvanligt indbo" betyder fysiske genstande, som tilhørte udstederen af indbotestamentet. Det kan eksempelvis være møbler, lamper, hårde hvidevarer, smykker eller ure. Meget dyre genstande vil dog falde uden for det "sædvanlige indbo". Dette vil eksempelvis være kostbare malerier, samlinger af sølvtøj eller ægte tæpper.

Hvis du skulle komme til at indsætte personlige effekter, som ikke falder ind under betegnelsen "sædvanligt indbo", vil indbotestamentet fortsat være gyldigt, men dog ikke for den pågældende ejendel, der er uden for kategorien “sædvanligt indbo.

Hvordan gør jeg indbotestamentet gyldigt?

Når du har gennemført formularen og købt dit indbotestamente, får du straks adgang til dokumentet. Herefter skal det dateres og underskrives af dig (arvelader). Dit indbotestamente vil herefter være gyldigt. I modsætning til et generelt testamente, er der ikke noget krav om underskrift foran en notar eller andet, såsom tinglysning, vitterlighedsvidner, advokatassistance eller lignende.

Start dit Indbotestamente her.

Start Nu

Det siger vores kunder

"Jeg fik lavet en ansættelseskontrakt lynhurtig og meget let. Ansættelseskontrakten beskrev lige præcis det jeg ønskede. Jeg vil helt klart anbefale Legal Desk."


HM Køreskole

"Tak for hjælpen med udarbejdelse af Ægtepagt. Brugervenligheden er i top og alt fra udfyldelse af dokument til vejledningen til efterfølgende at få ægtepagten tinglyst var meget intuitiv."


Anne Have Meyland

"Dejligt nemt og overskueligt site. Ganske brugervenligt og gennemtænkt. Jeg påtænker allerede at bruge jer igen senere idag :) Seriøst og ligetil."


Daniel Niels Nielsen

"Fantastisk nemt og hurtigt. Let overskueligt og dejligt at jeg kunne se/prøve at udfylde det hele før det skulle betales :) Fantastisk at der er standardbegrundelser, men at man også har mulighed for at skrive selv."


Gabrielle Lampl

"Jeg sad og skulle bruge et hurtigt dokument til afgiftfri pengegaver til børn. Jeg må sige, at det var det letteste i verden at oprette dokumen-tet. Let guided vejledning - superlet - siden kan bestemt anbefales."


Ib Olesen

”Nemt, intuitivt og billigt! Man er aldrig i tvivl, om det man gør er rigtigt, og det er samtidigt hurtigt og nemt. Jeg vil helt sikkert vende tilbage, næste gang jeg skal bruge et juridisk dokument.”


Anna Linnet

"Jeg fik lavet en ægtepagt, det er både hurtigt og nemt, samtidig bliver man rådført igennem hele processen på en måde der gør selv jura forståelig. Vil bestemt anbefale Legal Desk til andre."


Christian Lyck

"Det er enkelt og nemt, og da jeg i første omgang havde tastet forkert, skrev jeg blot en mail, hvorefter jeg fik hurtig hjælp til at udfylde korrekt, og fik også krediteret det første testamente uden problemer."


Marie Arendttorp

"Da jeg står overfor at skulle giftes med min kæreste havde vi et ønske om at oprette et særejedokument. Igennem hele processen følte man at der var styr på tingene. Ligeledes er outputtet professionelt udført."


Mikkel Holm Schou

”Det var utrolig nemt og overskueligt at bruge hjemmesiden! Det var dejligt, at man først betalte til sidst, så man kunne prøve at udfylde det, og dermed se, hvad det indeholdt. En super god oplevelse!”


Sidsel Linneberg

”Super service! Følte mig tryg hele vejen og fik endeligt den låneaftale på plads til mit firma. Havde lavet aftalen, printet og underskrevet på under 20 minutter.”


Lennert Stepien

"Overraskende nemt og billigt at bestille en ægtepagt hos legaldesk.dk. Kan klart anbefales, så uden tvivl 5 stjerner fra os."


Søren Jerne

"Jeg har længe overvejet at få lavet børnetestamente og så fandt jeg dette sted og de havde en fantastisk pris. Det var nemt at gå til og nemt at overskue. Dejligt at få styr på testamentet så jeg nu har ro i sjælen."


Dorte Pedersen

Dokumenter Privat

Arv

Samliv & Børn

Fuldmagter

Lån & Gaver

Bolig

Dokumenter Erhverv

Stiftelse af Selskab

Administration af Selskab

Medarbejdere

Diverse aftaler