Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Testamente
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Testamente for ugifte samlevende

En af de mest udbredte misforståelser omkring ugifte samlevende er, at de arver efter hinanden. Det gør de ikke – uanset om I har børn eller bor sammen. Den eneste måde, I sikrer hinanden på, er ved enten at blive gift eller lave et testamente for ugifte samlevende – hvilket I nemt og hurtigt kan gøre med Legal Desk. Vi forklarer i denne artikel mere om testamenter for ugifte samlevende.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 3.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, hvor du kan bestemme, hvordan arven efter dig skal fordeles. I testamentet kan du også bestemme, at arven efter dig skal være særeje. Det betyder, at dine arvinger ikke skal dele arven med deres eventuelle ægtefæller i tilfælde af separation, skilsmisse eller død. Hvis du ikke har lavet et testamente, vil arveloven bestemme, hvem der skal arve efter dig. Du kan læse mere om arvefordeling ud fra arveloven i vores artikel om, hvem der arver.

Hvis du har brug for at oprette et testamente for ugifte samlevende, kan du nemt, hurtigt og billigt gøre det med Legal Desk her.

Hvorfor bør vi lave et testamente?

Lever I som ugifte samlevende, anbefaler vi, at I laver et testamente (dette kaldes også et udvidet samlevertestamente). Grunden til det er, at ugifte samlevende ikke arver efter hinanden. Går den ene af jer bort, kan den længstlevende derfor ende i en svær økonomisk situation.

Med et testamente kan I sikre hinanden ved at beskrive jeres ønsker for arvefordelingen. Ønsker I dog ikke at tilgodese hinanden, men derimod nogle andre, skal I vælge testamente for enlige.

Hvis I ikke har testamente, og I har fælles- eller særbørn, skal I være opmærksomme på, at børnene arver alt fra den biologiske forælder. Det bestemmer arveloven, som gælder i alle tilfælde, hvor der ikke er lavet testamente. Er børnene umyndige, bliver arven sat ind på en spærret forvaltningskonto. Det betyder, at hverken den længstlevende samlever eller børnene har mulighed for at disponere over arven. Børnene får dog adgang til kontoen, så snart de bliver myndige. Hvis arven består af en fast ejendom, sætter det også den længstlevende familie i en svær situation. Grunden til det er, at børn som udgangspunkt ikke må eje fast ejendom. Det betyder i praksis, at den længstlevende familie kan blive nødt til at fraflytte den fælles bolig.   

Hvilken type testamente skal vi bruge?

Moderne familier er i dag sammensat på mange forskellige måder. Derfor kan I nedenfor læse mere om de forskellige typer af testamenter, der passer til lige netop jeres situation:

Testamente for ugifte samlevende med fællesbørn

Testamente for ugifte samlevende med særbørn

Testamente for ugifte samlevende uden børn

Lav dit testamente online på 15 minutter

Du kan spare tiden, besværet og pengene på en advokat og i stedet lave dit testamente online på kun ét kvarter med Legal Desk. Alt, hvad du skal gøre, er at udfylde vores formular og straks herefter vil du modtage dit 100 % juridisk gyldige testamente – klar til at blive underskrevet foran en notar. Her skal du være opmærksom på, at notaren vil opkræve en retsafgift på 300 kr.

Klik ‘Lav testamente nu’ for at lave dit testamente allerede i dag!

Testamente

Tag kontrol over din arv

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 1.199,-

Inkl. moms

Lav testamente nu

Spar 3.000,- ift. traditionel advokat