Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Testamente
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Testamente for enlige

Testamentet for enlige er til dig, der ønsker at bestemme, hvem der skal modtage din arv. På den måde sikrer du, at arven efter dig går til de personer, som du ønsker, den skal gå til. Du kan nemt og hurtigt oprette et testamente for enlige med Legal Desk. Læs mere om, hvordan du opretter dit eget testamente her.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 3.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

Indholdsfortegnelse

Hvad er et testamente?

Et testamente er et juridisk dokument, der bestemmer, hvordan arven efter dig skal fordeles. Hvis du ikke har lavet et testamente, er det arveloven, som bestemmer, hvordan arven efter dig bliver fordelt. Du kan læse mere om dette i vores artikel om hvem, der arver efter dig. Hvis du selv ønsker at bestemme, hvem der skal arve efter dig, skal du altså oprette et testamente.

Testamentet for enlige er lavet til dig, der enten er enlig eller har en samlever, som du ikke ønsker skal arve efter dig. Det er også en fordel at benytte denne type testamente, hvis du ønsker, at arven efter dig skal gå til eventuelle søskende frem for dine forældre. Du kan desuden anvende testamentet for enlige, uanset om du har børn eller ej.

Du kan oprette et testamente for enlige med Legal Desk ved at udfylde vores online formular. Formularen guider dig sikkert til målstregen, så du ender med et færdigt dokument, der er 100 % juridisk gyldigt og afspejler dine ønsker.

Hvorfor skal jeg lave et testamente?

Vi anbefaler alle at oprette et testamente, da du på den måde sikrer, at din vilje sker, når du engang går bort.

Du skal lave et testamente, hvis du har børn og ønsker:

  • at et eller flere af dine børns arv skal begrænses

  • at et eller flere af dine børn skal arve mere end de andre

  • at der er andre udover dine børn, der skal arve

  • at arven efter dig skal være særeje, så den ikke skal deles i tilfælde af, at dine børn bliver separeret eller skilt

Du skal lave et testamente, hvis du ikke har børn og ønsker:

  • at andre end dine forældre skal arve efter dig – eksempelvis søskende eller andre nærtstående

  • at din arv ikke tilfalder statskassen, hvis du ikke har legale arvinger

  • at arven efter dig skal være særeje, så den ikke skal deles i tilfælde af, at dine arvinger senere bliver separeret eller skilt

Hvordan fordeles arven efter mig med et testamente for enlige?

Når du laver et testamente for enlige, bliver du typisk præsenteret for en række forskellige arvemuligheder, som langt de fleste enlige vælger, når de laver deres testamente.

Hvis du har børn

Hvis du har børn, kan du vælge, om det udelukkende er dine børn, der skal arve, eller om der også er andre, der skal arve efter dig. Uanset hvad du vælger, kan du også vælge, hvordan fordelingen mellem dine arvinger skal være – skal de arve lige meget, eller skal nogen arve mere end andre?

Hvis du IKKE har børn

Hvis du ikke har børn, kan du vælge, om det skal være dine legale arvinger, der skal arve, eller om arven skal gå til andre arvinger. Uanset hvad du vælger, kan du også vælge, hvordan fordelingen mellem dine arvinger skal være – skal de arve lige meget, eller skal nogle arve mere end andre?

Hvis du vælger, at kun én person skal arve hele eller den overvejende størstedel af din efterladte formue, kaldes denne arving for universalarving.

Hvordan gør jeg et testamente gyldigt?

For at gøre et testamente gyldigt, skal det, efter det er udarbejdet, underskrives af dig foran en notar. Dette betyder rent praktisk, at du skal vente med at underskrive dit testamente, til du er hos notaren. Du kan læse mere om, hvordan du får en tid hos notaren, og hvad du skal medbringe i vores vejledning til notar.

Vi anbefaler altid, at du opretter et notartestamente, hvilket også er grunden til, at Legal Desk udelukkende tilbyder notartestamenter. Du skal dog være opmærksom på, at notaren vil opkræve en retsafgift på 300 kr.

Lav dit testamente online med Legal Desk

Du kan lave dit testamente online med Legal Desk på bare 15 minutter. Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores formular, hvorefter du modtager dit 100 % juridisk gyldige testamente – klar til at blive underskrevet!

Se hvordan Legal Desk virker.

Klik 'Lav testamente nu' for at gå i gang med dit testamente!

Testamente

Tag kontrol over din arv

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 1.199,-

Inkl. moms

Lav testamente nu

Spar 3.000,- ift. traditionel advokat