Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Arveregler og arveloven

Arvereglerne beskriver, hvem der arver efter dig, hvor meget de arver og en række andre arveforhold. Arvereglerne er primært beskrevet i arveloven, som kan være lidt tung at komme igennem for selv de fleste jurister. Derfor har vi samlet en oversigt her, så du kan finde alle de nødvendige oplysninger. Husk du kan bestemme over din arv med et testamente fra Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Inkl. moms

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 3.000,-

Ift. traditionel advokat

Hvor finder jeg arvereglerne?

Arvereglerne beskriver de generelle regler for, hvordan arven skal fordeles, når en person går bort. De danske arveregler er generelt beskrevet i arveloven, men der er også områder inden for arv, der er reguleret af andre love. Det gælder for eksempel arveafgift – det vil sige den afgift eller skat, der i nogle tilfælde skal betales af dem, der modtager arven. Arveafgift, der tidligere blev reguleret i det, der hed arveafgiftsloven, bliver nu reguleret i det, der i dag hedder dødsboskifteloven. Derfor bliver arveafgift i dag også betegnet som boafgift. Du kan læse mere om arveafgift/boafgift i vores artikel om arveafgift her.

Hvad indeholder arveloven?

Arveloven omhandler de mest grundlæggende regler omkring arv i Danmark. Arveloven omfatter blandt andet, hvem der arver, når en person går bort, hvilke regler, der gælder for testamente, muligheden for uskiftet bo og en lang række andre regler.

Du skal være opmærksom på, at pension ifølge arveloven ikke automatisk hører ind under den samlede arv. Hvis du ønsker, at en anden skal arve din pensionsopsparing, skal du derfor håndtere det i policen for den specifikke pensionsopsparing. Hvis det ikke skrives ind i pensionspolicen, vil pensionsopsparingen gå til den såkaldte “nærmeste pårørende”. Du kan læse mere om, hvad der gælder for arv og pension i vores artikel om arv og pension her.

Hvem arver efter arveloven?

Hvem der arver efter dig, er beskrevet i arveloven. Arveloven arbejder med såkaldte arveklasser, der bygger på den familiære relation. Du kan læse mere om, hvem der arver efter dig i vores artikel om arveret her.

Hvad nu, hvis jeg ønsker, at andre skal arve?

Hvis du ønsker, at andre end den eller de personer, der ifølge arveloven skal arve efter dig, skal du oprette et testamente. Et testamente er nemlig din mulighed for at vælge, hvem der skal arve efter dig. Du skal dog være opmærksom på, at du ikke kan gøre en ægtefælle eller børn arveløse, da de har har ret til tvangsarv. Den eneste mulighed, der er for, at de ikke skal modtage deres retmæssige tvangsarv, er ved at vedkommende samtykker til ikke at modtage arven og i den forbindelse laver et såkaldt arveafkald.

Lav selv dit testamente med Legal Desk

Du kan selv lave dit testamente online med Legal Desk – nemt, hurtigt og billigt. Det gælder. uanset om du ønsker at lave testamente for enligetestamente for ugifte samlevendetestamente for ægtefællerarveafkald eller arveforskud. Alt, hvad det kræver er, at du udfylder vores formular, og så modtager du dit dokument, klar til at blive underskrevet af en notar.

Klik ‘Lav testamente nu’ nedenfor for at gå i gang med det samme.