Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Beslutningsreferat
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Ny direktør

Hvad enten du skal afskedige en eksisterende direktør og ansætte en ny eller tilføje en ekstra direktør til dit selskab, så er der visse juridiske krav, der skal overholdes. Med Legal Desk kan du selv lave beslutningsreferatet, der er nødvendigt for at registrere en ny direktør.

Hos LegalDesk

Pris: 1.199,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 4.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvem kan træffe beslutning om ændring af direktør?

Før du kan komme i gang med at ændre direktionen i dit selskab, skal det først afklares, hvem der formelt skal træffe beslutningen.

Hvis dit selskab har en bestyrelse, så er det denne, som skal træffe beslutning om ændring i direktionen. Hvis selskabet alene er ledet af en eller flere direktører, skal beslutningen træffes af generalforsamlingen.

Bemærk, at vores beslutningsreferat for valg af ny direktør kun kan anvendes af kapitalselskaber (ApS og A/S) og derfor ikke af fonde, foreninger og lignende, der skal have en ny direktør.

Ændring af direktør i selskab med bestyrelse

Hvis dit anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S) har en bestyrelse, er det som nævnt denne, der skal træffe beslutningen. Dette er uanset, om der er tale om afskedigelse eller ansættelse af en ny direktør. Ændringen gennemføres ved, at der afholdes et bestyrelsesmøde, hvor beslutningen om at foretage ændringen vedtages. Hvis alle bestyrelsesmedlemmerne er enige herom, kan mødet foregå telefonisk, ved udveksling af mails eller ved et fysisk møde.

Det afgørende er, at mødet skal resultere i et mødereferat (bestyrelsesreferat), som formelt dokumenterer, at bestyrelsen har drøftet spørgsmålet og er blevet enige om at træffe beslutningen om at ændre i direktionen. Du kan læse mere om ændringer af ledelsen i et selskab her.

Ændring af direktør i selskab uden bestyrelse

Hvis dit selskab ikke har en bestyrelse, men alene ledes af en eller flere direktører, skal beslutningen om ændring af ledelsen foretages af ejerne i selskabet. Ejerne i selskabet er de personer, som ejer anparter eller aktier i det. For at ejerne kan træffe en beslutning, skal der afholdes en generalforsamling, hvor beslutningen vedtages.

Dette kan lyde omstændigt, men hvis alle ejerne er enige, behøver der ikke blive udsendt indkaldelser osv. – i stedet kan der afholdes en skrivebordsgeneralforsamling. En skrivebordsgeneralforsamling er en generalforsamling, som ikke bliver fysisk afholdt, men som alene udgør et dokument, som beskriver den/de beslutning(er), som ejerne ønsker at træffe. Det er her, at Legal Desk kommer ind i billedet. Du kan læse mere om ændringer af ledelsen i et selskab her.

Lav selskabsændringer med Legal Desk

Uanset om dit selskab skal ændre navn, oprette bestyrelse eller have nye vedtægter, kan du nemt og hurtigt foretage ændringen med Legal Desk. Vi har samlet det hele i én formular, så du frit kan vælge, hvilke selskabsændringer, du vil gennemføre – prisen er den samme, uanset hvor mange ændringer, du vælger at gennemføre på én gang.

Vælg frit mellem følgende selskabsændringer:

  • Godkendelse af årsrapport (ordinær generalforsamling)
  • Nye vedtægter
  • Ændring af selskabsnavn og/eller binavn(e)
  • Ændring af selskabets formål, direktion, tegningsregel, revision eller regnskabsår
  • Opret, afskaf eller ændre i bestyrelse

Når du har betalt og modtaget dine dokumenter, sørger vi for at registrere ændringerne hos Erhvervsstyrelsen inden for ca. 48 timer på hverdage, så snart at beslutningsreferatet er underskrevet.

Ny direktør i selskabet

Lav beslutningsreferat på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

Inkl. registrering

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 1.199,-

Ekskl. moms

Vælg ny direktør

Spar 4.000,- ift. traditionel advokat