Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

Ny direktør i dit selskab

Hvad enten du skal afskedige en eksisterende direktør og ansætte en ny eller tilføje en ekstra direktør til dit selskab, så er der visse juridiske krav, der skal overholdes. Med Legal Desk kan du selv lave et beslutningsreferat, der er nødvendigt for at registrere en ny direktør.

Hos LegalDesk

Pris: 349 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 3.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hos LegalDesk

349 kr.

Lav beslutningsreferat nu
Hos LegalDesk

Pris: 349 kr.

Hos Legal Desk

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Traditionel advokat

Spar 3.000 kr.

Ift. traditionel advokat

Hvem kan træffe beslutning om ændring af direktør?

Før du kan komme i gang med at ændre direktionen i dit selskab, skal det først afklares, hvem der formelt skal træffe beslutning om at gøre dette.

Hvis dit selskab har en bestyrelse, så er det denne, som skal træffe beslutning om ændring i direktionen. Hvis selskabet alene er ledet af en eller flere direktører, så skal beslutningen træffes af generalforsamlingen.

Bemærk, dette beslutningsreferat for valg af ny direktør kan kun anvendes af selskaber (IVS, ApS, A/S) og derfor ikke af fonde, foreninger og lignende, der skal have en ny direktør.

Sådan virker Legal Desk

video

Ændring af direktør i selskab med bestyrelse

Hvis dit iværksætterselskab (IVS)anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S) har en bestyrelse, så er det denne, der skal træffe beslutningen om at foretage ændringer i direktionen. Dette er uanset, om der er tale om afskedigelse eller ansættelse af en direktør. Ændringen sker således, at der afholdes et bestyrelsesmøde, hvor beslutningen om at foretage ændringen vedtages. Hvis alle bestyrelsesmedlemmerne er enige herom, kan mødet foregå telefonisk, ved en e-mail udveksling eller ved et fysisk møde.

Det afgørende er, at mødet skal resultere i et mødereferat (bestyrelsesreferat), som formelt dokumenterer, at bestyrelsen har drøftet spørgsmålet og er blevet enige om at træffe beslutningen om at ændre i direktionen.

Ændring af direktør i selskab uden bestyrelse

Hvis dit selskab ikke har en bestyrelse, men altså alene ledes af en eller flere direktører, skal beslutningen om ændring i direktionen foretage af ejerne i selskabet. Ejerne i selskabet er de personer, som ejer anparter eller aktier i dette. For at ejerne kan træffe beslutninger om selskabet, skal der afholdes en generalforsamling, hvor beslutningen vedtages.

Dette kan lyde lidt omstændeligt, men hvis alle ejerne er enige, behøver der ikke udsendes indkaldelser med videre, der kan blot afholdes en såkaldt skrivebordsgeneralforsamling. En skrivebordsgeneralforsamling er en generalforsamling, som ikke bliver fysisk afholdt, men som alene udgør et dokument, som beskriver den/de beslutning(er), som ejerne ønsker at træffe.

Lav dit beslutningsreferat med Legal Desk

Du kan selv lave dit beslutningsreferat med Legal Desk, uanset om der er tale om et beslutningsreferat for en generalforsamling eller et bestyrelsesmøde. 

Udfyld vores webformular, gennemfør betalingen og modtag straks dit beslutningsreferatet, der er klar til at blive underskrevet med NemID (læs mere om, hvordan dette gøres her). For at ændringerne træder i kraft, skal de registreres hos Erhvervsstyrelsen på virk.dk. Legal Desk tilbyder også at stå for denne del. Du skal blot tilvælge registreringsservice i formularen. Du kan også selv stå for registreringen ved at følge vores vejledning, som du finder her.

Samlet prisoversigt for beslutningsreferat til ændring i bestyrelse inklusiv registrering:

 Beslutningsreferat 349 kr.
 Legal Desk registreringsservice 299 kr.
 Offentligt gebyr for registrering* 180 kr.
 I alt 828 kr.


*Bemærk, registreringsgebyret til Erhvervsstyrelsen på 180 kr. er et offentligt gebyr, der altid skal betales ved registrering af ledelsesændringer.

Vil du vide mere, ring på
+45 9387 7889 eller fang os på
kontakt@legaldesk.dk

Business
Borsen
Ekstra Bladet
Politiken
Leder

Dokumenter Privat

Dokumenter Erhverv