Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Testamente
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Testamente for ugifte samlevende uden børn

Hvis I er ugifte samlevende og ikke har lavet et testamente, vil I ikke arve efter hinanden. Dette gælder uanset, hvor lang tid I har levet sammen. Med et testamente kan I selv styre, hvem der arver efter jer. Få et overblik over reglerne vedrørende testamente for ugifte samlevende uden børn her og opret jeres testamente gennem Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 649,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar kr. 3.500,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Indholdsfortegnelse

Hvad sker der, hvis vi ikke laver et testamente?

Hvis I som ugifte samlevende (I bor sammen som par, men er ikke gift) ikke laver et testamente, vil I ikke arve efter hinanden, uanset hvor mange år I har boet sammen. I stedet vil hele arven efter den, som først går bort, gå til den afdødes legale arvinger, mens den længstlevende samlever ikke vil modtage nogen arv. Legale arvinger betyder de arvinger (familie), der følger af arvelovens regler. Du kan læse mere om legale arvinger i vores artikel om hvem, der arver efter dig.

Hvordan fordeles arven efter den samlever, som først går bort?

Typisk er testamenter for ugifte samlevende gensidigt begunstigende. Det betyder, at I som samlevende vil begunstige hinanden mest muligt. Hvis en af jer afgår ved døden, vil den længstlevende med et testamente arve alt efter den anden samlever, da der ikke vil være nogen livsarvinger (børn og børnebørn), der skal tages hensyn til.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen. 

Hvordan fordeles arven efter længstlevende samlever?

Når den længstlevende samlever afgår ved døden, vil I kunne vælge, hvordan arven efter den længstlevende samlever skal fordeles.

1. Arven bliver delt mellem legale arvinger

Det betyder, at hvis længstlevende samlever stifter familie (indgår nyt ægteskab og/eller får børn), efter den ene samlever er gået bort, vil den nye familie arve efter længstlevende samlever. Hvis længstlevende samlever ikke stifter familie, efter den anden samlever er gået bort, vil arven efter længstlevende samlever fordeles ligeligt med halvdelen til de legale arvinger (familie) og halvdelen til den længstlevendes legale arvinger (familie). Legale arvinger er de arvinger, der følger af reglerne i arveloven. Du kan læse nærmere om, hvem der er dine legale arvinger i vores artikel om hvem, der arver efter dig

Eksempel: Mikkel og Mette bor sammen, og ingen af dem har børn. Hvis Mette afgår ved døden først, og Mikkel herefter stifter familie, vil den nye familie (ægtefælle og eventuelle børn) arve alt efter Mikkel i henhold til reglerne i arveloven. Hvis Mikkel ikke stifter ny familie, efter at Mette er gået bort, vil arven efter Mikkel blive delt, så Mettes arvinger efter arveloven vil arve halvdelen, mens Mikkels arvinger vil arve den anden halvdel.

Legaldesk 1 2 Plus 1 2

Mettes arvinger: 50%

Mikkels arvinger: 50%

2. Arven bliver delt mellem andre arvinger

Det betyder, at arven efter længstlevende samlever bliver fordelt mellem arvinger, der er valgt af jer. Det kan både være personer og fonde/foreninger, der skal arve. I kan selv vælge, hvordan fordelingen mellem arvingerne skal være.

Eksempel: Mikkel og Mette bor sammen, og ingen af dem har børn. Uanset hvem der bliver længstlevende samlever (dør sidst), vil arven blive delt mellem Mikkels nevø, Mettes niece og Kræftens Bekæmpelse med lige meget til hver (1/3).

Legaldesk 1 3 Plus 1 3 Plus 1 3

Mikkels nevø: 33,3%

Mettes niece: 33,3%

Kræftens Bekæmpelse: 33,3%

Hvordan gør vi et testamente gyldigt?

Når I har udarbejdet jeres testamente, skal I underskrive det foran en notar, for at det bliver gyldigt. Det betyder, at I skal vente med at underskrive jeres testamente, indtil I er hos notaren. I kan læse mere om, hvordan I får en tid hos notaren, og hvad I skal medbringe i vores artikel om, hvordan I underskriver for notar.

Lav testamentet online med Legal Desk

Tidligere var du afhængig af en advokat, hvis du skulle have lavet et testamente. I dag er det ikke længere nødvendigt med en advokat, da du nu kan lave et 100 % juridisk gyldigt testamente online gennem Legal Desk. 

Fordelen ved at bruge Legal Desk er, at du sparer tid, penge og besværet, da det ikke tager dig mere end 15 minutter, fra du er gået i gang, til du modtager dit testamente – klar til at blive underskrevet af en notar. Her skal du være opmærksom på, at notaren vil opkræve en retsafgift på 300 kr.

Klik ‘Lav testamente nu’ for at gå i gang med dit testamente allerede i dag!

Testamente

Tag kontrol over din arv

Få styr på papirarbejdet på 10 minutter

Udfyld og modtag straks

Vi hjælper dig hele vejen

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 649,-

Inkl. moms

Lav testamente nu

Spar 3.500,- ift. traditionel advokat