Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Ejeraftale
dit dokument oprettes ...
15
Det tager 15 i reelt tidsforbrug

Hvad er en deadlock-klausul?

En deadlock klausul bruges til at løse konflikter i et selskab, der har to ejere, som ejer lige meget hver. Deadlock-klausuler kan sættes sammen på forskellige måder, men du kan her læse om, hvordan den er sat sammen i Legal Desks ejeraftale.

Hos LegalDesk

Pris: 999,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 10.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

15 min.

Indholdsfortegnelse

Hvad er en deadlock-klausul?

Hvis en virksomhed har to ejere, der ejer lige meget hver (50/50), er der en risiko for, at virksomheden bliver lammet, hvis de bliver uenige om fundamentale forhold i virksomheden, såsom den videre strategi eller lignende. En deadlock-klausul er en bestemmelse i en ejeraftale, der bestemmer, hvad der skal ske, hvis der opstår en sådan konflikt mellem to ligeværdige ejere

Lav nemt og billigt en ejeraftale med deadlock-klausul gennem Legal Desk her.

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan fungerer en deadlock-klausul?

En deadlock-klausul kan sættes sammen på forskellige måder. I Legal Desks ejeraftale fungerer deadlock-klausulen således, at hvis ejerne bliver uenige om fundamentale forhold, er begge ejere berettiget til at give et tilbud om at købe den anden ejers ejerandele for en given pris.

Den modtagende part kan så vælge enten at acceptere tilbuddet og sælge sine ejerandele til den tilbudte pris eller at købe den andens ejerandele til den tilbudte pris. På denne måde sikrer man et seriøst bud, da man altså selv kan købes ud på samme vilkår.

Eksempel: Søren og Peter ejer hver 50 % af Selskabet ApS. Da de ikke kan blive enige om selskabets strategi, tilbyder Søren at købe Peter ud af Selskabet ApS. Søren tilbyder 40.000 kr. for Peters halvdel af selskabet. Peter synes, at det er en for lav pris, og vælger at købe Søren ud for 40.000 kr. i stedet for at sælge til 40.000 kr.

Hvis ingen af parterne har fremsat et tilbud til den anden inden for en periode på 6 uger, vil enhver af parterne kunne kræve selskabet opløst ved likvidation. Herefter vil selskabet blive opløst og evt. værdier fordelt mellem de to ejere.

Ejeraftalen løser konflikter

Hvad enten der er to ligebyrdige ejere i et selskab eller flere ejere med forskellige andele, bør man altid sørge for, at der bliver lavet en ejeraftale. Ejeraftalen kan sikre, at ejerne aftaler faste rammer for de væsentligste forhold for selskabets drift og beslutningsprocesser. Den regulerer også, hvad der skal ske, hvis en ejer ikke overholder den fælles aftale, hvilket i sidste ende kan medføre, at den misligholdende ejer bliver tvunget til at sælge sin andel af virksomheden.

Her kan du læse mere om ejeraftaler.

Lav ejeraftale med deadlock-klausul med Legal Desk

Du kan spare helt op til 10.000 kr., når du laver en ejeraftale med deadlock-klausul gennem Legal Desk. Det er ikke alene billigere end advokaten, men også nemmere og hurtigere, fordi du kan klare det hele hjemmefra.

Det eneste, du skal gøre, er at udfylde vores formular, som du påbegynder ved at trykke ‘Lav ejeraftale nu’ nedenfor. Du modtager dine dokumenter, klar til underskrift, så snart du er færdig og har betalt.

Ejeraftale

Beskytter ejer og virksomhed

Udfyld og modtag straks

Alle dokumenter samlet ét sted

100% tilfredshedsgaranti

Digital alt-i-en løsning

Benyttet af mere end 50.000 selvstændige

Kun 999,-

Ekskl. moms

Lav ejeraftale nu

Spar 10.000,- ift. traditionel advokat