Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Lejekontrakt
dit dokument oprettes ...
10 - 15
Det tager 10 - 15 i reelt tidsforbrug

Hvad må skrives ind i lejekontrakten? - Paragraf 11 “særlige vilkår”

Det er Lejeloven og Boligreguleringsloven, der bestemmer, hvilke vilkår der gælder for udlejning af alle private lejemål. En særlig paragraf i lejekontrakten, paragraf 11 “særlige vilkår”, er det eneste område, der giver udlejer mulighed for at afvige fra disse vilkår. Læs mere her og opret din lejekontrakt med Legal Desk.

Hos LegalDesk

Pris: 399,-

Inkl. moms

Traditionel advokat

Spar 2.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10 - 15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er paragraf 11 i en lejekontrakt?

Som udgangspunkt er en lejer af et privat lejemål i høj grad beskyttet af lejeloven. Lejeloven indeholder nemlig en lang række vilkår og rettigheder, der sikrer lejer mod uretfærdige lejeforhold. Disse vilkår og rettigheder kan der i udgangspunktet ikke ændres på i en lejekontrakt, derfor er der også lavet en offentlig standard lejekontrakt, kaldet A9 lejekontrakt, som alle udlejere af private lejemål skal bruge. Dog er paragraf 11, der hedder “Særlige vilkår”, en paragraf, der giver udlejer mulighed for enten at afvige fra bestemte vilkår i lejeloven eller tilføje ekstra vilkår, der skal gælde for det enkelte lejeforhold. Paragraf 11 fungerer som et tillæg til lejekontrakten, der ellers indeholder alle de lovpligtige standardvilkår, man ikke kan afvige fra.

Hvad omfatter “særlige vilkår”?

De vilkår, der må skrives ind i paragraf 11, er eksempelvis, om lejer har ret til at leje lejemålet i en tidsbegrænset periode, hvordan lejer må bruge lejemålet. Det vil sige, om lejer må ryge indenfor, om lejer skal sørge for at lufte ud dagligt og ikke tørre tøj i lejemålet, og hvorvidt lejer må male vægge i andre farver, bore huller i vindueskarmen, bordplader mm. Hvis man som udlejer vil tilføje noget til paragraf 11, er det meget vigtigt at kende til de vilkår Lejeloven, hvor det er tilladt at afvige fra eller tilføje ekstra. Derudover er det også meget vigtigt, at sådanne vilkår formuleres juridisk korrekt for at opnå gyldighed.

Se hvordan Legal Desk virker

Skal man udfylde lejekontraktens paragraf 11?

Det er ikke et krav, at man som udlejer udfylder paragraf 11. Men udlejer skal være opmærksom på, at udlejer senere kan blive afskåret fra at gøre nogle vilkår gældende, hvis de ikke er indskrevet i lejekontraktens paragraf 11.  

Eksempel: Søren udlejer sin lejlighed til Mie. Mie har på nuværende tidspunkt boet i lejligheden i 1 ½ år. Søren ønsker at flytte tilbage i lejligheden inden længe, og han tager derfor en snak med Mie. Mie modsætter sig imidlertid at flytte ud, da der i lejekontraktens paragraf 11 ikke er skrevet noget om, at lejen er tidsbegrænset. Søren bliver derfor nødt til vente 1 år med at flytte tilbage, da Søren ifølge lejeloven kun kan opsige Mie med begrundelse i, at han selv ønsker at bo der, såfremt Mie får 1 års opsigelsesvarsel. Læs mere om opsigelse af lejemål her.

I en situation som i eksemplet ovenfor ville det have været hensigtsmæssigt, hvis Søren havde skrevet ind i lejekontraktens paragraf 11, at lejemålet skulle være tidsbegrænset.

Hvordan ved jeg, hvad jeg må skrive i paragraf 11?

Medmindre du er interesseret i at læse Lejeloven, kan det være meget svært at vide, hvad der lovligt må skrives ind i paragraf 11. Legal Desk har gjort det nemmere for dig som udlejer at gennemskue Lejeloven, da du via en online formular bliver præsenteret for alle de potentielle “særlige vilkår”, der kan gælde for lejeforholdet. Det betyder, at hvis du som udlejer laver en lejekontrakt med Legal Desk, kan du være sikker på, at få taget stilling til alt, hvad der kan tages stilling og at det bliver formuleret juridisk korrekt. På den måde kan du og lejer trygt og sikkert indgå i lejeforholdet og undgå potentielle konflikter eller misforståelser, idet alle vilkår, der skal gælde, står i den juridiske gyldige lejekontrakt.

Sådan opretter du en juridisk gyldig lejekontrakt med Legal Desk

Hvis du ønsker at oprette en lejekontrakt med Legal Desk, skal du blot udfylde en online formular, betale og derefter vil du straks modtage lejekontrakten, der er klar til at blive underskrevet af dig og lejer. Bare tryk 'Lav lejekontrakt' nedenfor og så er du i gang!

Lejekontrakt

Sikrer både lejer og udlejer

Indeholder alle nødvendige punkter

Udfyld og modtag straks

Underskriv digitalt

100% tilfredshedsgaranti

+200.000 glade kunder

Kun 399,-

Inkl. moms

Lav lejekontrakt

Spar 2.000,- ift. traditionel advokat