Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

14. december 2022

Reklamebeskyttelse

Hvis du som virksomhedsejer ikke ønsker at modtage en masse reklamehenvendelser til din virksomhed, kan du vælge at få din virksomhed reklamebeskyttet i CVR-registret. Læs mere om, hvad det vil sige at være reklamebeskyttet og hvordan du reklamebeskytter din virksomhed.

Hvad er reklamebeskyttelse?

Hvis du får dit CVR-nummer reklamebeskyttet i CVR-registret betyder det, at dine oplysninger om din virksomhed ikke må anvendes til telefonsalg, annoncering og andre reklamehenvendelser. Oplysningerne vil dog stadig være offentligt tilgængelige, men det vil fremgå, at din virksomhed er reklamebeskyttet. Du kan vælge at fjerne virksomhedens telefonnummer og emailadresse fra virksomhedens stamdata, men adressen skal være tilgængelig. Ved at være reklamebeskyttet kan du mindske uopfordrede henvendelser til din virksomhed. Reklamebeskyttelsen gælder dog kun i forhold til oplysninger, der hentes i CVR-registret. Det betyder, at hvis der fremgår oplysninger om din virksomhed andre steder, såsom på nettet, er disse oplysninger ikke omfattet af reklamebeskyttelsen. 

Se hvordan Legal Desk virker. Artiklen fortsætter under videoen

Hvordan reklamebeskytter jeg min virksomhed?

Du kan, når du registrerer dit selskab, vælge at reklamebeskytte din virksomhed fra start af. Hvis du ikke vælger dette, kan du på et senere tidspunkt reklamebeskytte din virksomhed eller enkelte produktionsenheder (p-enheder) på Virk Indberet. Du skal blot:

  • Klikke på ‘Start’

  • Logge ind med dit NemID

  • Søg efter CVR-nummer

  • Klikke på ‘Ændre virksomhed’

  • Klikke på ‘Rediger’ ud for virksomhedsoplysningerne eller den ønskede p-enhed

  • Sætte et hak i feltet “Der ønskes reklamebeskyttelse i CVR”.

  • Vælg ændringsdato

Hvad hvis min virksomhed modtager reklamehenvendelser, når jeg er reklamebeskyttet?

Som nævnt ovenfor er reklamebeskyttelsen kun omfattet af de oplysninger, der er i CVR-registret og ikke oplysninger andre steder fra. Der kan typisk være en kort overgang efter, at du har tilmeldt dig reklamebeskyttelse, hvor din virksomhed vil blive kontaktet uopfordret. Grunden til dette er, at reklamebeskyttelsen kun gælder de oplysninger, der videregives efter, at virksomheden er blevet reklamebeskyttet. Fortsætter reklamehenvendelserne skal du melde det til politiet, da det er ulovligt og kan medføre bøder til dem, der overtræder loven om reklamebeskyttelse.