Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk

18. januar 2022

Begravelseshjælp

Begravelseshjælp er et økonomisk bidrag, som pårørende til den afdøde i nogle tilfælde kan modtage som hjælp til omkostningerne til begravelsen. Vi forklarer her, hvem der er berettiget til at modtage begravelseshjælp, hvor meget man kan modtage, og hvordan man søger om begravelseshjælp.

Hvad er begravelseshjælp?

Begravelseshjælp er et offentligt tilskud, som udbetales til den afdødes pårørende som hjælp til de omkostninger, der er i forbindelse med begravelsen eller bisættelsen. Begravelseshjælpen udbetales som et engangsbeløb af Udbetaling Danmark, og der skal ikke betales skat af beløbet.

Hvem kan modtage begravelseshjælp?

For at modtage begravelseshjælp skal den afdøde persons formue være meget beskeden, eller ikke eksisterende efter boet er gjort op. Derudover skal afdøde også have ret til dansk sygesikring.

Hvor meget kan man modtage i begravelseshjælp?

Størrelsen på begravelseshjælpen afhænger af den afdødes alder, familieforhold, formue og eventuel ægtefælle. Størrelsen på begravelseshjælpen kan være op til 11.800 kr. (2022).

Sådan virker Legal Desk.

video

Hvor søger man om begravelseshjælp?

For at søge begravelseshjælp skal du indsende en ansøgning på borger.dk. Derudover tilbyder de fleste bedemænd også at søge begravelseshjælp på dine vegne. Det kræver blot, at du skriver under på en fuldmagt om, at bedemanden varetager begravelseshjælpen. Der er forskelligt dokumentation, som skal vedlægges ansøgning afhængigt af formueforhold, og hvordan boet er blevet behandlet.

Du vil få svar på din ansøgning på digital post senest 21 hverdage efter Udbetaling Danmark har modtaget ansøgningen. Hvis du bliver godkendt til at modtage begravelseshjælp, vil du få udbetalt bidraget på din NemKonto. Hvis det er bedemanden, der har søgt for ansøgningen, vil penge udbetales direkte til bedemanden, der vil administrere dem i forhold til begravelsesomkostningerne. I nogle sager vil Udbetaling Danmark have behov for yderligere oplysninger, og i det tilfælde vil begravelseshjælpen som udgangspunkt først blive udbetalt, når Skifteretten har afsluttet behandlingen af boet, og den nødvendige dokumentation er blevet sendt til Udbetaling Danmark.

Sørg for at der er penge til din begravelse

Ved at lave et testamente, kan du sikre dig, at vedkommende, der står med alle begravelsesudgifterne, kommer til at arve størstedelen af din arv. Dermed sikrer du dig, at der er penge til at afholde din ønskede begravelse. Du kan eventuelt supplere dit testamente med Min Sidste Vilje

Du kan lave dit testamente nemt, hurtigt og billigt online med Legal Desk. Alt, hvad det kræver er, at du udfylder vores formular, hvorefter du modtager dit testamente – klar til, at du kan underskrive det foran en notar.

Lav dit testamente med Legal Desk lige her.