Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Hvad er et moderselskab?

Et moderselskab er et selskab, der har bestemmende indflydelse over et andet selskab. I denne artikel forklarer vi nærmere, hvad et moderselskab er, og hvilke betingelser der gælder, for at et selskab kan kaldes et moderselskab.

Hos LegalDesk

Pris: 3.499,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er et moderselskab?

Et moderselskab er et kapitalselskab (anpartsselskab (ApS) eller aktieselskab (A/S)), der ejer ejerandele i et andet selskab. For at et selskab kan kaldes et moderselskab (parent company på engelsk), skal det have “bestemmende indflydelse” i det andet selskab (datterselskabet).

Hvad er bestemmende indflydelse?

Et selskab skal have bestemmende indflydelse over et andet selskab, før det kan betragtes som en moderselskab. Bestemmende indflydelse betyder som udgangspunkt, at moderselskabet har mere end halvdelen af stemmerne i det andet selskab.

Der er dog nogle tilfælde, hvor der ikke vil være tale om et moderselskab, selvom selskabet har mere end 50 % af stemmerettighederne. Hvis det f.eks. i en ejeraftale er aftalt, at alle beslutninger i selskabet kræver enighed, vil et selskab med mere end 50 % af stemmerne ikke have bestemmende indflydelse og vil ikke leve op til definitionen på et moderselskab. Omvendt vil der være tilfælde, hvor et selskab på lignende måde har bestemmende indflydelse gennem en ejeraftale, selvom det besidder mindre end 50 % af stemmerne.

Hvad er forskellen på et holdingselskab og et moderselskab?

Begreberne moderselskab og holdingselskab bliver til tider brugt synonymt, hvilket ikke nødvendigvis er korrekt. Et holdingselskab er et selskab, hvis formål er at eje ejerandele i andre selskaber. Du kan læse mere om dette i vores artikel om holdingselskaber. Et holdingselskab vil derfor kun være et moderselskab, hvis det har bestemmende indflydelse på det selskab, det har investeret i. Modsat vil et moderselskab ikke nødvendigvis være et holdingselskab, hvis der er drift i moderselskabet.

Du kan selv stifte dit selskab med Legal Desk, uanset om det skal være et datterselskab, moderselskab eller et holdingselskab.

 Sådan virker Legal Desk

Med Legal Desk kan du nemt selv lave juridiske dokumenter, herunder de nødvendigt dokumenter til stiftelse af anpartsselskaber (ApS) og aktieselskaber (A/S), som begge kan anvendes som moderselskaber.

Klik på 'Stift selskab nu' og gå i gang med at oprette moderselskab nu.

Holdingstruktur

Få driftsselskab og holdingselskab i én samlet pakke nemt og hurtigt

Drifts + holdingselskab (ApS eller A/S)

Inkl. alle nødvendige dokumenter

Inkl. bekræftelse af kapital

Vi hjælper dig hele vejen og du kan følge processen online

Vi stifter 22% af alle selskaber i DK

Gør som 50.000 andre selvstændige

Kun 3.499,-

Ekskl. moms

Opret holdingstruktur

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,- pr. selskab