Support har åbent man. - tors. kl. 09.00 - 16.30. Fredag kl. 09.00 - 16.00 | kontakt@legaldesk.dk | Tlf. 93 87 78 89
Alternate Text

Din version af [[BrowserName]] er forældet, og nogle funktioner på siden virker muligvis ikke korrekt. Vi anbefaler, at du bruger den seneste version af Google Chrome

Ignorér / luk
Selskabsstiftelse
dit dokument oprettes ...
10-15
Det tager 10-15 i reelt tidsforbrug

Datterselskab

Ønsker du at stifte et datterselskab, kan du nemt og hurtigt gøre dette med Legal Desk. Et datterselskab kan eksempelvis være et driftsselskab under et holdingselskab.

Hos LegalDesk

Pris: 3.499,-

Ekskl. moms

Traditionel advokat

Spar 8.000,-

Ift. traditionel advokat

Tidsforbrug

10-15 min.

I reelt tidsforbrug

Hvad er et datterselskab?

Et datterselskab er et selskab, som et andet selskab har bestemmende indflydelse over og dermed ejer og/eller kontrollerer. Selskabet som ejer datterselskabet kan kaldes et moderselskab og vil ofte være et holdingselskab. Et selskab har som udgangspunkt bestemmende indflydelse, hvis det ejer mere end 50 % af stemmerne og dermed kan træffe beslutninger i selskabet alene (hvis beslutning kræver almindeligt stemmeflertal). Et moderselskab kan sagtens have flere forskellige datterselskaber, mens et datterselskab kun kan have et moderselskab. Et moderselskab og et eller flere datterselskaber udgør tilsammen en koncern.

Er datterselskab en særlig type selskab?

Datterselskaber er ikke en særlig type selskab, men blot et kapitalselskab, der kaldes datterselskab fordi det ejes af et andet selskab. Et kapitalselskab er for eksempel et anpartsselskab (ApS) eller et aktieselskab (A/S). Datterselskabet er altså et almindeligt selskab, der “bare” er kontrolleret af et andet selskab. Det betyder, at drift, regnskaber osv. er datterselskabets ansvar.

Sådan stifter du et datterselskab

Hvis du ønsker at stifte et datterselskab, kan du gøre det nemt og hurtigt med Legal Desk. Det kræver blot, at det selskab, der skal eje datterselskabet - altså være moderselskabet - stifter datterselskabet. Det betyder, at moderselskabet skyder penge ind i et nyt selskab, som det herefter vil eje (yde bestemmende indflydelse over). Moderselskabet bliver på den måde stifter af datterselskabet og indført som ejer i datterselskabets ejerbog.

Rent praktisk skal du udfylde vores online formular og betale, hvorefter du straks vil modtage selskabsdokumenterne til dit datterselskab. Når dokumenterne er underskrevet af ejerne, sørger Legal Desk for at registrere datterselskabet hos Erhvervsstyrelsen. Vi sender herefter dit CVR-nummer til dig, når vi modtager det.

Holdingstruktur

Få driftsselskab og holdingselskab i én samlet pakke nemt og hurtigt

Drifts + holdingselskab (ApS eller A/S)

Inkl. alle nødvendige dokumenter

Inkl. bekræftelse af kapital

Vi hjælper dig hele vejen og du kan følge processen online

Vi stifter 22% af alle selskaber i DK

Gør som 50.000 andre selvstændige

Kun 3.499,-

Ekskl. moms

Opret holdingstruktur

Spar 8.000,- ift. traditionel advokat

Ekskl. obligatorisk gebyr til Erhvervsstyrelsen på 670,- pr. selskab